Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Romeo Vatră, liderul Consilierilor Județeni PNL Iași: "Grupul Consilierilor Județeni ai PNL va depune la CJ un proiect de revocare al întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului Iași, care a încălcat legea, atât prin măsura suspendării abuzive și ilegale a fostului director, cât și prin nerespectarea procedurilor legale de aprobare a planului de administrare, care nici nu poate fi considerat un plan."

Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Aeroportul Iaşi este cel mai de succes proiect al administrației ieșene din ultimii ani.  Evoluția sa spectaculoasă a condus la boomul economic actual al Iașului, la  creșterea afacerilor din domeniul industriilor creative,  și a contribuit din plin la apropierea Iașului de Europa. Din acest motiv, ne dorim pentru Iaşi ca Aeroportul să își continue evoluția fantastică pe care a avut-o până acum și urmărim cu foarte mare atenție activitatea celor care conduc în prezent aeroportul.

Am așteptat cu foarte mare interes planul de administrare al noului Consiliu de Administrație  al Aeroportului. După o lungă perioadă, în care am asistat la demontarea echipei de manageri care a făcut performanță la aeroport, în paralel cu politizarea, sau mai bine zis, pesedizarea conducerii aeroportului, abia la sfârșitul lunii august a fost propus autorității tutelare un nou plan de administrare.

Conform legii, planul de administrare este un  instrument de lucru al administratorilor  și al directorilor, concretizat într-un document  întocmit pentru a determina drumul de parcurs  al unei întreprinderi publice în perioada mandatului acestora, structurat pe două  componente:

  • de administrare, întocmit de consiliul de administratie sau supraveghere,
  • de management,  întocmit de directori sau membrii directoratului.

Noul plan de administrare  pe care l-am primit la CJ este un document incoerent, care nu reflectă nicio viziune clară de dezvoltare și are în conținutul său o serie de date inconsistente. Planul de administrare nu prevede acțiunile și resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite, așa cum spune legea.

Managerul și Consiliul de Administratie nu și-au asumat nicio variantă concretă de dezvoltare a Aeroportului. Se face referire la elaborarea unui studiu de oportunitate privind cele două variante deja cunoscute opiniei publice: dezvoltarea unui nou aeroport la est de pistă sau extinderea în continuare la vest de pista de decolare.

Planul de investiții

Extinderea platformei de parcare pentru avioane presupune extinderea de la 9 avioane la 14. Asta o știam și noi, proiectul exista în sertarul dlui Popa. În schimb nu înțelegem cum de această extindere este estimată în mod cu totul surprinzător și nerealist la 15 milioane de euro, când pista nouă de 2,4 km a costat 20 milioane de Euro. Au prognozat realizarea lucrării până la 1 noiembrie 2019, când ar fi trebuit ca această platformă să fie gata la 1 ianuarie 2019.  Mai mult decât atât, în acest moment nu există nicio soluție de finanțare pentru această investiție.

Turnul de control, investiție care apare și în scrisoarea de așteptări, va fi făcut pe partea de est sau pe partea de vest, nu se spune clar unde va fi amplasat, dar se estimează că va costa 3 milioane de Euro, fără a specifica de unde se va lua această sumă.  Nu se specifică nici care este termenul estimativ de finalizare și nici cât durează lucrarea.

În ce privește extinderea terminalului, se spune că vor face o analiză,  în urma căreia vor face terminalul pe Est sau pe Vest. Vă aduceți aminte când Maricel Popa susținea că nu are niciun document privind extinderea terminalelor pe zona de vest. Se pare că președintele CJ umblă cu minciunica.

Varianta dezvoltării aeroportului  la est de pistă este estimată la 100 de milioane de Euro, iar varianta dezvoltării terminalului pe vest este estimată la 25 milioane Euro, dar  nu se specifică în mod realist și clar sursa de finanțare pentru niciuna dintre cele două variante.

