Ultimele Știri România

Crișana

Contre noi Trump-Kim - Este un personaj senil!

Coreea de Nord și-a reluat atacurile verbale la adresa președintelui SUA, Donald Trump, spunând despre liderul de la Casa Albă că ar trebuie `de fapt să fie diagnosticat cu o recidiva a decreptitudinii unui personaj senil”.

Atacul verbal al Phenianului vine după ce ...

Azi 01:51 open_in_new
În primele săptămâni de după lansare - „The Mandalorian” este cel mai solicitat serial din lume

„The Mandalorian” a devenit cel mai solicitat serial din lume, la trei săptămâni de la lansare, depășind serii precum „Stranger Things” sau „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”.

Producția originală Disney+ „The Mandalorian” a ...

Azi 01:51 open_in_new
15.000 de copaci, plantați în Munții Făgăraș de o artistă din Sălaj emigrată în Marea Britanie

Nico de Transilvania, o artistă plecată în Anglia în urmă cu 21 de ani, a reușit ce n-au reușit mulți români rămași în țară: a plantat 15.000 de copaci în Munții Făgăraș. Cum? Prin muzică - toate fondurile rezultate din vânzarea ultimului său ...

Ieri 15:31 open_in_new
În perioada 7-20 decembrie - Se închide str. Gh. Costaforu

Comisia de circulație a aprobat azi, 6 decembrie, la solicitarea constructorului S.C. Instalații Montaj S.R.L., închiderea circulației pe str. Gheorghe Costaforu, pe tronsonul cuprins între str. Albacului și Parcul 22 Decembrie, în perioada 7 – 20 decembrie. Motivul ...

Ieri 15:31 open_in_new
În sezonul rece - Sprijin pentru oamenii fără adăpost

Direcţia de Asistență Socială Oradea îi roagă pe orădeni să anunţe despre zonele în care se adăpostesc oameni ai străzii, expuși temperaturilor scăzute, pentru a putea fi ajutaţi.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, ne ...

Ieri 15:31 open_in_new
Centrele Comerciale Auchan și Aushopping, alături de Salvați Copiii, caută Spiriduși de Nădejde în 15 orașe

Anul acesta, cele 23 de Centre Comerciale Auchan, Aushopping, Drumul Taberelor și Coresi Shopping Resort gestionate de Ceetrus în Romania, lansează campania “Hai să fii spiriduș de nădejde”, o amplă inițiativă la nivel național ce își propune să conecteze ...

Ieri 14:26 open_in_new
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” - Ziua internațională a profesorului de franceză

Pentru prima dată, săptămâna trecută, în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Internațională a Profesorului de Limbă Franceză.

La Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, în cadrul evenimentului „Maîtres versus Disciples”, profesoarele ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Lucrările au demarat în noiembrie - Parc nou în zona străzii Morii

Lucrările de amenajare a noului parc de cartier din zona străzii Morii au început la mijlocul lunii noiembrie. Investiţia în valoare de aproximativ 600.000 lei trebuie finalizată în termen de maximum şase luni.

În prezent se lucrează la excavarea terenului ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Ciumeghiu. Angajaţii unei crescătorii de pui, la un pas de tragedie - Intoxicați la fermă

Angajații unei ferme de pui din localitatea Ciumeghiu s-au intoxicat cu substanțe necunoscute. Opt dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

18 angajați au ieșit din hală în momentul în care s-au simțit rău, iar până acum opt au avut nevoie de ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Rezultate remarcabile la competiții internaționale - Dansatorii de la Exclusive, pe podium

Perechile Clubului de dans Exclusive au reprezentat,  în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie, România la două competiții internaționale, unde au obținut rezultate remarcabile, făcându-ne mândri că suntem români.

În Vigevano, Italia, perechea ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
O expoziţie de excepţie, o premieră naţională la Oradea - Capodopere ale picturii universale

Miercuri, 4 decembrie, la Muzeul Ţării Crişurilor a avut loc vernisajul expoziţiei Capodopere ale Şcolii flamande şi olandeze de pictură din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, la Muzeul Ţării Crişurilor, în prezenţa directorului muzeului sibian, Sabin ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Inaugurat în Ajun de Moş Nicolae - Centrul Educaţional Piticot

Miercuri, 5 decembrie, a avut loc inaugurarea Centrului Educaţional „Piticot - Pagaia!” din satul Păgaia, comuna Boianu Mare.

 Imobilul inaugurat a fost construit de Primăria comunei Boianu Mare, din fonduri europene, iar partea educaţională a proiectului îi ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Cea de-a XII-a ediţie a avut loc joi, 5 decembrie, la Sala Arcadia - Festivalul Internaţional Naşterea Domnului - Dar de Crăciun

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Orizont Oradea a organizat joi, 5 decembrie, la Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internațional „Nașterea Domnului – Dar de Craciun”.

Prin activitățile propuse în cadrul ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Sfaturi de sezon. Cum preveniți infecțiile respiratorii - Măsuri la îndemâna oricui

Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor recomandă populației o serie de măsuri simple care previn infecțiile acute ale căilor respiratorii.

Vorbim aici despre optimizarea regimului de viață şi activitate prin alimentație corespunzătoare (în special fructe și ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei - Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, în fiecare an, la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Școala Gimnazială „Aurel ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Ukrainian Radio Symphony Orchestra - Regal Vienez la Casa de Cultură a Sindicatelor

Ukrainian Radio Symphony Orchestra invită orădenii la spectacolul Regal Vienez, care va avea loc luni, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea. 

Orchestra este recunoscută pentru arta sa pe plan naţional şi internaţional. Timp de mai multe ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Efecte ale schimbărilor climatice - Păsări mai mici, dar cu aripi mai mari

Schimbările climatice micșorează trupurile păsărilor și le mărește anvergura aripilor, arată un studiu care a analizat 52 de specii de zburătoare.

Cercetătorii au luat în considerare nu mai puțin de 70.716 exemplare din 52 de specii de păsări migratoare din America de ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
ANAF. Conformarea la plata obligațiilor fiscale - Acţiuni de susţinere a contribuabililor

Până la data de 3 decembrie 2019 au depus notificări, respectiv cereri de anulare a obligațiilor accesorii un număr de 46.480 contribuabili.

Agenția Națională de Administrare Fiscală continuă acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformării la plata ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Experți în drept constituțional audiaţi în Congresul SUA - „Trump ar trebui demis!”

Trei experți în drept constituțional, invitați să depună mărturie în Congresul SUA de către democrați, au declarat că sunt de părere că Donald Trump a comis fapte care ar pot justifica destituirea lui din funcţie.

„Președintele Trump a comis infracțiuni ...

2019-12-05 23:59 open_in_new
Asociația SOS Autism Bihor - Seară caritabilă la Oradea

Vineri, 13 decembrie, de la ora 18.00,  la Filarmonica de Stat Oradea, va avea loc o seară caritabilă, toate fondurile strânse în urma vânzării biletelor la acest eveniment urmând a fi donate Asociației SOS Autism Bihor.

„Pe scena Filarmonicii vor ...

2019-12-05 00:20 open_in_new
Concert caritativ la Biserica greco-catolică Beiuș - „Colind pentru suflet”

Biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș a găzduit, duminică, 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională, concertul caritabil „Colind pentru suflet”.

Concertul a fost organizat ca un eveniment comun al proiectelor „În drum spre ...

2019-12-05 00:20 open_in_new