Capital

Arabii au început să investească masiv în proprietăţi româneşti

Investitorii de origine libaneză, siriană, palestiniană şi iordaniană şi-au înteţit activitatea investiţională de pe piaţa imobiliară românească în ultimul an prin achiziţii totale ce depăşesc 70 mil. euro, potrivit calculelor revistei Capital.

Investitorii arabi activi ...

Azi 00:13 open_in_new
SUV-urile vor domina piața în următorul deceniu

STUDIU Atât tendințele actuale cât și prognozele insti­tu­telor de cercetare a pieței arată că SUV-urile vor cuceri tot mai mult teren în domeniul vânzărilor de mașini, depășind unele segmente cu tradiție și chiar distrugând altele.

Cu siguranţă, înainte de 1940, când ...

Azi 00:13 open_in_new
Profituri mari «legate în serie» la companiile din energie

AVÂNT Consumul național de energie electrică, gaze naturale și combustibili a crescut în prima jumătate a anului, iar evoluția se observă atât în rezultatele companiilor de profil, cât și în avansul economiei.

Economia României a cres­cut cu 5,9% în primul semestru al ...

Azi 00:13 open_in_new
Bucureştiul este cel mai aglomerat oraş din Europa. A depăşit Moscova

Traficul este o problemă cu care se confruntă mai toate capitalele europene , însă în timp ce în alte ţări se găsesc soluţii, în Bucureşti este din ce în ce mai rău.

Bucureştiul este Capitala europeană cu cel mai congestionat trafic din Europa, conform datelor colectate de ...

Ieri 23:03 open_in_new
Noi șefi la Transgaz: Ion Sterian, director general; Marius Vasile Lupean, director economic

Consiliul de Administraţie al Transgaz a decis numirea lui Ion Sterian în funcţia de director general al companiei şi a lui Marius Vasile Lupean în cea de director economic, conform unui raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

"Procedura de selecţie a directorului ...

Ieri 19:27 open_in_new
Tranzacţii de peste 54 milioane lei miercuri la BVB

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate miercuri la Bursa de Valori Bucureşti s-a ridicat la 54,427 milioane lei (11,864 milioane euro), din care 53,202 milioane lei (11,598 milioane euro) tranzacţii cu acţiuni.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 ...

Ieri 19:27 open_in_new
Ce a mai decis Guvernul: 'Atașatul de turism' va reprezenta România în străinătate

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, înfiinţarea funcţiei de ataşat de turism, în cadrul Ministerului Turismului (MT), cu rol de reprezentare a României în străinătate, în domeniul politicii turismului şi promovării produselor şi serviciilor turistice, precum şi a formelor de ...

Ieri 18:15 open_in_new
Samsung a lansat Galaxy Note 8. Ce trebuie să ştii despre noul phablet al sud-coreenilor

Samsung a lansat Galaxy Note8 un phablet de ultimă generaţie creat dotat cu cea mai bună cameră din istoria Samsung.

Galaxy Note8 are cel mai mare ecran disponibil pe un dispozitiv Note, dar carcasa îngustă îl face confortabil şi uşor de ţinut în mână. Ecranul de 6,3 inci ...

Ieri 18:15 open_in_new
O firmă din China – pe punctul să achiziționeze concentrat de cupru de la Roşia Poieni

O firmă din China a depus cea mai bună ofertă financiară şi tehnică în cadrul licitaţiei deschise organizate de Cupru Min Abrud pentru vânzarea a 80.000 de tone de concentrat de cupru, au declarat, miercuri, surse din cadrul companiei care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, ...

Ieri 17:05 open_in_new
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, după ce preşedintele Donald Trump a avertizat că va va închide guvernul pentru a construi zidul de la frontiera cu Mexicul.

Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,36%, ajungând la valoarea de ...

Ieri 17:05 open_in_new
Salrom, profit net în creştere cu 84% în primul semestru al anului

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a înregistrat, în primul semestru din 2017, un profit net de peste 47 milioane de lei, reprezentând o creştere cu 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al ...

