Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Romeo Vatră, liderul Consilierilor Județeni PNL Iași: "Grupul Consilierilor Județeni ai PNL va depune la CJ un proiect de revocare al întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului Iași, care a încălcat legea, atât prin măsura suspendării abuzive și ilegale a fostului director, cât și prin nerespectarea procedurilor legale de aprobare a planului de administrare, care nici nu poate fi considerat un plan."

Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Aeroportul Iaşi este cel mai de succes proiect al administrației ieșene din ultimii ani.  Evoluția sa spectaculoasă a condus la boomul economic actual al Iașului, la  creșterea afacerilor din domeniul industriilor creative,  și a contribuit din plin la apropierea Iașului de Europa. Din acest motiv, ne dorim pentru Iaşi ca Aeroportul să își continue evoluția fantastică pe care a avut-o până acum și urmărim cu foarte mare atenție activitatea celor care conduc în prezent aeroportul.

Am așteptat cu foarte mare interes planul de administrare al noului Consiliu de Administrație  al Aeroportului. După o lungă perioadă, în care am asistat la demontarea echipei de manageri care a făcut performanță la aeroport, în paralel cu politizarea, sau mai bine zis, pesedizarea conducerii aeroportului, abia la sfârșitul lunii august a fost propus autorității tutelare un nou plan de administrare.

Conform legii, planul de administrare este un  instrument de lucru al administratorilor  și al directorilor, concretizat într-un document  întocmit pentru a determina drumul de parcurs  al unei întreprinderi publice în perioada mandatului acestora, structurat pe două  componente:

  • de administrare, întocmit de consiliul de administratie sau supraveghere,
  • de management,  întocmit de directori sau membrii directoratului.

Noul plan de administrare  pe care l-am primit la CJ este un document incoerent, care nu reflectă nicio viziune clară de dezvoltare și are în conținutul său o serie de date inconsistente. Planul de administrare nu prevede acțiunile și resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite, așa cum spune legea.

Managerul și Consiliul de Administratie nu și-au asumat nicio variantă concretă de dezvoltare a Aeroportului. Se face referire la elaborarea unui studiu de oportunitate privind cele două variante deja cunoscute opiniei publice: dezvoltarea unui nou aeroport la est de pistă sau extinderea în continuare la vest de pista de decolare.

Planul de investiții

Extinderea platformei de parcare pentru avioane presupune extinderea de la 9 avioane la 14. Asta o știam și noi, proiectul exista în sertarul dlui Popa. În schimb nu înțelegem cum de această extindere este estimată în mod cu totul surprinzător și nerealist la 15 milioane de euro, când pista nouă de 2,4 km a costat 20 milioane de Euro. Au prognozat realizarea lucrării până la 1 noiembrie 2019, când ar fi trebuit ca această platformă să fie gata la 1 ianuarie 2019.  Mai mult decât atât, în acest moment nu există nicio soluție de finanțare pentru această investiție.

Turnul de control, investiție care apare și în scrisoarea de așteptări, va fi făcut pe partea de est sau pe partea de vest, nu se spune clar unde va fi amplasat, dar se estimează că va costa 3 milioane de Euro, fără a specifica de unde se va lua această sumă.  Nu se specifică nici care este termenul estimativ de finalizare și nici cât durează lucrarea.

În ce privește extinderea terminalului, se spune că vor face o analiză,  în urma căreia vor face terminalul pe Est sau pe Vest. Vă aduceți aminte când Maricel Popa susținea că nu are niciun document privind extinderea terminalelor pe zona de vest. Se pare că președintele CJ umblă cu minciunica.

Varianta dezvoltării aeroportului  la est de pistă este estimată la 100 de milioane de Euro, iar varianta dezvoltării terminalului pe vest este estimată la 25 milioane Euro, dar  nu se specifică în mod realist și clar sursa de finanțare pentru niciuna dintre cele două variante.

În ce privește Zona Cargo și reabilitarea clădirii Aviației Utilitare, locul unde se intenționează a se muta birourile administrative și a se construi spațiile pentru zona cargo, observăm două aspecte în neregulă:

  1. se vorbește la viitor despre întocmirea studiului de expertiză tehnică și DALI, când acestea sunt deja realizate.  Termenul de finalizare a reabilitării va fi în decembrie anul acesta. Cunoscând banii alocați din buget, durata procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare și faptul că în vară a trecut prin CTE DALI de la aviația utilitară, considerăm acest termen neserios.
  2. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16 milioane lei, finanțarea se face citez “exclusiv din fonduri proprii, din profitul reinvestit în investiții”. Știm că în 2017 aeroportul a avut aproximativ 2 milioane euro profit brut, din care au plătit impozitul aferent și 50% cota pentru Consiliul Județean. Rămân 800.000 Euro profit net. Din acest profit o parte se alocă angajaților, așa că estimăm că vor rămâne  3 milioane de lei disponibili pentru investiții. Cum lucrarea este estimată la 16 milioane lei, zona cargo ar putea fi gata în  5 ani. Inadmisibil de mult.

