Ultimele Știri România

Bihoreanul

Un poliţist român, declarat "agentul 007" de italieni: S-a infiltrat într-o reţea de droguri şi a ajutat la prinderea traficanţilor

Presa italiană laudă un poliţist român care s-a infiltrat într-o reţea de distribuţie de droguri din Torino, care recruta curieri din România pentru a duce drogurile la destinatari. De altfel, ancheta poliţiştilor italieni a plecat de la procurorii români.

Cu ...

Azi 15:51 open_in_new
Centenarul Oradiei: Mesajul primarului Ilie Bolojan pentru orădeni, de 20 aprilie

Dragi orădeni,

Sărbătorim în zilele ce vin Centenarul Oradiei. În 20 aprilie 1919, în ziua de Paște, avangarda Armatei Române eliberatoare a intrat în Oradea. La prânz, în centru, i-au întâmpinat credincioșii ieșiți în ...

Azi 15:51 open_in_new
Dosarul "Revoluţiei": Ion Iliescu e acuzat că a generat şi amplificat “psihoza terorist-securistă” ce a provocat peste 1.000 de morţi (RECHIZITORIU)

Începând cu 22 decembrie 1989, în toată țara a fost declanşată o amplă şi complexă acţiune de dezinformare şi diversiune care a dus la instaurarea unei psihoze a terorismului, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor pierderi de vieţi omeneşti, potrivit ...

Azi 14:48 open_in_new
În luptă cu fake-urile: Direcţia de Sănătate Publică Bihor face campanie de educare şi informare despre vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică a Bihor derulează în perioada 20 - 25 aprilie 2019 o campanie de informare, educare şi comunicare în cadrul Săptămânii Europene a Vaccinării, sub deviza "Să ne protejăm împreună! Vaccinurile sunt ...

Azi 13:46 open_in_new
Meniu de front: Vizitatorii expoziţiei dedicate lui Traian Moşoiu în Cetate au fost omeniţi cu varză cu cartofi (FOTO / VIDEO)

Vizitatorii expoziţiei interactive dedicate lui Traian Moşoiu, vernisată joi în Cetate, au primit varză cu cartofi. Curajoşii au putut completa meniul şi cu un pahar cu vin.

Moşoiu, în familie...

La vernisajul expoziţiei au luat parte peste o sută de orădeni, ...

Azi 13:46 open_in_new
Ilie Bolojan, emoţionat până la lacrimi la dezvelirea statuii lui Iuliu Maniu în Oradea. Vezi care a fost atmosfera la eveniment! (FOTO / VIDEO)

Momente emoţionante, joi, în centrul Oradiei. Pe platoul de lângă Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae" a fost dezvelită statuia marelui om politic şi unionist Iuliu Maniu, care a pierit în închisoarea comunistă de la Sighet.

De obicei ...

Azi 13:46 open_in_new
Aproape 18 kilograme de tutun de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii din Marghita

Aproape 18 kilograme de tutun de contrabandă au fost confiscaţi de poliţiştii din Marghita, joi seară, dintr-o maşină oprită în trafic în localitatea Abram. 

Autoturismul a fost oprit joi seară în jurul orei 20.50, pe drumul judeţean 19B, în ...

Azi 12:44 open_in_new
Armata Română a intrat în Bihor: La Piatra Craiului a început reconstituirea momentelor de acum 100 de ani! (FOTO / VIDEO)

Au început festivităţile de reconstituire a evenimentelor din 1919, de la eliberarea Oradiei, respectiv a Bihorului de sub ocupaţia lui Kun Bela. Pe platoul din Piatra Craiului, din spatele restaurantelor de la şosea, militari îmbrăcaţi în uniforme de epocă l-au salutat, ...

Azi 12:44 open_in_new
PSD îmbolnăvește grav Sănătatea

De când au preluat puterea, PSD și ALDE au aruncat Sănătatea într-o criză continuă. În ultimii 2 ani și 4 luni România a trăit drame provocate de lipsa vaccinurilor antirujeolic, antigripal, anti-hepatita B. Criza stocurilor de imunoglobulină și lipsa ...

Azi 11:41 open_in_new
Mai mulţi români anunţă că vând cenușă de la Notre-Dame

Românii vând cenușa de la Catedrala Notre-Dame din Paris pe site-uri specializate în vânzările online, la prețuri exorbitante.

Anunțurile respective au fost publicate pe Olx.ro de diverse persoane din județele Bistrița-Năsăud, Satu-Mare, București și Cluj, ...

