Agra Asigurări lansează polița Sfeclă de Zahăr Universal, subvenționabilă de AFIR prin Submăsura 17.1

Agra Asigurări își extinde oferta de portofoliu cu un nou produs specializat pentru asigurarea culturilor de sfeclă de zahăr. Începând cu anul 2021, Sfeclă de Zahăr Universal acoperă pierderile cantitative și de randament de zahăr ale plantelor, produse de particule de nisip sau pământ antrenate de vântul puternic, grindină, îngheț, ploi torențiale prin daune produse de spălarea solului sau crustă, precum și daunele produse de dăunătorii specifici ai culturii. Polița de asigurare este subvenționabilă prin Submăsura 17.1, program prin care fermierii își pot recupera de la AFIR până la 70% din costul primei eligibile de asigurare.

Agra Asigurări lansează polița Sfeclă de Zahăr Universal, subvenționabilă de AFIR prin Submăsura 17.1

Sfecla de Zahăr Universal reprezintă un produs de asigurare complex, menit să vină în sprijinul fermierilor români în lupta cu multiplele riscuri care le pot afecta culturile de sfeclă de zahăr.

Culturile de sfeclă de zahăr necesită o atenție deosebită din partea producătorilor, de la plantare și până la recoltare, pe tot parcursul sezonului agricol primăvară - toamnă. Având în vedere timpul îndelungat necesar cultivării și schimbările meteorologice frecvente din această perioadă, sfecla de zahăr poate  fi considerată una dintre cele mai sensibile culturi, iar riscurile asumate de producători sunt semnificative. În acest sens, Agra Asigurări își propune să vină în întâmpinarea nevoilor producătorilor români, printr-un proces simplu și nebirocratic.

“Acest produs de asigurare este unic pe piața din România întrucât asigură una dintre culturile naționale importante împotriva unui număr complex de riscuri, iar noutatea este adusă de faptul că acoperim și pagubele generate de dăunătorii specifici. Ne dorim să fim aproape de fermieri și să îi sprijinim să-și protejeze culturile și munca depusă”, a declarat Adrian-Horia Lupu, director general Agra Asigurări România.

Conform unui raport realizat de MADR și Institutul Național de Statistică, în România se cultivă sfeclă de zahăr pe o suprafață de peste 22 de mii de hectare. Producția totală înregistrează o tendință de scădere în ultimii ani datorită schimbărilor climatice și importurilor, iar acest fapt subliniază necesitatea sprijinirii fermierilor români care cultivă sfeclă de zahăr. Zone geografice reprezentative pentru această cultură sunt județele Mureș, Alba, Sibiu, Cluj, Hunedoara, Iași, Neamț, Vaslui și Brăila, din jurul celor două fabrici de zahăr de la Luduș și Roman.

În situația producerii daunei, fermierii sunt despăgubiți de la plafonul de 7.000 de lei, cu posibilitatea de majorare a despăgubirii de la 10% cu până la 50% din suma asigurată inițial, din 10 în 10 puncte procentuale.

Modelul de evaluare a daunelor adoptat de către Agra Asigurări se bazează pe eficiență, având scopul de scurtare a timpului de la avizarea unei daune și până ce asiguratul își primește banii în cont. Evaluarea pagubelor produse de riscurile asigurate este transparentă și se realizează de către o echipă de evaluatori,  formată din ingineri agronomi, sau fermieri activi, împreună cu fermierul.

Plata daunelor se realizează în maxim 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună

Despăgubirea daunelor apărute în urma atacului dăunătorilor specifici culturii asupra plantelor aflate în curs de răsărire sau al plantelor răsărite, este un element unic în ceea ce privește asigurările agricole existente la acest moment în piață.