Înafara obiectivelor stabilite prin scrisoarea de așteptări, CA se angajează să mai facă și extinderea parcării de autoturisme, dar nu se specifică nimic concret despre această investiție.

La strategia de finanțare a investițiilor, au fost trecute toate sursele de finanțare posibile, fără a explica programele, axele, direcțiile de finanțare nerambursabilă la care vor apela. Habar n-au nici ei de unde vor lua bani pentru investiții. Totul e la voia sorții.  Asta înseamnă să nu ai experiență și să faci management după ureche.

Estimarea traficului în 2018.

În planul de administrare se estimează traficul pe 2018 ba la 1.250.0000, ba la 1.300.000, iar în alt loc apare o estimare mai optimistă de 1.500.000 de pasageri.

Indicatori

Rata profitului - creștere cu minim 5% anual. În conditiile în care profitul a explodat până acum, ba chiar s-a dublat, anul trecut ajungând la 2 milioane de euro brut,  să stabilești o rată de creștere atât de mică a profitului arată lipsa de încredere în evoluția aeroportului, sau poate că și-au ales o valoare mică pentru a fi siguri că se va realiza. Rata profitului este scoasă din burtă, atâta timp cât nu există previziuni fundamentate ale profitului.

Stabilirea indicatorului de performanță privind traficul de pasageri și evoluția lui anuală indică în fapt o stagnare. În condițiile în care Clujul are peste 3 milioane de pasageri și se îndreaptă spre 4 milioane de pasageri, noi la Iaşi trebuie să țintim la 2 milioane de pasageri anul viitor, nu la 1 milion și jumătate peste 4 ani.

La negocierea indicatorilor au fost propuse alte ținte de trafic decât cele prevăzute în plan. Comisiei de negociere a indicatorilor i-au fost prezentate pt 2019 - 1.500.000 de pasageri, 2020- 1,8 mil. și în 2021 2 mil. Indicatorul nu este cel avizat de comisia de negociere, pentru că în procesul verbal de negociere nu este prevăzută nicio modificare a prognozelor de trafic. Au zăpăcit estimările de trafic, că nu mai înțelege nimeni nimic.

Foarte interesant este și indicatorul de performanță privind  transparența și comunicarea. Noul președinte de CA la Aeroportul Iaşi se pare că este repetent la capitolul transparență și comunicare.  Suntem curioși ce a fost în mintea lor când au luat acest indicator în calcul.

Scopul principal al acestui plan de administrare este de a stabili indicatori de performanță comozi pentru CA și pentru directori, indicatori care vor fi luați în considerație la calculul componentei variabile a indemnizațiilor. Până în prezent nu au beneficiat de componenta variabilă, datorită lipsei acestor indicatori.

Dacă un student bun la FEEA avea ca proiect să facă un plan de administrare pentru Aeroport, cu siguranță îl făcea fără atât de multe greșeli și mult mai bine documentat decât această fițuică prezentată drept foaie de parcurs al aeroportului pe următorii patru ani. Așa întâmplă când PSD organizează concursuri aranjate, prin care elimină profesioniști și angajează oameni fără experiență și politruci. La un aeroport lăsat la cheie de fosta echipă managerială, cu trafic de peste 1 milion de pasageri și peste 2 milioane profit, se impune păstrarea echipei sau formarea unei noi echipe cu experiență cel puțin la fel de valoroasă. Nu este loc la Aeroportul Iaşi pentru impostură și aranjamente politice.

Cum a câștigat dl Bulgariu postul de director, spunând comisiei de selecție că vrea sa facă un studiu de oportunitate? PNL a atras atenția asupra riscurilor care rezultă din jihadul lui Maricel Popa și al PSD, declanșat la Aeroport în 2017.

Considerații legale

Vom face câteva considerații din punct de vedere legal,  privind procedura de aprobare a planului de adminstrare și a planului de management. 

Conform legii legii guvernanței corporative, în termen de trei luni de la constituirea Consiliului de Adminstrație, acesta trebuia să depună planul de adminstrare pentru aprobare autorității tutelare. Planul de administrare trebuia depus la CJ cel târziu pana în decembrie 2017. Iată că a trecut un an de la nominalizarea noului CA și abia acum a fost finalizat planul de administrare.

