Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Romeo Vatră, liderul Consilierilor Județeni PNL Iași: "Grupul Consilierilor Județeni ai PNL va depune la CJ un proiect de revocare al întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului Iași, care a încălcat legea, atât prin măsura suspendării abuzive și ilegale a fostului director, cât și prin nerespectarea procedurilor legale de aprobare a planului de administrare, care nici nu poate fi considerat un plan."

Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Aeroportul Iaşi este cel mai de succes proiect al administrației ieșene din ultimii ani.  Evoluția sa spectaculoasă a condus la boomul economic actual al Iașului, la  creșterea afacerilor din domeniul industriilor creative,  și a contribuit din plin la apropierea Iașului de Europa. Din acest motiv, ne dorim pentru Iaşi ca Aeroportul să își continue evoluția fantastică pe care a avut-o până acum și urmărim cu foarte mare atenție activitatea celor care conduc în prezent aeroportul.

Am așteptat cu foarte mare interes planul de administrare al noului Consiliu de Administrație  al Aeroportului. După o lungă perioadă, în care am asistat la demontarea echipei de manageri care a făcut performanță la aeroport, în paralel cu politizarea, sau mai bine zis, pesedizarea conducerii aeroportului, abia la sfârșitul lunii august a fost propus autorității tutelare un nou plan de administrare.

Conform legii, planul de administrare este un  instrument de lucru al administratorilor  și al directorilor, concretizat într-un document  întocmit pentru a determina drumul de parcurs  al unei întreprinderi publice în perioada mandatului acestora, structurat pe două  componente:

  • de administrare, întocmit de consiliul de administratie sau supraveghere,
  • de management,  întocmit de directori sau membrii directoratului.

Noul plan de administrare  pe care l-am primit la CJ este un document incoerent, care nu reflectă nicio viziune clară de dezvoltare și are în conținutul său o serie de date inconsistente. Planul de administrare nu prevede acțiunile și resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite, așa cum spune legea.

Managerul și Consiliul de Administratie nu și-au asumat nicio variantă concretă de dezvoltare a Aeroportului. Se face referire la elaborarea unui studiu de oportunitate privind cele două variante deja cunoscute opiniei publice: dezvoltarea unui nou aeroport la est de pistă sau extinderea în continuare la vest de pista de decolare.

Planul de investiții

Extinderea platformei de parcare pentru avioane presupune extinderea de la 9 avioane la 14. Asta o știam și noi, proiectul exista în sertarul dlui Popa. În schimb nu înțelegem cum de această extindere este estimată în mod cu totul surprinzător și nerealist la 15 milioane de euro, când pista nouă de 2,4 km a costat 20 milioane de Euro. Au prognozat realizarea lucrării până la 1 noiembrie 2019, când ar fi trebuit ca această platformă să fie gata la 1 ianuarie 2019.  Mai mult decât atât, în acest moment nu există nicio soluție de finanțare pentru această investiție.

Turnul de control, investiție care apare și în scrisoarea de așteptări, va fi făcut pe partea de est sau pe partea de vest, nu se spune clar unde va fi amplasat, dar se estimează că va costa 3 milioane de Euro, fără a specifica de unde se va lua această sumă.  Nu se specifică nici care este termenul estimativ de finalizare și nici cât durează lucrarea.

În ce privește extinderea terminalului, se spune că vor face o analiză,  în urma căreia vor face terminalul pe Est sau pe Vest. Vă aduceți aminte când Maricel Popa susținea că nu are niciun document privind extinderea terminalelor pe zona de vest. Se pare că președintele CJ umblă cu minciunica.

Varianta dezvoltării aeroportului  la est de pistă este estimată la 100 de milioane de Euro, iar varianta dezvoltării terminalului pe vest este estimată la 25 milioane Euro, dar  nu se specifică în mod realist și clar sursa de finanțare pentru niciuna dintre cele două variante.

În ce privește Zona Cargo și reabilitarea clădirii Aviației Utilitare, locul unde se intenționează a se muta birourile administrative și a se construi spațiile pentru zona cargo, observăm două aspecte în neregulă:

  1. se vorbește la viitor despre întocmirea studiului de expertiză tehnică și DALI, când acestea sunt deja realizate.  Termenul de finalizare a reabilitării va fi în decembrie anul acesta. Cunoscând banii alocați din buget, durata procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare și faptul că în vară a trecut prin CTE DALI de la aviația utilitară, considerăm acest termen neserios.
  2. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16 milioane lei, finanțarea se face citez “exclusiv din fonduri proprii, din profitul reinvestit în investiții”. Știm că în 2017 aeroportul a avut aproximativ 2 milioane euro profit brut, din care au plătit impozitul aferent și 50% cota pentru Consiliul Județean. Rămân 800.000 Euro profit net. Din acest profit o parte se alocă angajaților, așa că estimăm că vor rămâne  3 milioane de lei disponibili pentru investiții. Cum lucrarea este estimată la 16 milioane lei, zona cargo ar putea fi gata în  5 ani. Inadmisibil de mult.

