Ultimele Știri România

Craiova Forum

Salubritate Craiova dă trezirea, două zile la rând. O nouă etapă a dezinsecției prin pulverizare aeriană

Reprezentanții Salubrității Craiova anunță că, sâmbătă și duminică, va avea loc o nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană, dimineața, în intervalul orar 6.00-11.00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ...

Ieri 16:08 open_in_new
Rezultate repartizare computerizată la liceu. 145 de elevi doljeni au ratat înscrierea pentru că nu au completat suficiente opțiuni

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat astăzi, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

În județul Dolj, au fost repartizați 3.515 elevi în învățământul liceal de stat, ...

Ieri 16:08 open_in_new
Dolj: Peste 100 de societăți amendate cu ocazia verificărilor efectuate în contextul pandemiei de coronavirus

Peste 100 de unități economice din județul Dolj au fost amendate, în ultimele 24 de ore, cu ocazia unor verificări efectutate pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii coronavirusului. 

La activităţile ...

Ieri 15:07 open_in_new
Dolj: Un nou deces din cauza coronavirusului

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, un nou deces în județul Dolj, al unei paciente confirmate cu COVID-19.

Potrivit informării, până vineri, la nivel național, 1.847 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 ...

Ieri 14:06 open_in_new
Dolj: 155 de amenzi aplicate de polițiștii doljeni, în ultimele 24 de ore. Au fost „ridicate” și 21 de permise

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 155 de sancțiuni ...

Ieri 13:05 open_in_new
Sprijin de la stat pentru angajatorii ai căror salariaţi au beneficiat de şomaj tehnic

Angajatorii care au avut salariați în șomaj tehnic, dar care au reluat activitatea și i-au reprimit la muncă, vor primi, pentru trei luni, sprijin financiar din partea statului, respectiv 41,5% din salariul de bază. 

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea ...

Ieri 13:05 open_in_new
Body-camere pentru polițiști, din această vară

Polițiștii care derulează acțiuni în stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video, începând din această vară, a anunțat, vineri, ministrul de Interne Marcel Vela. 

Această aparatură este necesară, spune Marcel Vela, pentru rezolvarea cazurilor de ...

Ieri 12:03 open_in_new
Fermierii pot depune, până la sfârșitul lunii, deconturile pentru măsura „Bunăstarea animalelor”

Fermierii pot depune, până la data de 31 iulie, deconturile sau documentele justificative aferente trimestrului II pentru Măsura 14 – „Bunăstarea animalelor” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020, potrivit unei informări a Agenţiei de ...

Ieri 12:03 open_in_new
Șapte craioveni reținuți pentru furt și tentativă de furt calificat. „Acționau” în județul Gorj la persoane vârstnice

Șapte persoane din Craiova au fost reținute, vineri, fiind acuzate de furt și tentativă de furt calificat, fapte comise în județul Gorj. Victimele acestora au fost persoane vârstnice.  

Zilele trecute, polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizați de ...

Ieri 12:03 open_in_new
Foto | Accident mortal la limita cu județul Gorj. Un tânăr din Filiași și-a pierdut viața în urma impactului dintre o mașină și două căruțe

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din orașul Filiași, județul Dolj, și-a pierdut viața, noaptea trecută, și alți doi bărbați au ajuns la spital, în urma impactului dintre o mașină și două căruțe.

Potrivit IPJ Dolj, cele două căruțe circulau pe Drumul European 79, la ...

Ieri 11:02 open_in_new
Ministrul Marcel Vela: Dealerii auto vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari

Marcel Vela, ministrul de Interne, va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto pentru a eficientiza procedura.

„Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie ...

Ieri 11:02 open_in_new
Foto | Accident mortal la limita cu județul Gorj. Un tânăr din Filiași și-a pierdut viața în urma impactului dintre o mașină și două căruțe

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din orașul Filiași, județul Dolj, și-a pierdut viața, noaptea trecută, și alți doi bărbați au ajuns la spital, în urma impactului dintre o mașină și două căruțe.

Potrivit IPJ Dolj, cele două căruțe circulau pe Drumul European 79, la ...

Ieri 10:00 open_in_new
Repartizarea computerizată la liceu are loc astăzi

Repartizarea computerizată la liceu are loc vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Un procent de 76,20% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Astfel, dintre ...

Ieri 10:00 open_in_new
Cinci noi programe de antreprenoriat social pentru comunitatea din Craiova, susținute de Ford Motor Company Fund și EDUCOL

Ford România anunță astăzi cinci noi programe de antreprenoriat social, care vor fi finanțate de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei. Proiectele se desfășoară în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie ...

Ieri 10:00 open_in_new
„Lista roșie” cu activitățile care ne pot îmbolnăvi de COVID-19

Lăcașurile de cult sunt, alături de restaurante, teatre, cinematografe și transportul în comun, cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat a citat o listă făcută de ...

2020-07-09 15:37 open_in_new
Dolj: Un autocamion a luat foc, în comuna Argetoaia

Un autocamion a luat foc, miercuri, în comuna Argetoaia, fiind nevoie de intervenția pompierilor. 

Potrivit ISU Dolj, când echipajul a ajuns la locul producerii evenimentului, ardeau materialele combustibile din compartimentul motor.

„Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o ...

2020-07-09 14:36 open_in_new
Casa Națională de Sănătate: Mai mulți angajatori au încadrat greșit salariații în șomaj tehnic

Mai mulți angajatori au încadrat greșit personalul aflat în șomaj tehnic și nu au menționat care este perioada în care angajații au primit această formă de ajutor, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de reprezentanții Casei Naționale de Sănătate. 

Instituția a ...

2020-07-09 13:35 open_in_new
A doua sesiune a Examenului de Bacalaureat, la sfârșitul lunii august

A doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfășura între 24 august și 5 septembrie, calendarul sesiunii august-septembrie 2020 fiind aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial, potrivit Ministerului Educației și Cercetării ...

2020-07-09 13:35 open_in_new
Dolj: Casier al unei săli de jocuri din Cetate, reținut pentru delapidare

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din localitatea doljeană Cetate a fost reținut, miercuri, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de delapidare.

Potrivit IPJ Dolj, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, miercuri, acesta, în calitate de casier în cadrul unei ...

2020-07-09 12:34 open_in_new
Intervenții majore în infrastructura rutieră Străzi și parcări, modernizate de Primăria Craiova, în valoare de peste 200 de milioane de lei

Craiovenii au beneficiat, în ultimii ani, de intervenții majore în domeniul infrastructurii rutiere.

“Am luat decizia să nu ne mai axăm foarte mult pe zona de plombări și să mergem pe lucrări ample, de asfaltare, astfel încât să nu mai peticim an de an orașul. Astfel, în ...

2020-07-09 12:34 open_in_new
Dolj: Percheziții la contrabandiști de țigări. Armă găsită în casa unui bărbat din Galicea Mare

Trei percheziții domiciliare au fost efectuate, miercuri, la persoane din județul Dolj bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu ţigări.

POtrivit reprezentanților IPJ Dolj, în urma activităților desfășurate, la locuința unui bărbat de 46 de ani, din comuna Galicea ...

2020-07-09 12:34 open_in_new