Ultimele Știri România

Capital

Guvernul a adoptat ordonanţa pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

"Este un act normativ în concordanţă (...) cu reglementările europene în domeniu, precum şi cu obiectivele ...

Azi 19:03 open_in_new
Președintele Iohannis a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, a informat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 26 iunie, cu 172 voturi "pentru", 95 ...

Azi 19:03 open_in_new
Noile condiţii în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

Cadrul legislativ privind condiţiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori a fost îmbunătăţit, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

"Guvernul a adoptat azi, 17 iulie, un proiect de interes pentru ...

Azi 18:02 open_in_new
ANUNȚ important despre Iohannis și premierul Viorica Dăncilă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat că miercuri va avea loc o întâlnire între premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu vă pot spune ora. Vă pot confirma că mâine va fi o întâlnire între premierul României şi preşedintele ...

Azi 18:02 open_in_new
Secretarul de stat Paula Pîrvănescu: Avem 8.430 de proiecte Start-up, semnate pe acorduri de finanţare

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu, a spus că peste 8.400 de proiecte prin programul Start-up sunt semnate pe acorduri de finanţare, fiind aşteptaţi beneficiarii cu documentele pentru decontare.

"Suntem în ...

Azi 17:01 open_in_new
Bioo.ro – produse bio si naturale de cea mai buna calitate

Conform unor studii recente, piata bio este una dintre pietele cu cea mai mare crestere atat la nivel european, cat si la nivelul tarii noastre. Oamenii renunta pe zi ce trece la produsele clasice, indreptandu-se spre acele produse naturale si mult mai calitative. Cum si cumparaturile online au ...

Azi 16:00 open_in_new
Ce se întâmplă cu ajutoarele de stat pentru accizele la motorină. Câți transportatori vor beneficia

Guvernul va discuta, în şedinţa de marţi, despre un proiect de hotărâre care stabileşte condiţiile şi procedurile de aplicare a schemei de ajutor de stat referitoare la accizele la motorina utilizată de transportatori, bugetul estimat fiind de 60 de milioane de lei.

"Discutăm ...

Azi 16:00 open_in_new
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia Ringier-Gazeta Sporturilor

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului cotidian Gazeta Sporturilor (GSP).

Ringier Sportal este o companie ai cărei asociaţi sunt Ringier AG şi Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar ...

Azi 14:59 open_in_new
Boeing estimează că în următorii 20 de ani vor fi vândute avioane în valoare de 6.300 de miliarde de dolari

Constructorul aeronautic american Boeing şi-a îmbunătăţit, marţi, estimările privind vânzările de avioane de pasageri şi marfă în următorii 20 ani, după ce comenzile solide primite în primele două zile ale salonului aeronautic de la Farnborough au scos în evidenţă rezistenţa ...

Azi 14:59 open_in_new
10 lucruri bine de stiut despre centralele pe lemne

Inainte de a achizitona o centrala pe lemne este destul de important sa te informezi. Iti prezentam o serie de lucruri pe care ar trebui sa le cunosti inainte sa faci acest pas.

O centrala pe lemne ocupa un spatiu mai mare decat o centrala electrica sau una pe gaz.

Lemnele ocupa ...

Azi 13:58 open_in_new
Danone România a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 497 milioane lei, în creştere cu aproximativ 3%

Danone România a înregistrat, în 2017, rezultate financiare pozitive, cu o cifră de afaceri care s-a ridicat la 497 milioane lei, în creştere cu aproximativ 3% în comparaţie cu anul 2016, se arată într-un comunicat al companiei.

Evoluţia pozitivă din ultimii ani se datorează ...

Azi 13:58 open_in_new
Declaraţie şoc: ROBOR a fost crescut în mod artificial de nouă bănci comerciale

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a pus creșterea ROBOR pe seama băncilor comerciale. Luni seara, la Antena 3, Vâlcov a declarat că 9 bănci influențează creșterea dobânzii ROBOR.

"Cred că va amintiţi că şi ROBOR-ul acesta umflat artificial de către ...

Azi 12:57 open_in_new
Preluarea Piraeus Bank România, finalizată. BERD deține 19% dintre acțiuni

J.C. Flowers & Co. și BERD au anunțat finalizarea achiziției sucursalei românești a Piraeus Bank într-o acțiune de consolidare a sectorului bancar românesc.

BERD achiziţionează o cotă de 19%, în timp ce J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acţiuni, aceasta fiind ...

Azi 12:57 open_in_new
Petre Daea: Indicatorii de performanţă pentru plăţile directe pot deveni o povară suplimentară

Indicatorii de performanţă pentru plăţile directe pot deveni o povară suplimentară cu posibile interpretări diferite şi care se pot schimba, ridicând gradul de relativitate al lor, şi, în lipsa unor norme unitare, interpretarea devine relativă, iar subsidiaritatea îndoielnică, a ...

Azi 12:57 open_in_new
Ce valoare de piaţă au companiile listate la Bursa de Valori București

Capitalizarea bursieră a companiilor românești listate pe Bursa de Valori București era, după primele șase luni din acest an de aproximativ 20 de miliarde de euro, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor de pe piața reglementată era de 36 de miliarde de euro.

“Per ansamblu, ...

Azi 12:57 open_in_new
Daea a solicitat la Bruxelles sprijin pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină africană

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a solicitat, la Bruxelles, sprijin financiar concret pentru fermierii români afectaţi de virusul pestei porcine africane şi de măsurile radicale de intervenţie ce au trebuit luate.

"Am socotit necesar, stimaţi colegi, să vă informez şi să ...

Azi 11:56 open_in_new
Vâlcov: Știu că la final voi fi fi achitat

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov a vorbit pentru prima dată despre scandalul tablourilor care le-ar fi ascuns în cimitir.

Consilierul premierului Dăncilă a negat cu vehemenţă acest episod şi a declarat că va fi achitat în acest caz. „Nici nu ştiu cum ...

Azi 11:56 open_in_new
Studiu: Primele 100 de companii au o valoare de piață de 20.000 mld. dolari. Amazon, cea mai solidă creștere a capitalizării

Valoarea de piață a primelor 100 de companii la nivel global a crescut semnificativ în ultimul an cu aproximativ 2597 de miliarde de dolari, sau 15%, comparativ cu 31 martie 2017, reiese din datele studiului PwC Global Top 100. Această creștere se adaugă celei de 12% înregistrată în ...

Azi 11:56 open_in_new
Creşte numărul primăriilor care pregătesc cadastrarea gratuită a proprietăţilor

Peste 1.500 de primării au încheiat în acest an contracte de prestări servicii pentru executarea de lucrări de cadastru general, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acestea reprezintă peste 67% din totalul autorităţilor locale care au cerut ...

Azi 11:56 open_in_new
Iohannis a invitat-o miercuri pe Dăncilă la discuţii

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii, întâlnirea cu premierul urmând a avea loc miercuri dimineaţă, informează Administraţia Prezidenţială.

Ştire în curs de actualizare.

EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri ...

Azi 10:53 open_in_new
Plouă cu amenzi pe litoral. Sancţiuni de 36.000 lei aplicate de inspectorii sanitari veterinari

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, în perioada 9 - 15 iulie, 204 unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi de 36.000 lei pentru neregulile depistate, informează Autoritatea ...

Azi 10:53 open_in_new