Înafara obiectivelor stabilite prin scrisoarea de așteptări, CA se angajează să mai facă și extinderea parcării de autoturisme, dar nu se specifică nimic concret despre această investiție.

La strategia de finanțare a investițiilor, au fost trecute toate sursele de finanțare posibile, fără a explica programele, axele, direcțiile de finanțare nerambursabilă la care vor apela. Habar n-au nici ei de unde vor lua bani pentru investiții. Totul e la voia sorții.  Asta înseamnă să nu ai experiență și să faci management după ureche.

Estimarea traficului în 2018.

În planul de administrare se estimează traficul pe 2018 ba la 1.250.0000, ba la 1.300.000, iar în alt loc apare o estimare mai optimistă de 1.500.000 de pasageri.

Indicatori

Rata profitului - creștere cu minim 5% anual. În conditiile în care profitul a explodat până acum, ba chiar s-a dublat, anul trecut ajungând la 2 milioane de euro brut,  să stabilești o rată de creștere atât de mică a profitului arată lipsa de încredere în evoluția aeroportului, sau poate că și-au ales o valoare mică pentru a fi siguri că se va realiza. Rata profitului este scoasă din burtă, atâta timp cât nu există previziuni fundamentate ale profitului.

Stabilirea indicatorului de performanță privind traficul de pasageri și evoluția lui anuală indică în fapt o stagnare. În condițiile în care Clujul are peste 3 milioane de pasageri și se îndreaptă spre 4 milioane de pasageri, noi la Iaşi trebuie să țintim la 2 milioane de pasageri anul viitor, nu la 1 milion și jumătate peste 4 ani.

La negocierea indicatorilor au fost propuse alte ținte de trafic decât cele prevăzute în plan. Comisiei de negociere a indicatorilor i-au fost prezentate pt 2019 - 1.500.000 de pasageri, 2020- 1,8 mil. și în 2021 2 mil. Indicatorul nu este cel avizat de comisia de negociere, pentru că în procesul verbal de negociere nu este prevăzută nicio modificare a prognozelor de trafic. Au zăpăcit estimările de trafic, că nu mai înțelege nimeni nimic.

Foarte interesant este și indicatorul de performanță privind  transparența și comunicarea. Noul președinte de CA la Aeroportul Iaşi se pare că este repetent la capitolul transparență și comunicare.  Suntem curioși ce a fost în mintea lor când au luat acest indicator în calcul.

Scopul principal al acestui plan de administrare este de a stabili indicatori de performanță comozi pentru CA și pentru directori, indicatori care vor fi luați în considerație la calculul componentei variabile a indemnizațiilor. Până în prezent nu au beneficiat de componenta variabilă, datorită lipsei acestor indicatori.

Dacă un student bun la FEEA avea ca proiect să facă un plan de administrare pentru Aeroport, cu siguranță îl făcea fără atât de multe greșeli și mult mai bine documentat decât această fițuică prezentată drept foaie de parcurs al aeroportului pe următorii patru ani. Așa întâmplă când PSD organizează concursuri aranjate, prin care elimină profesioniști și angajează oameni fără experiență și politruci. La un aeroport lăsat la cheie de fosta echipă managerială, cu trafic de peste 1 milion de pasageri și peste 2 milioane profit, se impune păstrarea echipei sau formarea unei noi echipe cu experiență cel puțin la fel de valoroasă. Nu este loc la Aeroportul Iaşi pentru impostură și aranjamente politice.

Cum a câștigat dl Bulgariu postul de director, spunând comisiei de selecție că vrea sa facă un studiu de oportunitate? PNL a atras atenția asupra riscurilor care rezultă din jihadul lui Maricel Popa și al PSD, declanșat la Aeroport în 2017.

Considerații legale

Vom face câteva considerații din punct de vedere legal,  privind procedura de aprobare a planului de adminstrare și a planului de management. 

