SRI a identificat un spion sârb. Potrivit unor surse, Bratislav Živković spiona pentru serviciul rusesc GRU. A fost declarat indezirabil

În cursul anului 2017, SRI - Direcţia Generală Contraspionaj l-a identificat pe cetăţeanul sârb Bratislav Živković, care, potrivit investigaţiilor întreprinse, derula acţiuni subsumate spionajului. Živković Bratislav a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice.

La data de 14.11.2017, Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională, a numitului Zivkovic Bratislav (cetăţean sârb, născut la data de 12.11.1975).

Zivkovic Bratislav este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia "Cetniciki Pokret". Această organizație este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

În perioada 2014-2015, cetățeanul...
sursa: Stirile TVR