În ce privește Zona Cargo și reabilitarea clădirii Aviației Utilitare, locul unde se intenționează a se muta birourile administrative și a se construi spațiile pentru zona cargo, observăm două aspecte în neregulă:

  1. se vorbește la viitor despre întocmirea studiului de expertiză tehnică și DALI, când acestea sunt deja realizate.  Termenul de finalizare a reabilitării va fi în decembrie anul acesta. Cunoscând banii alocați din buget, durata procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare și faptul că în vară a trecut prin CTE DALI de la aviația utilitară, considerăm acest termen neserios.
  2. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16 milioane lei, finanțarea se face citez “exclusiv din fonduri proprii, din profitul reinvestit în investiții”. Știm că în 2017 aeroportul a avut aproximativ 2 milioane euro profit brut, din care au plătit impozitul aferent și 50% cota pentru Consiliul Județean. Rămân 800.000 Euro profit net. Din acest profit o parte se alocă angajaților, așa că estimăm că vor rămâne  3 milioane de lei disponibili pentru investiții. Cum lucrarea este estimată la 16 milioane lei, zona cargo ar putea fi gata în  5 ani. Inadmisibil de mult.

Înafara obiectivelor stabilite prin scrisoarea de așteptări, CA se angajează să mai facă și extinderea parcării de autoturisme, dar nu se specifică nimic concret despre această investiție.

La strategia de finanțare a investițiilor, au fost trecute toate sursele de finanțare posibile, fără a explica programele, axele, direcțiile de finanțare nerambursabilă la care vor apela. Habar n-au nici ei de unde vor lua bani pentru investiții. Totul e la voia sorții.  Asta înseamnă să nu ai experiență și să faci management după ureche.

Estimarea traficului în 2018.

În planul de administrare se estimează traficul pe 2018 ba la 1.250.0000, ba la 1.300.000, iar în alt loc apare o estimare mai optimistă de 1.500.000 de pasageri.

Indicatori

Rata profitului - creștere cu minim 5% anual. În conditiile în care profitul a explodat până acum, ba chiar s-a dublat, anul trecut ajungând la 2 milioane de euro brut,  să stabilești o rată de creștere atât de mică a profitului arată lipsa de încredere în evoluția aeroportului, sau poate că și-au ales o valoare mică pentru a fi siguri că se va realiza. Rata profitului este scoasă din burtă, atâta timp cât nu există previziuni fundamentate ale profitului.

Stabilirea indicatorului de performanță privind traficul de pasageri și evoluția lui anuală indică în fapt o stagnare. În condițiile în care Clujul are peste 3 milioane de pasageri și se îndreaptă spre 4 milioane de pasageri, noi la Iaşi trebuie să țintim la 2 milioane de pasageri anul viitor, nu la 1 milion și jumătate peste 4 ani.

La negocierea indicatorilor au fost propuse alte ținte de trafic decât cele prevăzute în plan. Comisiei de negociere a indicatorilor i-au fost prezentate pt 2019 - 1.500.000 de pasageri, 2020- 1,8 mil. și în 2021 2 mil. Indicatorul nu este cel avizat de comisia de negociere, pentru că în procesul verbal de negociere nu este prevăzută nicio modificare a prognozelor de trafic. Au zăpăcit estimările de trafic, că nu mai înțelege nimeni nimic.

Foarte interesant este și indicatorul de performanță privind  transparența și comunicarea. Noul președinte de CA la Aeroportul Iaşi se pare că este repetent la capitolul transparență și comunicare.  Suntem curioși ce a fost în mintea lor când au luat acest indicator în calcul.

Scopul principal al acestui plan de administrare este de a stabili indicatori de performanță comozi pentru CA și pentru directori, indicatori care vor fi luați în considerație la calculul componentei variabile a indemnizațiilor. Până în prezent nu au beneficiat de componenta variabilă, datorită lipsei acestor indicatori.

Dacă un student bun la FEEA avea ca proiect să facă un plan de administrare pentru Aeroport, cu siguranță îl făcea fără atât de multe greșeli și mult mai bine documentat decât această fițuică prezentată drept foaie de parcurs al aeroportului pe următorii patru ani. Așa întâmplă când PSD organizează concursuri aranjate, prin care elimină profesioniști și angajează oameni fără experiență și politruci. La un aeroport lăsat la cheie de fosta echipă managerială, cu trafic de peste 1 milion de pasageri și peste 2 milioane profit, se impune păstrarea echipei sau formarea unei noi echipe cu experiență cel puțin la fel de valoroasă. Nu este loc la Aeroportul Iaşi pentru impostură și aranjamente politice.

Cum a câștigat dl Bulgariu postul de director, spunând comisiei de selecție că vrea sa facă un studiu de oportunitate? PNL a atras atenția asupra riscurilor care rezultă din jihadul lui Maricel Popa și al PSD, declanșat la Aeroport în 2017.

