Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Romeo Vatră, liderul Consilierilor Județeni PNL Iași: "Grupul Consilierilor Județeni ai PNL va depune la CJ un proiect de revocare al întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului Iași, care a încălcat legea, atât prin măsura suspendării abuzive și ilegale a fostului director, cât și prin nerespectarea procedurilor legale de aprobare a planului de administrare, care nici nu poate fi considerat un plan."

Liberalii ieșeni desființează noul plan de administrare al Aeroportului Internațional Iași

Aeroportul Iaşi este cel mai de succes proiect al administrației ieșene din ultimii ani.  Evoluția sa spectaculoasă a condus la boomul economic actual al Iașului, la  creșterea afacerilor din domeniul industriilor creative,  și a contribuit din plin la apropierea Iașului de Europa. Din acest motiv, ne dorim pentru Iaşi ca Aeroportul să își continue evoluția fantastică pe care a avut-o până acum și urmărim cu foarte mare atenție activitatea celor care conduc în prezent aeroportul.

Am așteptat cu foarte mare interes planul de administrare al noului Consiliu de Administrație  al Aeroportului. După o lungă perioadă, în care am asistat la demontarea echipei de manageri care a făcut performanță la aeroport, în paralel cu politizarea, sau mai bine zis, pesedizarea conducerii aeroportului, abia la sfârșitul lunii august a fost propus autorității tutelare un nou plan de administrare.

Conform legii, planul de administrare este un  instrument de lucru al administratorilor  și al directorilor, concretizat într-un document  întocmit pentru a determina drumul de parcurs  al unei întreprinderi publice în perioada mandatului acestora, structurat pe două  componente:

  • de administrare, întocmit de consiliul de administratie sau supraveghere,
  • de management,  întocmit de directori sau membrii directoratului.

Noul plan de administrare  pe care l-am primit la CJ este un document incoerent, care nu reflectă nicio viziune clară de dezvoltare și are în conținutul său o serie de date inconsistente. Planul de administrare nu prevede acțiunile și resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite, așa cum spune legea.

Managerul și Consiliul de Administratie nu și-au asumat nicio variantă concretă de dezvoltare a Aeroportului. Se face referire la elaborarea unui studiu de oportunitate privind cele două variante deja cunoscute opiniei publice: dezvoltarea unui nou aeroport la est de pistă sau extinderea în continuare la vest de pista de decolare.

Planul de investiții

Extinderea platformei de parcare pentru avioane presupune extinderea de la 9 avioane la 14. Asta o știam și noi, proiectul exista în sertarul dlui Popa. În schimb nu înțelegem cum de această extindere este estimată în mod cu totul surprinzător și nerealist la 15 milioane de euro, când pista nouă de 2,4 km a costat 20 milioane de Euro. Au prognozat realizarea lucrării până la 1 noiembrie 2019, când ar fi trebuit ca această platformă să fie gata la 1 ianuarie 2019.  Mai mult decât atât, în acest moment nu există nicio soluție de finanțare pentru această investiție.

Turnul de control, investiție care apare și în scrisoarea de așteptări, va fi făcut pe partea de est sau pe partea de vest, nu se spune clar unde va fi amplasat, dar se estimează că va costa 3 milioane de Euro, fără a specifica de unde se va lua această sumă.  Nu se specifică nici care este termenul estimativ de finalizare și nici cât durează lucrarea.

În ce privește extinderea terminalului, se spune că vor face o analiză,  în urma căreia vor face terminalul pe Est sau pe Vest. Vă aduceți aminte când Maricel Popa susținea că nu are niciun document privind extinderea terminalelor pe zona de vest. Se pare că președintele CJ umblă cu minciunica.

Varianta dezvoltării aeroportului  la est de pistă este estimată la 100 de milioane de Euro, iar varianta dezvoltării terminalului pe vest este estimată la 25 milioane Euro, dar  nu se specifică în mod realist și clar sursa de finanțare pentru niciuna dintre cele două variante.

În ce privește Zona Cargo și reabilitarea clădirii Aviației Utilitare, locul unde se intenționează a se muta birourile administrative și a se construi spațiile pentru zona cargo, observăm două aspecte în neregulă:

  1. se vorbește la viitor despre întocmirea studiului de expertiză tehnică și DALI, când acestea sunt deja realizate.  Termenul de finalizare a reabilitării va fi în decembrie anul acesta. Cunoscând banii alocați din buget, durata procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare și faptul că în vară a trecut prin CTE DALI de la aviația utilitară, considerăm acest termen neserios.
  2. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16 milioane lei, finanțarea se face citez “exclusiv din fonduri proprii, din profitul reinvestit în investiții”. Știm că în 2017 aeroportul a avut aproximativ 2 milioane euro profit brut, din care au plătit impozitul aferent și 50% cota pentru Consiliul Județean. Rămân 800.000 Euro profit net. Din acest profit o parte se alocă angajaților, așa că estimăm că vor rămâne  3 milioane de lei disponibili pentru investiții. Cum lucrarea este estimată la 16 milioane lei, zona cargo ar putea fi gata în  5 ani. Inadmisibil de mult.