Conform legii legii guvernanței corporative, în termen de trei luni de la constituirea Consiliului de Adminstrație, acesta trebuia să depună planul de adminstrare pentru aprobare autorității tutelare. Planul de administrare trebuia depus la CJ cel târziu pana în decembrie 2017. Iată că a trecut un an de la nominalizarea noului CA și abia acum a fost finalizat planul de administrare.

Planul de administrare are două componente, componenta de administrare realizată de CA și componenta de management realizată de director. Această componentă de management, sau planul de management, trebuie redactat de noul director în termen de 60 de zile  de la instalarea în fotoliul de manager, iar Consiliul de Adminstrație are obligația să îl aprobe în termen de 20 de zile. Aceste termene sunt clare și obligatorii, fiind impuse de Legea 111 din 2017 privind aprobarea OUG 109 din 2011, ordonanța care reglementează guvernanța corporativă. Din câte știm cu toții, Legea nu este facultativă, ea este obligatorie și trebuie respectată.

Dl. Bulgariu a fost nominalizat director la data de 14 iunie 2018. Începând de la această dată, în termen de maximum 80 de zile, directorul avea obligația să redacteze planul și să îl înregistreze la Consiliul de Adminstrație, iar Consiliul de Adminsitrație avea obligația să îl aprobe. Calculând 80 de zile de la data de instalării noului  director, termenul final de aprobare al planului de management era 2 august 2018. Iar acesta a fost aprobat pe 27 august, deci cu mult peste termenul legal.

Din punct de vedere legal, considerăm că acest plan de administrare nu trebuie discutat în CJ, pentru că demersurile procedurale de întocmire și aprobare au fost făcute cu încălcarea legii. Chiar dacă legea nu stabilește sancţiuni pentru depășirea acestor termene, autoritatea tutelară trebuie sa ia act de nerespectarea legii și să ia măsura revocării acestui Consiliu de Administrație, pentru că acesta are obligația respectării legii, obligație stabilită  prin scrisoarea de așteptări și prin contractele de mandat încheiate cu fiecare membru al CA-ului.


