Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Romeo Vatră, liderul Consilierilor Județeni PNL Iași: "Grupul Consilierilor Județeni ai PNL va depune la CJ un proiect de revocare al întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului Iași, care a încălcat legea, atât prin măsura suspendării abuzive și ilegale a fostului director, cât și prin nerespectarea procedurilor legale de aprobare a planului de administrare, care nici nu poate fi considerat un plan."

Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Aeroportul Iaşi este cel mai de succes proiect al administrației ieșene din ultimii ani.  Evoluția sa spectaculoasă a condus la boomul economic actual al Iașului, la  creșterea afacerilor din domeniul industriilor creative,  și a contribuit din plin la apropierea Iașului de Europa. Din acest motiv, ne dorim pentru Iaşi ca Aeroportul să își continue evoluția fantastică pe care a avut-o până acum și urmărim cu foarte mare atenție activitatea celor care conduc în prezent aeroportul.

Am așteptat cu foarte mare interes planul de administrare al noului Consiliu de Administrație  al Aeroportului. După o lungă perioadă, în care am asistat la demontarea echipei de manageri care a făcut performanță la aeroport, în paralel cu politizarea, sau mai bine zis, pesedizarea conducerii aeroportului, abia la sfârșitul lunii august a fost propus autorității tutelare un nou plan de administrare.

Conform legii, planul de administrare este un  instrument de lucru al administratorilor  și al directorilor, concretizat într-un document  întocmit pentru a determina drumul de parcurs  al unei întreprinderi publice în perioada mandatului acestora, structurat pe două  componente:

  • de administrare, întocmit de consiliul de administratie sau supraveghere,
  • de management,  întocmit de directori sau membrii directoratului.

Noul plan de administrare  pe care l-am primit la CJ este un document incoerent, care nu reflectă nicio viziune clară de dezvoltare și are în conținutul său o serie de date inconsistente. Planul de administrare nu prevede acțiunile și resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite, așa cum spune legea.

Managerul și Consiliul de Administratie nu și-au asumat nicio variantă concretă de dezvoltare a Aeroportului. Se face referire la elaborarea unui studiu de oportunitate privind cele două variante deja cunoscute opiniei publice: dezvoltarea unui nou aeroport la est de pistă sau extinderea în continuare la vest de pista de decolare.

Planul de investiții

Extinderea platformei de parcare pentru avioane presupune extinderea de la 9 avioane la 14. Asta o știam și noi, proiectul exista în sertarul dlui Popa. În schimb nu înțelegem cum de această extindere este estimată în mod cu totul surprinzător și nerealist la 15 milioane de euro, când pista nouă de 2,4 km a costat 20 milioane de Euro. Au prognozat realizarea lucrării până la 1 noiembrie 2019, când ar fi trebuit ca această platformă să fie gata la 1 ianuarie 2019.  Mai mult decât atât, în acest moment nu există nicio soluție de finanțare pentru această investiție.

Turnul de control, investiție care apare și în scrisoarea de așteptări, va fi făcut pe partea de est sau pe partea de vest, nu se spune clar unde va fi amplasat, dar se estimează că va costa 3 milioane de Euro, fără a specifica de unde se va lua această sumă.  Nu se specifică nici care este termenul estimativ de finalizare și nici cât durează lucrarea.

În ce privește extinderea terminalului, se spune că vor face o analiză,  în urma căreia vor face terminalul pe Est sau pe Vest. Vă aduceți aminte când Maricel Popa susținea că nu are niciun document privind extinderea terminalelor pe zona de vest. Se pare că președintele CJ umblă cu minciunica.

Varianta dezvoltării aeroportului  la est de pistă este estimată la 100 de milioane de Euro, iar varianta dezvoltării terminalului pe vest este estimată la 25 milioane Euro, dar  nu se specifică în mod realist și clar sursa de finanțare pentru niciuna dintre cele două variante.

În ce privește Zona Cargo și reabilitarea clădirii Aviației Utilitare, locul unde se intenționează a se muta birourile administrative și a se construi spațiile pentru zona cargo, observăm două aspecte în neregulă:

  1. se vorbește la viitor despre întocmirea studiului de expertiză tehnică și DALI, când acestea sunt deja realizate.  Termenul de finalizare a reabilitării va fi în decembrie anul acesta. Cunoscând banii alocați din buget, durata procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare și faptul că în vară a trecut prin CTE DALI de la aviația utilitară, considerăm acest termen neserios.
  2. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16 milioane lei, finanțarea se face citez “exclusiv din fonduri proprii, din profitul reinvestit în investiții”. Știm că în 2017 aeroportul a avut aproximativ 2 milioane euro profit brut, din care au plătit impozitul aferent și 50% cota pentru Consiliul Județean. Rămân 800.000 Euro profit net. Din acest profit o parte se alocă angajaților, așa că estimăm că vor rămâne  3 milioane de lei disponibili pentru investiții. Cum lucrarea este estimată la 16 milioane lei, zona cargo ar putea fi gata în  5 ani. Inadmisibil de mult.