Planul de administrare are două componente, componenta de administrare realizată de CA și componenta de management realizată de director. Această componentă de management, sau planul de management, trebuie redactat de noul director în termen de 60 de zile  de la instalarea în fotoliul de manager, iar Consiliul de Adminstrație are obligația să îl aprobe în termen de 20 de zile. Aceste termene sunt clare și obligatorii, fiind impuse de Legea 111 din 2017 privind aprobarea OUG 109 din 2011, ordonanța care reglementează guvernanța corporativă. Din câte știm cu toții, Legea nu este facultativă, ea este obligatorie și trebuie respectată.

Dl. Bulgariu a fost nominalizat director la data de 14 iunie 2018. Începând de la această dată, în termen de maximum 80 de zile, directorul avea obligația să redacteze planul și să îl înregistreze la Consiliul de Adminstrație, iar Consiliul de Adminsitrație avea obligația să îl aprobe. Calculând 80 de zile de la data de instalării noului  director, termenul final de aprobare al planului de management era 2 august 2018. Iar acesta a fost aprobat pe 27 august, deci cu mult peste termenul legal.

Din punct de vedere legal, considerăm că acest plan de administrare nu trebuie discutat în CJ, pentru că demersurile procedurale de întocmire și aprobare au fost făcute cu încălcarea legii. Chiar dacă legea nu stabilește sancţiuni pentru depășirea acestor termene, autoritatea tutelară trebuie sa ia act de nerespectarea legii și să ia măsura revocării acestui Consiliu de Administrație, pentru că acesta are obligația respectării legii, obligație stabilită  prin scrisoarea de așteptări și prin contractele de mandat încheiate cu fiecare membru al CA-ului.