sursa: Ultimele Știri
2018-09-07 09:16
Ultimele știri din România
Azi 21:11 Un tânăr care a fost abuzat de prietena lui descrie calvarul la care a fost supus de fată: Am stat cu ea de teamă să nu mă omoare
Azi 21:11 George Mendonsa, marinarul din celebra fotografie a sărutului din Times Square, din 1945, a murit la 92 de ani
Azi 21:10 Accident rutier produs de un şofer de camion: două femei au fost lovite de maşină în timp ce traversau strada
Azi 21:10 Jean-Claude Juncker se aşteaptă ca Trump să nu impună taxe mai mari pentru maşinile europene
Azi 21:10 Nadia Comăneci, protagonista unui moment amuzant alături de actorul James Marsden, în deschiderea galei Laureus - VIDEO
Azi 21:10 VIDEO Un tractor care transporta un mort la groapă a rămas împotmolit pe un drum sătesc. Cortegiul funerar a răzbătut cu greu spre cimitir
Azi 21:10 Câteva observaţii despre o naştere cu forcepsul
Azi 21:10 Angela Merkel şi momentul ei de curaj
Azi 21:10 EXCLUSIV Tudorel Toader schimbă toate Legile Justiţiei prin OUG ca să facă stat în stat din Secţia de Investigare a Magistraţilor
Azi 21:03 BREAKING NEWS   Dosar USR - Nicușor Dan. Palada: Am depus la DNA
Azi 21:03 Raluca Trucan pune tunurile pe TVR și CNA. Vrea să știe cum sunt cheltuiți banii de la buget
Azi 21:03 Senatul a decis! Parlamentarii pot fi angajați și la companii de stat
Azi 21:03 Gripa a mai ucis 4 persoane. Bilanțul deceselor a ajuns la 135
Azi 21:03 Ion Tiriac, victimă de lux în taifunul Ghiță-Kovesi. Un pilot poate arunca totul în aer
Azi 21:03 Scandal monstru în PSD Argeş, Rădulescu "Mitralieră" printre demisionari
Azi 20:57 Copiii trimişi la cerşit în Anglia. Inspecţia Judiciară face verificări la Tribunalul Harghita după ce faptele s-au prescris în dosarul Ţăndărei
Azi 20:56 ''Grâce ŕ Dieu'' transpune pe marile ecrane un scandal de pedofilie din sânul Bisericii Catolice: Filmul va fi prezentat, deși dosarul este încă pe rol
Azi 20:56 Moarte TERIFIANTĂ pentru un bărbat: a căzut într-o canalizare la locul de muncă
Azi 20:56 Un copil de 7 ani din Deva accidentat pe trecerea de pietoni
Azi 20:56 Incendiu în trafic: o mașină a luat foc; șoferul a fost transportat în stare gravă la spital
Azi 20:56 A doua fază a interconectorului Iaşi-Ungheni-Chişinău a fost inaugurată: Proiectul este de interes major pentru România şi Republica Moldova
Azi 20:56 Președintele Consiliului de Administrație al BVB: '80% din PIB-ul anual al României este realizat de sectorul privat'
Azi 20:56 Sancțiunile americane au întârziat proiectul rus al avionului mediu-curier MC-21: Rușii s-au descurcat cu resurse proprii
Azi 20:56 Franța și Spania condamnă atitudinea guvernului lui Maduro, după ce o echipă de diplomați europeni a fost expulzată din Venezuela
Azi 20:56 Motorul economiei europene a evitat la limită o catastrofă în 2018: Economia Germană se relansează cu o palidă creștere economică
Azi 20:56 Italia, la un pas de criza guvernamentală: Ministrul de interne, Matteo Salvini, ar putea fi cercetat pentru 'sechestrare de persoane'
Azi 20:56 Angela Merkel va participa la summitul Uniunea Europeană - Liga Arabă din Egipt
Azi 20:56 Tensiune în apele Gibraltarului: britanicii neagă incidentele cu navele spaniole
Azi 20:56 România și Ungaria au viziuni diferite față de parcursul Republicii Moldova în Uniunea Europeană
Azi 20:56 Ecaterina Andronescu încearcă s-o dreagă: Ministrul susține că nu a vrut segregarea elevilor, ci acordarea unui ajutor suplimentar
Azi 20:56 Teodor Meleșcanu crede că Partidul Socialist o să câștige alegerile din acest an
Azi 20:56 Bucureștiul va găzdui Reuniunea Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen a Comisiei Europene
Azi 20:56 Soția lui Crin Antonescu revine în jocurile din PNL la europarlamentare?
Azi 20:56 Episod inedit în Parlament: Liderul minorităților, front comun cu liberalii împotriva PSD
Azi 20:56 Caroline Wozniacki e la un pas de a renunța la tenis: S-a retras și de la Dubai și e internată în spital
Azi 20:56 DOCUMENTUL care o ELIMINĂ pe Laura Codruța Kovesi din cursa pentru șefia Parchetului European: Fosta șefă DNA nu întrunește criteriul profesional
Azi 20:56 Imaginile care fac înconjurul mapamondului: Nadia Comăneci a făcut senzație, la deschiderea Premiilor Laureus, în fața Simonei Halep - VIDEO
Azi 20:56 PNL anunță că intră în RĂZBOI TOTAL: Ce le cere românilor să le facă parlamentarilor din coaliția PSD-ALDE-UDMR
Azi 20:56 Compania Naţională de Investiţii A SCHIMBAT arhitectura noului stadion STEAUA. Cum va arăta arena din Ghencea
Azi 20:46 Urma să își înmormânteze fratele, când a aflat că i-a murit soția. Femeia a murit pe drum către priveghi
Azi 20:46 Meteo 19 februarie 2019. Vremea se încălzește, temperaturi de 12 grade
Azi 20:46 VIDEO. Copil dezbrăcat şi ameninţat de foşti colegi de şcoală! Băiatul umilit este crescut doar de bunică şi de mamă
Azi 20:46 Pedofil periculos, prins de un părinte sub acoperire! „L-am dus cu vorba că o să facem poze împreună. Mi-a zis să mai aduc şi o prietenă cu mine”
Azi 20:46 S-a dus primăvara! Se întorc ninsorile și gerul, în următoarele zile. Când se răcește vremea
Azi 20:37 LIVE Simona Halep - Eugenie Bouchard la Dubai (marti, 12:00)
Azi 20:35 Reţeta zilei: Negresă
Azi 20:35 Japonia îşi perfecţionează sistemul de prognoză a ploilor torenţiale înaintea Jocurile Olimpice din 2020
Azi 20:35 Somnul adevărat - cel dintre ora 23 şi apariţia zorilor
Azi 20:34 Nou bilanț al gripei: 135 de persoane au fost răpuși până acum
Azi 20:34 Un bloc din Sectorul 2 al Capitalei ar trebui demolat pentru că autorizația dată de Primărie a fost anulată în instanță
Află știrile din România pe Facebook