Considerații legale

Vom face câteva considerații din punct de vedere legal,  privind procedura de aprobare a planului de adminstrare și a planului de management. 

Conform legii legii guvernanței corporative, în termen de trei luni de la constituirea Consiliului de Adminstrație, acesta trebuia să depună planul de adminstrare pentru aprobare autorității tutelare. Planul de administrare trebuia depus la CJ cel târziu pana în decembrie 2017. Iată că a trecut un an de la nominalizarea noului CA și abia acum a fost finalizat planul de administrare.

Planul de administrare are două componente, componenta de administrare realizată de CA și componenta de management realizată de director. Această componentă de management, sau planul de management, trebuie redactat de noul director în termen de 60 de zile  de la instalarea în fotoliul de manager, iar Consiliul de Adminstrație are obligația să îl aprobe în termen de 20 de zile. Aceste termene sunt clare și obligatorii, fiind impuse de Legea 111 din 2017 privind aprobarea OUG 109 din 2011, ordonanța care reglementează guvernanța corporativă. Din câte știm cu toții, Legea nu este facultativă, ea este obligatorie și trebuie respectată.

Dl. Bulgariu a fost nominalizat director la data de 14 iunie 2018. Începând de la această dată, în termen de maximum 80 de zile, directorul avea obligația să redacteze planul și să îl înregistreze la Consiliul de Adminstrație, iar Consiliul de Adminsitrație avea obligația să îl aprobe. Calculând 80 de zile de la data de instalării noului  director, termenul final de aprobare al planului de management era 2 august 2018. Iar acesta a fost aprobat pe 27 august, deci cu mult peste termenul legal.

Din punct de vedere legal, considerăm că acest plan de administrare nu trebuie discutat în CJ, pentru că demersurile procedurale de întocmire și aprobare au fost făcute cu încălcarea legii. Chiar dacă legea nu stabilește sancţiuni pentru depășirea acestor termene, autoritatea tutelară trebuie sa ia act de nerespectarea legii și să ia măsura revocării acestui Consiliu de Administrație, pentru că acesta are obligația respectării legii, obligație stabilită  prin scrisoarea de așteptări și prin contractele de mandat încheiate cu fiecare membru al CA-ului.