Ieri 17:05 open_in_new
Transportatorii: Autorităţile române au respins cererea de protest în timpul vizitei lui Macron

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România este revoltată că autorităţile române au respins cererea de protest împotriva protecţionismului francez, restricţionând transportatorii să transmită un mesaj preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, cu ocazia vizitei pe ...

Ieri 17:05 open_in_new
Polonia: Buget suplimentar de 55 mld. dolari pe următorii 15 ani pentru armată

Polonia va aloca un buget suplimentar de 200 de miliarde de zloţi (55 miliarde de dolari) pe următorii 15 ani pentru modernizarea forţelor sale armate, în contextul ameninţărilor în creştere din partea Rusiei, a indicat ministrul adjunct al apărării, Tomasz Szatkowski, pentru agenţia ...

Ieri 15:53 open_in_new
Iohannis: Propunerile ministrului Justiţiei - un atac împotriva luptei anticorupţie

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că propunerile de modificare a legilor Justiţiei prezentate de ministrul Tudorel Toader reprezintă un atac asupra statului de drept, independenţei Justiţiei şi împotriva luptei anticorupţie.

"Propunerile prezentate astăzi de ministrul ...

Ieri 15:53 open_in_new
O treime din gospodării nu își plătesc la timp întreţinerea locuinţei

Circa o treime din gospodăriile din România nu şi-au plătit la timp întreţinerea locuinţei, anul trecut, iar 14,5%, energia electrică, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, conform datelor INS, 6,4% nu şi-au putut plăti la timp ...

Ieri 15:53 open_in_new
Germania a repatriat toată rezerva de aur depozitată la Paris

Banca centrală a Germaniei - Bundesbank - a informat miercuri că a finalizat, cu trei ani mai devreme decât preconiza, programul de repatriere a tuturor rezervelor de aur depozitate la Paris, precum şi a unei părţi din rezervele de aur depozitate în SUA, informează AFP.

În anul ...

Ieri 15:53 open_in_new
Fiat vrea să vândă marca Maserati

Constructorul auto Fiat Chrysler Automobiles NV analizează mai multe opţiuni printre care şi vânzarea mărcilor premium Maserati şi Alfa Romeo, precum şi a diviziei care produce componente auto, au declarat miercuri pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Vânzarea ...

Ieri 15:53 open_in_new
Raiul vacanței pentru copii! ”Vedeta”: O prăjitură de peste 630 de metri

Cum să aduni aproape 1.000 de copii într-un loc pe care nu îl numești ”tabără” și unde au acces și părinții? Organizezi un festival cu de toate: dulciuri cât cuprinde, spectacole special concepute pentru ei, glume și povești. Iar când în discuție mai apare și o prăjitură ...

Ieri 15:53 open_in_new
Ninsoare în luna august. Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri

Temperaturile scăzute din ultimele ore au adus un strat de peste 3 centimetri de zăpadă pe versantul Pietrosul (2.100 metri) din Munţii Pietrosul Rodnei, a declarat primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

'Zăpada căzută pe Vârful Pietrosul e vizibilă din oraş, e un strat de ...

Ieri 14:41 open_in_new
Metrorex: Modernizarea instalaţiilor de acces se încheie pe 19 septembrie

Lucrările de modernizare a instalaţiilor de control-acces desfăşurate în staţiile de metrou se vor încheia pe data de 19 septembrie, odată cu etapa finală în care vor intra ultimele şase staţii cu un singur acces, a anunţat, miercuri, Metrorex într-un comunicat de presă. ...

Ieri 14:41 open_in_new
Trei sferturi dintre firmele din România au ajuns să apeleze la creditul furnizor

Trei sferturi dintre firmele din România au ajuns să apeleze la creditul furnizor, în condiţiile în care finanţarea bancară reprezintă, mai ales pentru IMM-uri, un domeniu greu accesibil, se arată într-un studiu realizat de Keysfin.

"Afacerile pe banii partenerilor şi ...

Ieri 14:41 open_in_new