Ultimele Știri România

Actualități Arad

Bref… Și carantinații

Domnul Ludovic Orban, (încă) prim-ministrul României, continuă să se țină de… șotii. (Sigur, e un fel de a zice. Un premier, chiar și într-o țară bananieră își poate permite așa ceva eventual când se oprește, seara, la gura focului, să se joace cu nepoții).

Au ...

Azi 00:18 open_in_new
Aproximativ 15.000 de crăciuniţe pleacă în toată ţara din serele unei familii din Arad

O familie din Arad cultivă flori şi plante decorative de patru generaţii, iar în această perioadă are în sere aproximativ 15.000 de crăciuniţe, pe care le trimite în toată ţara, ele devenind în ultimii ani nelipsite din casele românilor în perioada Crăciunului.

În fiecare ...

Ieri 20:10 open_in_new
Ceremonii organizate la Arad cu prilejul Zilei Naționale a României

Programul ceremoniilor organizate în Arad, la 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României:

Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Arad, Monumentul „Crucea Martirilor”

ora 12.00 – 12.05 – Intonarea Imnului Național al României

ora 12.05 – 12.15 ...

Ieri 19:04 open_in_new
Primăria Ineu atacă în instanţă ordinul de instituire a carantinei

Primăria oraşului Ineu va ataca în instanţă ordinul prin care s-a instituit carantina, care a intrat în vigoare miercuri la ora 22.00, considerând că măsura este una tardivă şi afectează populaţia şi economia zonei.

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a declarat, joi, ...

Ieri 18:00 open_in_new
Prefectul Aradului: „Lupta pentru împiedicarea răspândirii COVID-19 continuă, indiferent de zi”

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat joi o ședință la care i-a invitat pe președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pe primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, pe președintele Grupului de suport pentru Spitalul Clinic Județean Arad, dr. Gheorghe Domșa, ...

Ieri 18:00 open_in_new
Încă 9 persoane din județul Arad, confirmate cu COVID-19, au murit

Joi dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul ...

Ieri 18:00 open_in_new
Bibarț: „Am luat toate măsurile necesare pentru protecția arădenilor în ziua votului”

Miercuri, 26 noiembrie 2020, în sala Regina Maria a Palatului Adminstrativ a avut o loc o întâlnire de lucru pentru stabilirea și întărirea măsurilor de protecție în ziua alegerilor parlamentare la care au participat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, președintele Consiliului ...

Ieri 18:00 open_in_new
Altercație între două tinere. Agresoarea a reclamat că a fost victima unei… agresiuni

O tânără din Arad va fi cercetată penal, după ce a lovit o altă tânără, apoi a reclamat autorităților că a fost victima unei agresiuni.

Jandarmii au fost solicitați, miercuri, să intervină de urgență la o adresă din municipiul Arad, unde a fost raportat un scandal între ...

Ieri 18:00 open_in_new
Transport ilegal de material lemnos, depistat de polițiști

La data de 25 noiembrie 2020, polițiștii Postulu de Poliție Vărădia de Mureș, împreună cu cei ai Postului de Poliție Săvârșin, au depistat, în trafic, în flagrant delict, pe D.N.7, un autocamion în cuplu cu remorcă, încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor ...

Ieri 14:53 open_in_new
Marocani depistaţi la Nădlac în terminalul de automarfare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat în terminalul de automarfare  trei persoane, cetăţeni din Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 26.11.2020, în jurul orei 3.00, ...

Ieri 14:53 open_in_new
Aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi de o persoană mascată din casa unei bătrâne din Pâncota

Poliţiştii arădeni au demarat o anchetă după ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pâncota, victima relatând că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă şi a agresat-o până a spus unde ţine ...

Ieri 14:53 open_in_new
Bref. A murit Diego Maradona

El Pibe de Orro. Dieguito. Omul care a ajuns să fie venerat ca un Dumnezeu. S-a înființat o biserică unde credincioșii îi ridicau osanale. Cohorte în delir îl urmăreau numai ca să-i poate simți răsuflarea.

A fost ridicat pe cele mai înalte postamente. I s-au dedicat ...

Ieri 11:43 open_in_new
Orașul Ineu, în carantină. Ordinul DSU, publicat în Monitorul Oficial

Orașul Ineu intră în carantină începând de miercuri, ora 22.00, din cauza răspândirii accentuate a SARS-CoV-2 în comunitate, ordinul aprobat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), fiind publicat în Monitorul Oficial.

Decizia a fost luată după ce Comitetul ...

2020-11-25 21:24 open_in_new
Bref. Altceva

Încerc o abordare diferită. În acord cu „vremile“. Nu avem timp să stăm aplecați prea mult asupra unui subiect. Tehnologia se prăvale peste noi. Uneori mătură totul în cale.

Nu apuci să citești nici măcar titlul și apare următorul „Bk. Nw.” (Breaking news). Sau ...

2020-11-25 20:22 open_in_new
Ministrul Mediului: „Aradul poate fi considerat exemplu de bună practică în România“

Ministrul Mediului, Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost prezent, miercuri, la Arad, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale și județene, care i-au prezentat proiecte care vizează reducerea poluării în trafic și crearea de noi spații verzi.

Ministrul a fost ...

2020-11-25 20:22 open_in_new
CFR Călători anunță: Condiții speciale de circulație între stațiile Zam și Arad

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 4 – 10 decembrie 2020, circulația trenurilor, pe relația Simeria – Radna, se va desfășura în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, pe distanța Zam – Arad.

În perioada ...

2020-11-25 15:14 open_in_new
Încă cinci persoane din județul Arad, confirmate cu COVID-19, au murit

Miercuri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul ...

2020-11-25 15:14 open_in_new
Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, în Arad

În ziua de 24 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre ...

2020-11-25 14:12 open_in_new
Arădenii cu acte de identitate expirate, verificați de polițiștii locali

În luna noiembrie, polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor au verificat 500 de persoane cu acte de identitate expirate, respectiv minori care nu au acte de identitate.

Dintre aceste persoane, 82 sunt plecate în străinătate, iar 89 sunt necunoscute la adresă. În ...

2020-11-25 14:12 open_in_new
43 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră din județul Arad

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 43 de cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară pe la frontiera cu Ungaria, majoritatea ascunşi în mijloace de transport.

Conform Poliției de Frontieră, miercuri, în jurul orei 4.00, la ...

2020-11-25 11:05 open_in_new
În Parcul Regal de la Săvârșin a fost amenajat Triunghiul cu ienuperi

Lucrările în cadrul proiectului de restaurare a patrimoniului vegetal din Parcul Regal de la Săvârșin au continuat în luna noiembrie, când a fost amenajat Triunghiul cu ienuperi.

Conform romaniaregala.ro, în fiecare an, în luna noiembrie, profesorul universitar Florin Stănică, ...

2020-11-24 22:39 open_in_new