sursa: Ultimele Știri
2018-09-07 09:16
Ultimele știri din România
Azi 03:19 Emmanuel Macron: O „confruntare fructuasă” cu Germania este uneori necesară
Azi 03:16 Emmanuel Macron: O „confruntare fructuasă” cu Germania este uneori necesară
Azi 03:16 Ludovic Orban vrea ca și privații să aibă tichete de vacanță: Cere Guvernului să dea o lege
Azi 03:16 România este depășită doar de Ungaria într-un top nedorit: 53% din importuri sunt produse de retail
Azi 03:16 Germania și Austria au luat o decizie RADICALĂ: Au decis să NU mai tipărească valoroasele bancnote supranumite 'bin Laden'
Azi 03:16 Compania care s-a desprins dintr-un gigant românesc aflat în faliment a ajuns LIDER între exportatorii români, în primul trimestru
Azi 02:18 CTP, despre miza întrebărilor referendumului pe justiţie: E vorba de aceşti 2 ani şi jumatate în care apele s-au ales
Azi 02:15 Kim Jong-Un consideră că pacea în Peninsula Coreeană depinde de atitudinea Statelor Unite -presă
Azi 02:15 În timp ce România tace, UDMR ia poziție față de legea adoptată de Parlamentul Ucrainei și care îi vizează pe minoritari: 'Se opune ferm noii legi'
Azi 02:15 România intră în 'Alertă 0' pentru Summitul de la Sibiu: Țara devine cea mai sigură zonă din regiune
Azi 02:15 Vladimir Putin a pus verdictul: Garanțiile SUA nu l-au convins pe Kim Jong-Un să renunțe la armele atomice
Azi 02:15 Ecaterina Andronescu le răspunde criticilor din universități - Informatica nu este eliminată ca disciplină de studiu
Azi 01:17 Duel la Ferma între Otilia Bilionera şi Diana Belbiţă. Cine a ieşit din concurs: „Îmi pare rău că-i las în urmă, dar mă simt eliberată“ VIDEO
Azi 01:14 Trump aşteaptă cu nerăbdare vizita omologului chinez Xi Jinpin: Washingtonul speră să semneze un acord comercial cu Beijingul
Azi 01:14 Contul individual de economii Junior Centenar, reclamat la Curtea Constituţională de preşedintele României
Azi 01:14 Cozmin Gușă anunță un SCENARIU NEGRU: 'Referendumul are mici șanse să treacă. Iar amnistia a fost deja dată'
Azi 01:14 Liderul coaliției guvernamentale din Polonia a identificat principalele PERICOLE pentru viitorul țării: Comunitatea LGBT, teoria gender şi recomandările OMS
Azi 01:06 Viitorul - U Craiova 2-0. Clubul lui Gică Hagi scrie istorie! Se califică pentru prima oară în finala Cupei României
Azi 01:06 10 idei despre minunea din tenis de masă. Andru Nenciu scrie despre medalia de la Mondiale cucerită de Ovidiu Ionescu, sportivul care în copilărie juca şah
Azi 00:46 Getafe - Real Madrid 0-0 // FOTO Echipa lui Zinedine Zidane, fără chef pe „Coliseum” » Gazdele rămân pe loc de Ligă
Azi 00:46 VIITORUL - FCSB 1-1 // EXCLUSIV Scene incredibile la FCSB » SMS-ul lui Gigi Becali cu schimbările a ajuns, din greșeală, la Florinel Coman!
Azi 00:46 CSA Steaua vs FCSB // Artificiul avocaților FCSB cu „marca notorie” n-a ținut! Curtea de Apel a decis în favoarea lui Florin Talpan, în ciuda celor patru mărci pierdute de CSA
Azi 00:46 A născut 44 de copii, până la 36 de ani, și îi crește singură, pe toți! Îi trimite la școală și înjură când aude numele soțului ei
Azi 00:30 Calendarul zilei de 26 aprilie
Azi 00:16 De ce summitul cu Putin este o victorie pentru Kim
Azi 00:14 Părintele Tămaș: Domnule Ciutacu, permiteți-mi să fiu președinte. Nu vreau să vă împart în pesedei
Azi 00:13 Guvernul May vrea să obţină aprobarea Acordului Brexit în Camera Comunelor până în iulie
Azi 00:13 PER, atac la Dacian Cioloș și Dan Barna - Nu s-au delimitat de ideile marxiste şi uneori fasciste ale colegilor din partid
Azi 00:13 Scandal uriaș de corupție în Bulgaria. Guvernul Borisov se clatină
Azi 00:13 Ungaria amenință Bruxellesul cu REVOLTA statelor din Balcani: 'Dacă nu vor fi tratate ca aliaţi şi parteneri deplini, vor fi din nou tulburări'
Azi 00:13 Traian Băsescu NU cedează! Anunț-BOMBĂ: Mâna sa dreaptă a spus TOT
Azi 00:13 DEZASTRU pentru Uber: Judecătorii au decis, DEFINITIV, că firma este vinovată de CONCURENȚĂ NELOIALĂ
Azi 00:13 Klaus Iohannis nu a avut de ales: A promulgat o lege pe care anterior o contestase la CCR
Azi 00:08 REȚETE DE PAȘTE. Cum se face ciorba de miel. Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul pe care ar trebui să-l ştie orice gospodină
Azi 00:08 ROBOR. Din 2 mai se modifică dobânzile la creditele în lei
Azi 00:08 CALENDAR ORTODOX 26 APRILIE. Vinerea Mare - moartea și îngroparea Domnului
Azi 00:08 „Mi se făcuse poftă să fac amor, iar iubitul meu e tare priceput la asta. Numai că ceva-ceva pare greșit. Nici nu știu ce să fac"
Azi 00:08 Era joi seara într-un autobuz din Cluj, când a văzut că șoferul oprește brusc și deschide geamul. După câteva secunde a înțeles ce se întâmplă, dar era prea târziu
Azi 00:08 Emisiunea "În gura presei" și-a putea schimba numele. Noul nume a fost propus de Mitropolitul Banatului
Azi 00:08 Încă 130 de milioane de euro pe masă. Dedeman cumpără birourile The Office din Cluj de la NEPI şi Ovidiu Şandor în cea mai mare tranzacţie semnată până acum în afara Bucureştiului
Azi 00:08 Acţionarii Turbomecanica au aprobat dividende cu un randament de 13,5%. Acţiunile urcă cu 2%
Azi 00:08 Acţionarii SIF2 aprobă un program de recompensare a angajaţilor cu acţiuni gratuite: administratorii şi directorii iau 4,5 milioane lei, salariaţii iau 2,5 milioane lei
Azi 00:08 BRD şi Petrom raportează pe 3 mai 2019 rezultatele financiare înregistrate în T1/2019
Azi 00:08 Acţionarii Electrica votează dividendele cu un randament de 6,8%. Statul va primi 123 mil. lei, iar Dedeman 15 mil. lei. Fără salarii mărite pentru board
Azi 00:08 Gigantul elveţian din industria bancară UBS este salvat de oamenii bogaţi din Asia cu 20 mld. dolari
Azi 00:08 Un nou referendum: Iohannis întreabă poporul ce facem cu corupţia, dar întrebarea este ce se întâmplă în practică cu răspunsurile
Azi 00:08 Senior Software vrea să ajungă la afaceri de aproape 30 mil lei în 2019, plus 20%
Azi 00:08 Retailerul elefant.ro mizează pe venituri de peste 160 milioane de lei în 2019
Azi 00:08 Martin Wolf, FT: Am intrat în era despotului ales
Azi 00:08 Guvernul a majorat cu 93 mil. lei capitalul Casei de Comerţ Unirea, compania de stat pentru dezvoltarea producţiei agricole româneşti
Află știrile din România pe Facebook