Ultimele Știri România

Crișana

Vadu Crişului - Dorel Cosma, la al şaptelea mandat

Marți, 27 octombrie, ora 9.00, în sala de ședințe a Primăriei Vadu Crișului, a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului local.

Evenimentul a fost prefațat online de Dumitru Țiplea, prefectul de Bihor, care i-a felicitat pe primar și consilierii aleși, dorindu-le ...

Azi 01:55 open_in_new
Angajații teatrului La Scala din Milano, testați pozitiv - Spectacolele se suspendă

Un focar de Covid-19 a fost raportat la prestigiosul teatru de operă La Scala din Milano, în contextul în care 18 cântăreţi şi nouă muzicieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Toţi membrii corului erau în carantină, la fel şi secţiunea de ...

Azi 01:55 open_in_new
APIA. Măsura21 - Demarează controalele în teren

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a încheiat campania pentru primirea cererilor pentru Măsura 21 și demarează controalele administrative și în teren pe un eșantion de 5 la sută din dosarele pentru care s-a cerut plata.

Suma ...

Azi 01:55 open_in_new
Atacuri teroriste în Franţa în ajunul unei mari sărbători catolice - Creştini ucişi în biserică

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, „urgenţă atentat”, după atacul de la Nisa soldat cu trei morţi, a anunţat joi prim-ministrul Jean Castex.

În catedrala Notre Dame din Nisa, a fost decapitată o femeie ...

Azi 01:55 open_in_new
În opt zile - Au fost constituite 99 de consilii locale

În judeţul Bihor, au fost constituite, până în prezent, Consiliul Judeţean Bihor şi 99 din cele 101 consilii locale. Pentru consiliile locale din comunele Răbăgani şi Drăgăneşti s-a amânat procedura de constituire, până la emiterea de către instanțele ...

Ieri 23:53 open_in_new
Între străzile Santăului și Matei Corvin din Episcopia - Drum de legătură

Breteaua rutieră va fi realizată în Cartierul Episcopia, în proximitatea drumului național DN 19, relația Satu-Mare.

Primarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă susținute pe data de 28 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se supun ...

Ieri 23:53 open_in_new
OTL anunță - Mesaje de atenționare în stații

Pe afişajul electronic al mijloacelor de transport în comun şi pe panourile informative amplasate în staţiile din Oradea sunt afişate mesaje specifice, atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

Respectând recomandările ...

Ieri 23:53 open_in_new
20.000 mp de teren, expropriat pentru complexul sportiv - Despăgubiri de peste 1 milion de euro

Municipalitatea orădeană va expropria 20.002 mp de teren pentru a pregăti locul viitorului Complex Sportiv din strada Făgărașului. Despăgubirile plătite proprietarilor se ridică la peste un milion de euro. 

„Exproprierile se fac în două etape. În prima ...

Ieri 23:53 open_in_new
Trenurile, verificate de poliţiştii bihoreni - Amenzi pentru călătorii fără mască

Polițiștii bihoreni de la transporturi au acționat în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată din Bihor, pentru limitarea efectelor pandemiei  și creșterea siguranței călătorilor.

Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii ...

Ieri 23:53 open_in_new
Câinele West, terapie pentru copiii de la Bonitas - Doctorul cu patru lăbuțe

Câinii special antrenați pentru terapie au efecte pozitive asupra dezvoltării sociale și emoționale a copiilor, facilitează formarea relațiilor sociale și dezvoltarea lor, îmbunătățind stima de sine a acestora.

Membrii Asociației pentru copii și tineri cu ...

Ieri 23:53 open_in_new
Parteneriat pentru actualizarea studiului de fezabilitate - Drumul expres Oradea-Arad

Consiliul Județean Bihor a aprobat, în şedinţa de joi, documentaţia necesară pentru actualizarea studiului de fezabilitate al drumului expres Oradea-Arad.

În şedinţa CJ Bihor de joi a fost aprobată încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, ...

Ieri 23:53 open_in_new
De Ziua Morților - Programul Cimitirului Municipal

Administrația Domeniului Public Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie, cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8.00-21.00.

Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea, anunță că vineri ...

Ieri 23:53 open_in_new
Pentru şcolarii din localitatea Parhida - Staţia de Bucurie a prins contur

Proiectul Staţia de bucurie desfăşurat de Asociaţia Cultura în Mişcare a avansat, iar chioşcul de poveste, cumpărat de asociaţie de Marius, florarul care a bucurat inimile orădenilor, a fost reparat, dotat cu mobilier specific unei staţii de transport, şi amplasat în ...

Ieri 23:53 open_in_new
Scutire de la plata majorărilor de întârziere pentru impozitele locale - Termen prelungit cu o lună

În ședința Consiliului Local de joi, 29 octombrie, s-a aprobat amânarea până la data de 30 noiembrie a termenului pentru acordarea scutirilor de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale și nefiscale datorate bugetului local de către ...

Ieri 23:53 open_in_new
Organigrama Consiliului Judeţean Bihor, redusă la jumătate - Structuri parazitare, rase

Propunerea lui Ilie Bolojan de reducere a organigramei Consiliului Judeţean Bihor a fost aprobată prin voturile consilierilor liberali, în timp ce social-democraţii şi aleşii UDMR au votat împotrivă. Opoziţia a cerut amânarea proiectului şi a cerut o evaluare mai ...

Ieri 19:49 open_in_new
Interioo a deschis primul showroom din România, la Oradea, în ERA Home Center

Desfășurat pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, noul showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare oferă orădenilor o experiență unică în ceea ce privește amenajările interioare.

 

Valoarea investiției realizată în Oradea de grupul de ...

Ieri 16:46 open_in_new
Coronavirus: Ziua şi recordul - 6.481 cazuri noi în ţară, 260 în Bihor

Autoritățile raporteaza noi date îngrijoratoare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de coronavirus și 83 de decese. La terapie intensivă sunt 868 de pacienți. În Bihor a fost de asemenea înregistrat un nou record negative: 260 de noi ...

Ieri 14:41 open_in_new
Descinderi la mai multe firme, prejudiciu de 6 milioane de lei - Percheziţii în Bihor

Poliţiştii din Bihor au efectuat, azi dimineaţă, șapte percheziții, la sediile unor societăți, ai căror reprezentanți sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 6 milioane de lei, prin evaziune fiscală și înșelăciune.

Polițiștii Serviciului de ...

Ieri 14:41 open_in_new
Regiunea Nagorno-Karabah. În pofida armistiţiului mediat de SUA - Confruntările militare continuă

Confruntările militare între Armenia şi Azerbaidjan au continuat şi ieri în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, în pofida celui mai nou armistiţiu, mediat de Statele Unite, informează agenţia Associated Press.

Autorităţile din Nagorno-Karabah au acuzat armata ...

Ieri 01:21 open_in_new
Marea Barieră de Corali, în nord-estul Australiei - Reciful zgârie-nori

O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a descoperit un recif cu o înălţime de peste 500 de metri - mai înalt decât Empire State Building - în nordul Marii Bariere de Corali.

Reciful vertical, „asemănător unei lame”, situat la aproximativ 130 ...

Ieri 01:21 open_in_new
APIA. Ajutorul de stat pentru apicultori - Termen 31 octombrie la depunerea cererilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte apicultorilor că sunt așteptați la centrele judeţene până la data de 31 octombrie inclusiv, pentru a depune cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate ...

Ieri 01:21 open_in_new