Înafara obiectivelor stabilite prin scrisoarea de așteptări, CA se angajează să mai facă și extinderea parcării de autoturisme, dar nu se specifică nimic concret despre această investiție.

La strategia de finanțare a investițiilor, au fost trecute toate sursele de finanțare posibile, fără a explica programele, axele, direcțiile de finanțare nerambursabilă la care vor apela. Habar n-au nici ei de unde vor lua bani pentru investiții. Totul e la voia sorții.  Asta înseamnă să nu ai experiență și să faci management după ureche.

Estimarea traficului în 2018.

În planul de administrare se estimează traficul pe 2018 ba la 1.250.0000, ba la 1.300.000, iar în alt loc apare o estimare mai optimistă de 1.500.000 de pasageri.

Indicatori

Rata profitului - creștere cu minim 5% anual. În conditiile în care profitul a explodat până acum, ba chiar s-a dublat, anul trecut ajungând la 2 milioane de euro brut,  să stabilești o rată de creștere atât de mică a profitului arată lipsa de încredere în evoluția aeroportului, sau poate că și-au ales o valoare mică pentru a fi siguri că se va realiza. Rata profitului este scoasă din burtă, atâta timp cât nu există previziuni fundamentate ale profitului.

Stabilirea indicatorului de performanță privind traficul de pasageri și evoluția lui anuală indică în fapt o stagnare. În condițiile în care Clujul are peste 3 milioane de pasageri și se îndreaptă spre 4 milioane de pasageri, noi la Iaşi trebuie să țintim la 2 milioane de pasageri anul viitor, nu la 1 milion și jumătate peste 4 ani.

La negocierea indicatorilor au fost propuse alte ținte de trafic decât cele prevăzute în plan. Comisiei de negociere a indicatorilor i-au fost prezentate pt 2019 - 1.500.000 de pasageri, 2020- 1,8 mil. și în 2021 2 mil. Indicatorul nu este cel avizat de comisia de negociere, pentru că în procesul verbal de negociere nu este prevăzută nicio modificare a prognozelor de trafic. Au zăpăcit estimările de trafic, că nu mai înțelege nimeni nimic.

Foarte interesant este și indicatorul de performanță privind  transparența și comunicarea. Noul președinte de CA la Aeroportul Iaşi se pare că este repetent la capitolul transparență și comunicare.  Suntem curioși ce a fost în mintea lor când au luat acest indicator în calcul.

Scopul principal al acestui plan de administrare este de a stabili indicatori de performanță comozi pentru CA și pentru directori, indicatori care vor fi luați în considerație la calculul componentei variabile a indemnizațiilor. Până în prezent nu au beneficiat de componenta variabilă, datorită lipsei acestor indicatori.

Dacă un student bun la FEEA avea ca proiect să facă un plan de administrare pentru Aeroport, cu siguranță îl făcea fără atât de multe greșeli și mult mai bine documentat decât această fițuică prezentată drept foaie de parcurs al aeroportului pe următorii patru ani. Așa întâmplă când PSD organizează concursuri aranjate, prin care elimină profesioniști și angajează oameni fără experiență și politruci. La un aeroport lăsat la cheie de fosta echipă managerială, cu trafic de peste 1 milion de pasageri și peste 2 milioane profit, se impune păstrarea echipei sau formarea unei noi echipe cu experiență cel puțin la fel de valoroasă. Nu este loc la Aeroportul Iaşi pentru impostură și aranjamente politice.

Cum a câștigat dl Bulgariu postul de director, spunând comisiei de selecție că vrea sa facă un studiu de oportunitate? PNL a atras atenția asupra riscurilor care rezultă din jihadul lui Maricel Popa și al PSD, declanșat la Aeroport în 2017.

Considerații legale

Vom face câteva considerații din punct de vedere legal,  privind procedura de aprobare a planului de adminstrare și a planului de management. 