sursa: Ultimele Știri
2018-09-07 09:16
Ultimele știri din Ultimele Știri
Ultimele știri din România
Azi 09:22 Doliu în lumea tenisului - Peter McNamara a decedat la vârsta de 64 de ani
Azi 09:22 FinMin Teodorovici announces he won't run in presidential elections
Azi 09:22 ohn Isner a câştigat turneul de la Newport
Azi 09:22 O femeie a murit şi un bărbat a suferit leziuni la nivelul gâtului în urma unui accident pe DJ 512
Azi 09:22 Incident în aer - Un avion de vânătoare venezuelean a urmărit un avion american în spațiul aerian internațional
Azi 09:22 Un tren cu fosfat, ţinta unui atac terorist în centrul Siriei
Azi 09:22 China va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oţel importate din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia
Azi 09:22 Alegeri în Coreea de Nord - Prezența la vot se apropie de 100%
Azi 09:22 Cristi Danileț, avertisment TĂIOS pentru viitorul președinte al României: ' El nu va avea supuși și nu va lua decizii despotice'
Azi 09:22 ULTIMA ORĂ - Eugen Neagoe DEMISIONEAZĂ de la Dinamo
Azi 09:22 Meteorologii anunță CANICULĂ în aproape toată România: temperaturile vor fi extrem de ridicate
Azi 09:22 Jocurile din PSD pentru candidatul la prezidențiale
Azi 09:22 Comisia Europeană, scenariu de FOC pentru Brexit: lovitură în plin pentru Marea Britanie
Azi 09:22 Razie de AMPLOARE a polițiștilor: verificări la sânge, într-o acțiune comună la nivelul UE
Azi 09:22 Lansarea proiectului ANTREPRENORDOC (cod SMIS 123847)
Azi 09:22 18 români au fost admiși în Forțele Speciale
Azi 09:22 Dăncilă ar urma să aibă astăzi o discuţie cu liderii ALDE şi Pro România
Azi 08:42 Teodorovici, despre pensiile speciale: Până la final de iulie stabilim plafonul şi cu cât vor fi impozitate
Azi 08:42 Jurnalul bursier. Mituri despre investiţii (4)
Azi 08:42 VIDEO Cu ochii pe drepturile consumatorilor
Azi 08:40 Japonia: Shinzo Abe a obținut o majoritate confortabilă în legislativ, dar nu destul de mare cât să poată schimba Constituția
Azi 08:40 DOCUMENTAR Cum a ajuns estul Ucrainei un front de război cu Rusia și cum arată acum conflictul care ține „ostatici” câteva milioane de oameni
Azi 08:40 Cursa pentru Downing Street ajunge la final
Azi 08:40 VIDEOREPORTAJ Pe frontul de la granița Europei: „Dacă Ucraina pică, armele Rusiei ajung la frontiera UE și NATO”
Azi 08:39 HOROSCOP. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 22 iulie. Scorpionii sunt ajutați de îngerii iubirii, Peștii trebuie să aibă încredere
Azi 08:39 HOROSCOP DRAGOSTE 22 IULIE. Racii trebuie să fie deschiși cu partenerii, Berbecii își fac planuri de viitor
Azi 08:39 PROGNOZA METEO 22 IULIE. Vremea va fi caldă, cu înnorări temporar accentuate în unele zone
Azi 08:39 Viorica Dăncilă, întâlnire crucială cu Ponta și Tăriceanu
Azi 08:39 Caz șocant în Vaslui. Două măicuțe au scuipat și blestemat pe toți cei care le-au ieșit în cale
Azi 08:39 Adevărul despre starea Corneliei Catanga! Ce s-a întâmplat în perioada spitalizării artistei
Azi 08:39 Tragedie în Munţii Rodnei. Un turist a murit după ce salvamontiştii din Borşa nu au reuşit să ajungă la el, la timp
Azi 08:39 Remanierea Guvernului României, blocată de Klaus Iohannis
Azi 08:39 O fetiță de cinci ani din Brașov a fost la un pas de moarte după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare. Micuța intrase în insuficienţă hepatică
Azi 08:39 Bărbați înarmați cu bâte au făcut prăpăd într-o gară din Hong Kong. VIDEO
Azi 08:39 A intrat în apă să se răcorească și nu a mai ieșit: ”Am crezut că face glume cu fetele”
Azi 08:39 Ministrul Finanțelor, despre impozitarea pensiilor speciale: ”Nu alergăm după voturi”
Azi 08:39 Ponta, despre o alianță cu Tăriceanu: "Dacă ALDE iese de la guvernare, sigur”
Azi 08:39 Fanii români, dezamăgiți de concertul Bon Jovi de la București: ”Nu îl mai ține vocea”
Azi 08:39 Lecția dată de Turcia României! Planul lui Recep Erdogan a reușit! Autoritățile române, uluite
Azi 08:39 Guvernul a ajuns la fundul sacului! S-a decis tăierea pensiilor: Planul dinamită al PSD
Azi 08:39 Pericolele ascunse dintr-o băutură consumată de mulţi români. Atenţie, poate duce la infarct sau accident vascular cerebral
Azi 08:39 Răsturnare de situație la Bruxelles. Se complică lucrurile pentru Kovesi. Detalii bombă
Azi 08:38 Pumnul care arata adevarata fata a fotbalului romanesc
Azi 08:38 Dancila se intalneste cu Tariceanu si Ponta pentru a obtine sustinerea candidatului pentru alegerile prezidentiale
Azi 08:38 Prima reactie a medicilor dupa infarctul suferit de antrenorul lui Dinamo
Azi 08:38 British Airways si-a suspendat in mod neasteptat cursele catre Cairo, din motive de securitate. Si Lufthansa a anulat cateva
Azi 08:38 Teodorovici vrea ca studentii sa lucreze cativa ani in tara dupa terminarea studiilor: Statul roman investeste foarte mult in ei
Azi 08:38 Abris Capital negociază noi achiziţii pe piaţa echipamentelor stomatologice. În urmă cu o lună fondul de investiţii a cumpărat firma Dentotal Protect, unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei de profil
Azi 08:38 Aproape toate companiile de top de pe bursa de la Paris sunt prezente cu afaceri şi investiţii în România
Azi 08:34 Cod galben de ploi, descărcări electrice şi grindină în două judeţe
Află știrile din România pe Facebook