Azi 10:38 open_in_new
Acoperişul Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi finalizat până în iunie (FOTO)

Lucrările de refacere a acoperişului Palatului Episcopal Greco-Catolic, distrus în incendiul din august 2019, vor fi finalizate la mijlocul lunii iunie.

Se lucrează pe tronsoane...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, constructorii au finalizat lucrările pe ...

Azi 09:37 open_in_new
Salariu fără număr: Rectorul Universității din Oradea s-a trezit cu salariul umflat… pe hârtie

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, ar putea să se certe serios cu angajaţii din Direcţia Economică, după ce aceştia i-au umflat salariul pe hârtie.

Mai precis, pe lista cu salariile brute, pe care Universitatea, asemenea tuturor instituţiilor publice, a ...

Azi 09:37 open_in_new
Ultima zi: Cum a preluat primarul Rimler Károly conducerea Oradiei de la bolşevicii lui Kun Béla în 19 aprilie 1919

În 1919, Vinerea mare a fost cumplită pentru Oradea. În oraş se decretase stare de asediu, toate magazinele şi cafenelele erau închise, obloanele caselor erau coborâte, gărzile liderului comunist al Ungariei, Kun Béla, arestau şi executau pe oricine ...

Azi 08:36 open_in_new
Tot fără cupă. CSM CSU Oradea a pierdut finala Cupei României în faţa Sibiului

Baschetbaliştii orădeni de la CSM CSU au pierdut, joi seara, la Cluj, finala Cupei României disputată cu liderul clasamentului din Liga Naţională, CSU Sibiu, cu scorul de 78-88.

Chiar dacă în final au pierdut la o diferenţă de 10 puncte, sportivii orădeni s-au luptat ...

Ieri 22:20 open_in_new
Oradea Primavera Bal, ofertă last-minute: Cumperi un bilet, iar invitatul tău intră gratis!

Evenimentul monden al primăverii orădene se desfășoară vineri seară, la Teatrul Regina Maria. Dacă nu ți-ai cumpărat bilet până acum, nu rata ocazia! Cumperi unul și primești unul gratis, pentru invitatul tău!

Tot ce trebuie să faci este să faci rezervarea la numărul ...

Ieri 22:20 open_in_new
Tudorel Toader şi-a dat demisia. A postat documentul pe Facebook

După ce a anunţat, joi, că va merge la Guvern pentru a-şi prezenta demisia, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a postat, în cursul serii, pe pagina sa de Facebook documentul. 

Premierul Viorica Dăncilă a trimis deja la Cotroceni o cerere de revocare din funcţie a ...

Ieri 21:19 open_in_new
Meniu de front: Vizitatorii expoziţiei dedicate lui Traian Moşoiu în Cetate au fost omeniţi cu varză cu cartofi (FOTO / VIDEO)

Vizitatorii expoziţiei interactive dedicate lui Traian Moşoiu, vernisată joi în Cetate, au primit varză cu cartofi. Curajoşii au putut completa meniul şi cu un pahar cu vin.

Moşoiu, în familie...

La vernisajul expoziţiei au luat parte peste o sută de orădeni, ...

Ieri 21:19 open_in_new
Începe Târgul de Paşti din Oradea. Află surprizele acestei ediţii!

A mai rămas doar o zi până vom spune "start" ediţiei cu numărul 3 a Târgului de Paşti Oradea. Ne pregătim aşadar să întâmpinăm Sărbătorile Pascale şi invităm toţi orădenii şi turiştii care ne vizitează în această perioadă, să se bucure ...

Ieri 21:19 open_in_new
"Ştim să respectăm ceea ce este frumos!". Expoziţia etnografică Basarabia-Crişana a fost deschisă la Muzeul Ţării Crişurilor (FOTO)

Muzeul Ţării Crişurilor - Complex muzeal, împreună cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău au vernisat, joi, expoziţia temporară "Basarabia şi Crişana - perenitatea artei populare în două provincii de la graniţele României ...

Ieri 20:18 open_in_new
Noi modificări în programul de 20 aprilie: Concertul Andra va începe la ora 19

Primăria Oradea a transmis că s-au făcut noi modificări în programul manifestărilor de Ziua Eliberării Oradiei.

Astfel, concertul Andra- tradiţional, care va avea loc în Piaţa Unirii, a mai fost mutat o dată, de data aceasta pentru ora 19, în timp ce retragerea ...

Ieri 20:18 open_in_new
Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Municipalitatea va investi, cu ajutorul unei co-finanţări europene, 31,7 milioane lei în construcţia unui centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea.

Consiliul Local a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind "Dezvoltarea ...

Ieri 19:17 open_in_new