Conform legii legii guvernanței corporative, în termen de trei luni de la constituirea Consiliului de Adminstrație, acesta trebuia să depună planul de adminstrare pentru aprobare autorității tutelare. Planul de administrare trebuia depus la CJ cel târziu pana în decembrie 2017. Iată că a trecut un an de la nominalizarea noului CA și abia acum a fost finalizat planul de administrare.

Planul de administrare are două componente, componenta de administrare realizată de CA și componenta de management realizată de director. Această componentă de management, sau planul de management, trebuie redactat de noul director în termen de 60 de zile  de la instalarea în fotoliul de manager, iar Consiliul de Adminstrație are obligația să îl aprobe în termen de 20 de zile. Aceste termene sunt clare și obligatorii, fiind impuse de Legea 111 din 2017 privind aprobarea OUG 109 din 2011, ordonanța care reglementează guvernanța corporativă. Din câte știm cu toții, Legea nu este facultativă, ea este obligatorie și trebuie respectată.

Dl. Bulgariu a fost nominalizat director la data de 14 iunie 2018. Începând de la această dată, în termen de maximum 80 de zile, directorul avea obligația să redacteze planul și să îl înregistreze la Consiliul de Adminstrație, iar Consiliul de Adminsitrație avea obligația să îl aprobe. Calculând 80 de zile de la data de instalării noului  director, termenul final de aprobare al planului de management era 2 august 2018. Iar acesta a fost aprobat pe 27 august, deci cu mult peste termenul legal.

Din punct de vedere legal, considerăm că acest plan de administrare nu trebuie discutat în CJ, pentru că demersurile procedurale de întocmire și aprobare au fost făcute cu încălcarea legii. Chiar dacă legea nu stabilește sancţiuni pentru depășirea acestor termene, autoritatea tutelară trebuie sa ia act de nerespectarea legii și să ia măsura revocării acestui Consiliu de Administrație, pentru că acesta are obligația respectării legii, obligație stabilită  prin scrisoarea de așteptări și prin contractele de mandat încheiate cu fiecare membru al CA-ului.