Înafara obiectivelor stabilite prin scrisoarea de așteptări, CA se angajează să mai facă și extinderea parcării de autoturisme, dar nu se specifică nimic concret despre această investiție.

La strategia de finanțare a investițiilor, au fost trecute toate sursele de finanțare posibile, fără a explica programele, axele, direcțiile de finanțare nerambursabilă la care vor apela. Habar n-au nici ei de unde vor lua bani pentru investiții. Totul e la voia sorții.  Asta înseamnă să nu ai experiență și să faci management după ureche.

Estimarea traficului în 2018.

În planul de administrare se estimează traficul pe 2018 ba la 1.250.0000, ba la 1.300.000, iar în alt loc apare o estimare mai optimistă de 1.500.000 de pasageri.

Indicatori

Rata profitului - creștere cu minim 5% anual. În conditiile în care profitul a explodat până acum, ba chiar s-a dublat, anul trecut ajungând la 2 milioane de euro brut,  să stabilești o rată de creștere atât de mică a profitului arată lipsa de încredere în evoluția aeroportului, sau poate că și-au ales o valoare mică pentru a fi siguri că se va realiza. Rata profitului este scoasă din burtă, atâta timp cât nu există previziuni fundamentate ale profitului.

Stabilirea indicatorului de performanță privind traficul de pasageri și evoluția lui anuală indică în fapt o stagnare. În condițiile în care Clujul are peste 3 milioane de pasageri și se îndreaptă spre 4 milioane de pasageri, noi la Iaşi trebuie să țintim la 2 milioane de pasageri anul viitor, nu la 1 milion și jumătate peste 4 ani.

La negocierea indicatorilor au fost propuse alte ținte de trafic decât cele prevăzute în plan. Comisiei de negociere a indicatorilor i-au fost prezentate pt 2019 - 1.500.000 de pasageri, 2020- 1,8 mil. și în 2021 2 mil. Indicatorul nu este cel avizat de comisia de negociere, pentru că în procesul verbal de negociere nu este prevăzută nicio modificare a prognozelor de trafic. Au zăpăcit estimările de trafic, că nu mai înțelege nimeni nimic.

Foarte interesant este și indicatorul de performanță privind  transparența și comunicarea. Noul președinte de CA la Aeroportul Iaşi se pare că este repetent la capitolul transparență și comunicare.  Suntem curioși ce a fost în mintea lor când au luat acest indicator în calcul.

Scopul principal al acestui plan de administrare este de a stabili indicatori de performanță comozi pentru CA și pentru directori, indicatori care vor fi luați în considerație la calculul componentei variabile a indemnizațiilor. Până în prezent nu au beneficiat de componenta variabilă, datorită lipsei acestor indicatori.

Dacă un student bun la FEEA avea ca proiect să facă un plan de administrare pentru Aeroport, cu siguranță îl făcea fără atât de multe greșeli și mult mai bine documentat decât această fițuică prezentată drept foaie de parcurs al aeroportului pe următorii patru ani. Așa întâmplă când PSD organizează concursuri aranjate, prin care elimină profesioniști și angajează oameni fără experiență și politruci. La un aeroport lăsat la cheie de fosta echipă managerială, cu trafic de peste 1 milion de pasageri și peste 2 milioane profit, se impune păstrarea echipei sau formarea unei noi echipe cu experiență cel puțin la fel de valoroasă. Nu este loc la Aeroportul Iaşi pentru impostură și aranjamente politice.

Cum a câștigat dl Bulgariu postul de director, spunând comisiei de selecție că vrea sa facă un studiu de oportunitate? PNL a atras atenția asupra riscurilor care rezultă din jihadul lui Maricel Popa și al PSD, declanșat la Aeroport în 2017.

Considerații legale

Vom face câteva considerații din punct de vedere legal,  privind procedura de aprobare a planului de adminstrare și a planului de management. 

Conform legii legii guvernanței corporative, în termen de trei luni de la constituirea Consiliului de Adminstrație, acesta trebuia să depună planul de adminstrare pentru aprobare autorității tutelare. Planul de administrare trebuia depus la CJ cel târziu pana în decembrie 2017. Iată că a trecut un an de la nominalizarea noului CA și abia acum a fost finalizat planul de administrare.