sursa: Ultimele Știri
2021-03-19 10:52
Ultimele știri din Ultimele Știri
Ultimele știri din România
Azi 01:07 Messi, 125 de milioane de euro venituri în 2020. Cine completează podiumul France Football
Azi 01:07 Cosmin Contra a găsit partea bună din apariția Super Ligii Europei: „Echipelor românești le va fi mai ușor”
Azi 01:06 VIDEO EXCLUSIV Dinamo, desființată de un fotbalist important de la UTA: „Au retrogradat cluburi mai mari și n-a mai plâns nimeni!”
Azi 01:06 Halterele, cel mai viciat sport? + O nouă modă: dopingul în echipă, exemplul Corona Brașov
Azi 01:06 VIDEO Hermannstadt - Astra 1-3 » Meciul, decis în 8 minute! Clasamentul actualizat din play-out
Azi 01:06 VIDEO EXCLUSIV Laszlo Balint vrea să profite de situația lui Dinamo: „E ceva anormal!”+ Laudă 2 fotbaliști ai „câinilor”
Azi 01:06 Dinamo București a suferit prima înfrângere în Liga Zimbrilor
Azi 01:06 CORESPONDENȚĂDIN SKOPJE Echipa GSP, sosire într-un oraș închis: cum sunt restricțiile în comparație cu România
Azi 01:06 Burleanu, membru în Consiliul FIFA! Tun financiar dat de șeful FRF + ce premieră bifează
Azi 01:06 VIDEO Viitorul respiră în play-out, după un penalty contestat vehement de Gaz Metan! Clasamentul ACUM
Azi 01:06 Mulțescu a identificat cea mai mare problemă a lui Dinamo: „E clar!”
Azi 01:05 De ce nu s-a bucurat Neagoe la niciun gol: „Fac rar asta”
Azi 01:05 Dopingul la români, acest bolid patriotic » Cifre oficiale: care sunt cele mai afectate sporturi de dopaj
Azi 01:05 Cum afectează Super Liga Europei fotbalul din România: „E un război! Se va da tot peste cap”
Azi 01:05 Kyle Krause, patronul formației lui Man și Mihăilă, intervenție în scandalul Super Ligii Europei: „Eu pentru asta am venit în Italia!”
Azi 01:05 Sfinții din mănăstirea fotbalului se feresc de doping ca dracul de tămâie » Nicolae Ivan: „Lucescu i-a îndopat cu stimulente!”
Azi 01:05 OFICIAL Kim Rasmussen revine în România! Vrea să oprească dominația celor de la CSM București și Vâlcea
Azi 01:05 Guardiola, atac agresiv la Super Liga Europei: „Acesta nu e sport, dacă succesul e garantat dinainte”
Azi 01:05 „Doping, numele răului” + Cazuri celebre de dopaj în sportul mondial: de la Maradona și Armstrong, la Marion Jones, Ben Johnson și Carl Lewis
Azi 01:04 FOTO Curiosul caz al Stadionului Cotroceni » BNR, răspuns EXCLUSIV pentru GSP: „Nu există plan de modernizare/reconstrucție”
Azi 01:04 EXCLUSIV Transfer pentru Sepsi! Covăsnenii au rezolvat „mutarea” unui fotbalist de la CFR Cluj
Azi 01:04 Gigi Becali a reacționat după dezvăluirea Gazetei: „Probabil că Edi le-a zis asta!”
Azi 01:04 ANALIZĂ GSP Fotbalul european e condus de China și SUA! Adevărul din spatele apariției Super Ligii Europei
Azi 01:04 „Căpitanul” unui club din Super Liga Europei refuză ideea: „Nu ne place și nu o vrem! Asta e poziția noastră”
Azi 01:03 Eric dezvăluie de ce n-a jucat la Mediaș: „Era să-mi pierd piciorul”
Azi 01:03 Gică Popescu le taie elanul celor din Super Liga Europei: „Nu o văd cu ochi buni, nu cred in ea, nu se va face!”
Azi 01:03 Tică Dănilescu vine la „Prietenii lui Ovidiu”, miercuri, ora 20:00 » Povești și amintirile geniale de la Steaua și Dinamo
Azi 01:03 Cad pe capete! A ieșit din antrenament și poate rata următorul joc al lui FCSB
Azi 01:03 Gigi Becali: „FCSB a fost invitată în Super Ligă”
Azi 01:03 Începe furtuna! Super Liga Europei produce victime » Primul conducător care a DEMISIONAT
Azi 01:02 Balint, coșmarul lui Dinamo în Ștefan cel Mare: „Victoria e meritată”
Azi 01:02 Dusan Uhrin caută părțile bune în eșecul cu UTA: „Chiar îi înțeleg pe jucători”
Azi 01:02 FOTO+VIDEO Dinamo - UTA 0-1 » Praf și pulbere! „Câinii” rămân la retrogradare după un nou dezastru
Azi 01:02 Sorescu le-a prezentat scuze colegilor: „Sunt foarte supărat și dezamăgit de mine” +Balauru a dezvăluit secretul penalty-ului apărat
Azi 01:02 La Dinamo se cântă prohodul: „Echipa își dă ultimele suflări! N-am văzut niciodată așa ceva!”
Azi 01:01 Încă un record negativ! E cel mai slab Dinamo din istorie
Azi 01:01 BREAKING NEWS Două cluburi s-au retras oficial din Super Liga Europei: „Am ascultat cu atenție reacțiile fanilor” » Altele sunt pe cale să le urmeze
Azi 01:00 Super Liga Europei merge mai departe » Florentino Perez, împotriva curentului: „Bayern și PSG ni se vor alătura”
Azi 01:00 Naum și Dănciulescu, momente tensionate în direct: „Eu știu ce vorbesc, tu nu!”
Azi 00:58 Surprize în sacii cu voturi de la Sectorul 1? Tudorache – spun surse PSD – are cu circa 1000 de voturi mai mult
Azi 00:58 Lucian Avramescu: Nu astfel o vreau în Muzeul Pietrei pe Maica Domnului
Azi 00:57 Muzeul Pietrei, o istorie a culturii populare românești ( Publicat în ziarul Lumina)
Azi 00:57 Klaus Iohannis, întrevedere la Cotroceni, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Azi 00:57 Coaliţia merge mai departe: „Cei care au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”
Azi 00:49 Deserturile vaccin, specialitate în Ungaria. Pentru fiecare dintre cele cinci seruri a fost creată o altă aromă
Azi 00:49 O tânără este cercetată pentru moartea bebelușului pe care abia l-a născut. Informații cu impact emoțional puternic
Azi 00:49 Certificatul verde digital va funcţiona ca un facilitator al călătoriilor - spune comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean
Azi 00:49 Sute de doze de vaccin anti Covid AstraZeneca ajung zilnic la gunoi, în Suedia
Azi 00:49 CCR: Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului grav bolnav și după vârsta de 16 ani
Azi 00:49 Aproape 90 de mii de persoane au fost vaccinate anti Covid în ultimele 24 de ore în România
Află știrile din România pe Facebook