sursa: Ultimele Știri
2018-09-07 09:16
Ultimele știri din România
Azi 09:26 Accident cu victime în Vrancea. Un mort şi trei răniţi după impactul dintre o maşină şi un camion, pe DN2
Azi 09:26 Incendiu devastator la casa părintească a cântăreţei Laura Lavric. Toate construcţiile din gospodărie, mistuite de flăcări - VIDEO
Azi 09:18 Fotbal: Victorie la limită pentru Real Madrid în Primera Division
Azi 09:17 Preşedintele Academiei: Fără intelectuali şi fără elite, o naţiune nu poate exista
Azi 09:17 Echinocţiul de toamnă: Toamna astronomică a început duminică, la ora 4.54
Azi 09:17 Germania: Creşterea salariilor a depăşit inflaţia
Azi 09:17 Panama anunţă că va retrage pavilionul acordat navei umanitare Aquarius 2
Azi 09:17 O navă comercială elveţiană a fost victima unui atac în largul apelor nigeriene, anunţă Berna
Azi 09:17 Atentat la Ahvaz: Iranul a convocat trei diplomaţi europeni
Azi 09:17 Brigada Rutieră va restricţiona traficul duminică în zona Poligrafiei - Jiului, cu ocazia startului Turului ciclist al României
Azi 09:17 STATISTICĂ : Peste 38 de milioane de nașteri și aproape 25 de milioane de decese, în ultimul secol, în România
Azi 09:17 UCIGAȘUL SILENȚIOS - Acest viciu a făcut peste 3 milioane de victime în doar un an de zile
Azi 09:17 RĂZBOI în PNL! Viorel Cataramă îl face PRAF pe Crin Antonescu
Azi 09:16 Mesajul proiectat de un protestatar #rezist pe Palatul Parlamentului la festivalul iMapp. Bărbatul riscă plângere penală
Azi 09:16 Ultima zi de distracţie la sărbătoarea oraşului: Recital Loredana şi Lidia Buble
Azi 09:16 Ofertă de muncă în Spania, prin reţeaua EURES: 950 de posturi vacante la cules de căpşuni, ce salariu oferă angajatorul
Azi 09:16 FOTO Simona Halep i-a dat pe spate pe chinezi! Cum s-a îmbrăcat liderul WTA la petrecerea jucătoarelor de la Wuhan
Azi 09:16 Un tânăr a avut parte de o moarte stupidă, la doar două luni de la nuntă. Acesta abia îşi terminase casa
Azi 09:16 Învinsă chiar la ea acasă! Seria fabuloasă de victorii a japonezei Naomi Osaka s-a terminat în finala de la Tokyo
Azi 09:13 Șoricel de apă » Fiul cel mare al lui Michael Phelps i-ar putea călca pe urme: "Dacă Boomer vrea să facă înot, va fi alegerea lui"
Azi 09:13 GALERIE FOTO Patricia Cimpoiaşu e pasionată de muzică, de sport și de a trăi frumos și sănătos » "Sportul înseamnă și competiție"
Azi 09:13 Dan Alexa e pe val cu Dunărea Călărași și își dorește să producă surpriza etapei contra lui FCSB: "Nu plecăm fără puncte!"
Azi 09:13 Vor să-i bage-n sperieți cu Pancu! Motivul pentru care toți fanii lui Beșiktaș vor purta măști cu Pancu la derby-ul cu Fener
Azi 09:13 Conflictual și arogant » Portretul lui Florin Bratu făcut de jucătorii și conducătorii lui Dinamo
Azi 09:06 "A trebuit să-i deschid uşa". Perez face dezvăluiri la trei luni de la "şocul" verii
Azi 09:06 Asensio, decisiv în lipsa lui Bale. Real, victorie la limită cu Espanyol şi revenire pe primul loc
Azi 09:06 Fanii Craiovei lui Mititelu, deplasare tristă la Turnu Măgurele. Ce li s-a întâmplat la meciul contra echipei fiului lui Dragnea
Azi 09:06 "Acesta este singurul motiv". Adevărul din spatele răspunsului lui Iordănescu pentru Negoiţă
Azi 09:06 Bratu, anunţat târziu în noapte că nu mai e antrenorul lui Dinamo. Favoritul să-l înlocuiască + cine va conduce antrenamentele
Azi 09:06 Deputatul "mitralieră" a făcut din nou circ, limbaj incalificabil la adresa unui coleg
Azi 09:06 Accident grav. O șoferiță de 27 de ani, spulberată de un TIR după ce a derapat cu mașina
Azi 09:06 Incendiu la un bar din municipiul Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)
Azi 08:41 23 septembrie 2018, data echinocţiului de toamnă în emisfera nordică
Azi 08:41 23 septembrie în istoria muzicii
Azi 08:39 EXCLUSIV   Viorica Dăncilă, audiată în Parlamentul European. Renate Weber și Norica Nicolai, scrisoare bombă
Azi 08:38 Nigeria: Pirații au răpit 12 persoane de la bordul unei nave elvețiene
Azi 08:38 Iată cum trebuie să mănânci ca să te simți bine toată ziua. Sigur nu te gândeai la asta
Azi 08:38 O navă a fost atacată de pirați! Zeci de marinari au fost răpiți
Azi 08:38 Tragedie în Bistrița-Năsăud. Un tânăr proaspăt căsătorit a murit după ce a plecat cu motocicleta, fără cască
Azi 08:38 HOROSCOP. Trendul astral al săptămânii 24-30 septembrie. Zodiile vor avea parte de înțelegere și empatie
Azi 08:38 Accident grav în județul Vrancea: o persoană și-a pierdut viața
Azi 08:38 Incendiu de proporții în Suceava. Casa cântăreței Laura Lavric a luat foc
Azi 08:38 Gest halucinant al unui protestatar #Rezist. A proiectat un mesaj anti-PSD la un eveniment unde erau 60.000 de oameni
Azi 08:38 Puțini știu acest lucru! Ce studii are la bază Andra și ce sume uriașe i-au intrat în cont anul trecut! Tariful per concert este uriaș
Azi 08:35 Naomi Osaka, invinsa in finala de la Tokyo
Azi 08:35 Care sunt cele mai aglomerate aeroporturi din Romania
Azi 08:35 Anthony Joshua l-a facut KO pe Alexander Povetkin (Video)
Azi 08:35 Bilantul naufragiului din Tanzania trece de 200 de morti. Un supravietuitor a fost gasit dupa doua zile
Azi 08:25 Echinocţiu de toamnă 2018. Google marchează debutul TOAMNEI astronomice, printr-un Doodle special
Azi 08:25 Video #Rezist a trolat festivalul iMapp, cu mesajul "Jos PSD". Primăria Capitalei anunţă plângere penală/ UPDATE: Ce declară cel care a făcut proiecţia | FOTO, VIDEO
Află știrile din România pe Facebook