Planul de administrare are două componente, componenta de administrare realizată de CA și componenta de management realizată de director. Această componentă de management, sau planul de management, trebuie redactat de noul director în termen de 60 de zile  de la instalarea în fotoliul de manager, iar Consiliul de Adminstrație are obligația să îl aprobe în termen de 20 de zile. Aceste termene sunt clare și obligatorii, fiind impuse de Legea 111 din 2017 privind aprobarea OUG 109 din 2011, ordonanța care reglementează guvernanța corporativă. Din câte știm cu toții, Legea nu este facultativă, ea este obligatorie și trebuie respectată.

Dl. Bulgariu a fost nominalizat director la data de 14 iunie 2018. Începând de la această dată, în termen de maximum 80 de zile, directorul avea obligația să redacteze planul și să îl înregistreze la Consiliul de Adminstrație, iar Consiliul de Adminsitrație avea obligația să îl aprobe. Calculând 80 de zile de la data de instalării noului  director, termenul final de aprobare al planului de management era 2 august 2018. Iar acesta a fost aprobat pe 27 august, deci cu mult peste termenul legal.

Din punct de vedere legal, considerăm că acest plan de administrare nu trebuie discutat în CJ, pentru că demersurile procedurale de întocmire și aprobare au fost făcute cu încălcarea legii. Chiar dacă legea nu stabilește sancţiuni pentru depășirea acestor termene, autoritatea tutelară trebuie sa ia act de nerespectarea legii și să ia măsura revocării acestui Consiliu de Administrație, pentru că acesta are obligația respectării legii, obligație stabilită  prin scrisoarea de așteptări și prin contractele de mandat încheiate cu fiecare membru al CA-ului.


sursa: Ultimele Știri
2018-09-07 09:16
Ultimele știri din România
Azi 04:27 Cele mai bune bancuri cu magistraţi. Ce îi spune judecătorul portarului clubului de striptease
Azi 04:27 Cât de periculoasă este rubeola pentru fătul nenăscut: „Poate provoca moartea sau defecte congenitale“
Azi 04:27 Cea mai ieftină şi sănătoasă gustare de post. Cum faci cea mai bună salată orientală, de ce nu se pun cartofi nisipoşi
Azi 04:27 Cum încearcă două pisici din Japonia să se furişeze într-un muzeu. Deşi sunt oprite sistematic de peste doi ani, probează o perseverenţă remarcabilă
Azi 04:27 Cum pregăteşti o călătorie cu bicicleta în Uniunea Europeană. Reguli care trebuie respectate strict pentru a evita amenzile
Azi 01:20 Mircea Lucescu sub presiune dupa retrogradarea Turciei in Liga C a Ligii Natiunilor
Azi 01:16 FOTO Produse româneşti din anii comunismului. Vă mai amintiţi de Cicoarea, Gallus, Triumf, Flit, Guban, Ci-Co, Lux, Super Cristal sau Elba?
Azi 01:15 Al doilea apel de acordare în avans a subvenţiilor în agricultură s-a încheiat
Azi 01:15 Arbori solari, care generează energie verde, vor fi instalaţi în Chişinău
Azi 01:15 Platformă de colectare a legumelor în Dubăsarii Vechi
Azi 01:15 Tineri cu dizabilităţi: „Dacă eu pot, înseamnă că şi tu poţi!”
Azi 01:15 FOTO RoVinHud Wine Show, un festival micuţ, cochet şi cu suflet. Cinci oameni cu dizabilităţi vor scăpa de condiţiile inumane din instituţiile statului
Azi 00:33 AVERTISMENT Marea pe care a mers Iisus Hristos va seca
Azi 00:33 Nervi în PNL înaintea alegerilor europarlamentare - Săftoiu îl trage de mânecă pe Orban: 'De ce, Ludovic?'
Azi 00:33 ALERTĂ - Lituania, umilită de România cu scorul 3-0 în Liga Naţiunilor
Azi 00:33 Protest de AMPLOARE la Londra împotriva Guvernului Theresa May - Zeci de persoane au fost arestate
Azi 00:33 O nouă RĂSTURNARE de situație în cazul Elenei Udrea! Cine și ce documente a trimis URGENT în Costa Rica
Azi 00:32 Horoscop weekend 17-18 noiembrie. Ce spun astrele: Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine
Azi 00:28 ROMÂNIA - LITUANIA LIGA NAȚIUNILOR LIVE STREAM. Surpriză uriașă în atacul echipei lui Contra ONLINE VIDEO PRO TV
Azi 00:28 Mircea Lucescu, umilit de jurnaliștii turci
Azi 00:28 Descoperiți. Ce i-a scris George Maior lui Florian Coldea
Azi 00:24 LIVE BLOG | România - Lituania 3-0. Tricolorii au defilat la Ploieşti. Puşcaş a marcat primul gol pentru naţionala mare, Ianis Hagi a debutat în repriza secundă
Azi 00:24 Keşeru a ”spart gheaţa” în meciul cu Lituania! De când nu a mai marcat în tricoul naţionalei României
Azi 00:24 EXCLUSIV | Ilie Bărbulescu a fost pe teren alături de Gheorghe Hagi, la debutul "Regelui" în naţională. Ce spune campionul de la Sevilla despre debutul lui Ianis în prima reprezentativă. "Să vedem valoarea lui!"
Azi 00:24 Djokovic - Zverev, în finala Turneului Campionilor. "Dj Nole" l-a forţat pe Anderson să joace pe un ritm infernal în semifinală şi i-a ridiculizat serviciul. "Sascha" are de luat o revanşă: ora meciului
Azi 00:24 Prima reacţie a lui Mircea Lucescu, după ce Turcia a retrogradat din Liga Naţiunilor! Ce scuze şi-a găsit antrenorul român
Azi 00:24 Liga Naţiunilor | Tot ce trebuie să ştii despre noua competiţie UEFA: grupe, rezultate, program şi echipele promovate/retrogradate. Italia - Portugalia 0-0. Turcia a picat în C. Rezultatele înregistrate sâmbătă
Azi 00:24 Federer a rupt tăcerea după scandalul de la Turneul Campionilor: "I-am zis: 'Amice, taci din gură, nu ai de ce să...". Explicaţia pentru faza controversată care a dus la un final tensionat la mijlocul terenului
Azi 00:24 Ianis Hagi, în culmea fericirii după debut: ”Am făcut istorie la U21, merităm să fim la naţională! Visul meu e să devin om de bază pentru România”
Azi 00:24 Discursul lui Contra după victoria cu Lituania: "E o stare destul de nasoală în rândul jucătorilor". Ce spune selecţionerul despre meciul decisiv din Muntenegru
Azi 00:24 Istorie după 35 de ani! Ianis duce numele Hagi mai departe. Cum a arătat debutul lui Gică Hagi, faţă de prima apariţie a fiului său
Azi 00:23 VIDEO | Mircea Lucescu a fost umilit după meci! Ce i-au putut face jurnaliştii turci la conferinţa de presă
Azi 00:23 CALCULE | Ce şanse avem să rămânem în urna a treia la tragerea la sorţi. Un miracol ne trimite în Liga B. Scenariile posibile
Azi 00:21 România s-a impus cu 3-0 în fața Lituaniei
Azi 00:20 #Teleormanleaks VIDEO Teaser Rise Project: „Ghici cine a participat la măcel”/ Oprișan: Am participat la zeci de partide de vânătoare. Nu îi cunosc pe șefii Tel Drum
Azi 00:20 Godină, către procurorul care a amendat poliţişti: "Prietenaş, ai luat şpeis?"
Azi 00:19 Xi Jinping intenționează să facă o vizită în Coreea de Nord
Azi 00:17 Meciul România - Lituania din Liga Naţiunilor, 3-0. România a dominat clar un adversar net inferior
Azi 00:15 Reactia lui Contra dupa victoria cu Lituania
Azi 00:15 Clasamentul in grupa Romaniei din Liga Natiunilor
Azi 00:15 Romania, victorie convingatoare cu Lituania in Liga Natiunilor
Azi 00:15 România – Lituania: 3-0 în Liga Națiunilor
Azi 00:13 Liga Natiunilor: Romania castiga la scor cu Lituania
Azi 00:13 Grupa Romaniei in Liga Natiunilor: Rezultatele de sambata, clasamentul si programul
Azi 00:13 Reactia lui Cosmin Contra dupa victoria la scor din Liga Natiunilor
Azi 00:13 Bancul zilei - Incepe-ti ziua zambind cu Ziare.com!
Azi 00:13 Alternativa neconventionala pentru tratamentul depresiei, in cazul barbatilor
Azi 00:13 Noi descoperiri despre pilula contraceptiva. Vine la pachet cu un risc greu de trecut cu vederea
Azi 00:13 Iata care a fost cel mai rau an din istoria omenirii. Era un miracol sa ramai in viata!
Azi 00:13 Vrea fosta "Doi si-un sfert" sa-i ia puterea executiva lui Danut Andrusca? Iata ce spune Ministerul Economiei
Află știrile din România pe Facebook