Ultimele Știri România

Express Press

Gabriela Firea anunță 500 de medici disponibili pentru consultații ONLINE la 18 spitale ale PMB

Accesul online gratuit la consultații medicale a fost extins la 18 spitale ale Primăriei Capitalei, prin platforma pacient.assmb.ro, dupa succesul Programului pilot de consultatii medicale online al Spitalului Colentina, potrivit Gabriela Firea, edilul Capitalei.

În doar două ...

Ieri 22:51 open_in_new
Iată ce propunere i-ar mulțumi pe medici

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu le cere guvernanţilor să închidă dosarele penale la medici și „vânătoarea” lor în loc să le ofere un bonus financiar pe perioada pandemiei, așa cum a solicitat joi președintele.

„A zis Iohannis cā 500 de euro pe lunā, ...

Ieri 22:51 open_in_new
Episoade hilare cu polițiștii și declarația pe propria răspundere

Un polițist local care a chemat în sprijin un polițist de la Rutieră a sfârșit prin a fi amendat de acesta. Amândoi polițiștii încercau să rezolve aceeași problemă: sancționarea unor persoane care nu aveau asupra lor declarația pe propria răspundere.

Polițistul local din ...

Ieri 21:47 open_in_new
TVR a stabilit ce artist va reprezenta România la Eurovision

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În ...

Ieri 21:47 open_in_new
Medicii i-au înaintat o petiție lui Iohannis

Un grup de medicii a semnat o petiție adresată președintelui legat de bonusul de 500 de euro în care arată că personalul sanitar nu a cerut niciun moment sporuri sau alte beneficii materiale, ci solicită încă o dată autorităților echipamentele necesare.

Iată textul ...

Ieri 21:47 open_in_new
Iată ce a decis Primaria Sectorului 1 în privința voluntarilor

Voluntarii din sectorul 1, testați. Pentru a fi siguri că nu pun în pericol persoanele auto-izolate la domiciliu și care au nevoie de ajutor, Administrația Sectorului 1 a decis testarea. Astfel, toți cei care participă la împărțirea pachetelor cu alimente și a altor lucruri de ...

Ieri 20:44 open_in_new
200.000 de măști, din China, aduse cu o aeronavă Tarom, Piloții au intrat în izolare

Grupul de Comunicare Strategică a informat că 200.000 de măști FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziții realizată din China de către UNIFARM SA. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, ...

Ieri 19:41 open_in_new
Iată cum se testează, pentru coronavirus, populația din țările bogate

Înainte ca omenirea să găsească tratamentul și vaccinul pentru a opri răspândiri a coronavirus COVID-19, strategiile de testare devin instrumente puternice în lupta cu pandemia. Țări precum Germania, Marea Britanie și Statele Unite se confruntă cu sute de mii de cazuri cumulat și ...

Ieri 19:41 open_in_new
Ministerul Sănătății a primit, donație, 18.000 de cutii de hidroxiclorochină pentru tratarea coronavirusului

Ministerul Sănătăţii anunţă că a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

“Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România”, precizează MS, ...

Ieri 19:41 open_in_new
O copilă româncă, din China, a luat al 10-lea Golden Buzz

Vineri seara, Andra a oferit Sienei Vușcan (10 ani) cel de-al zecelea și ultimul Golden Buzz al sezonului 10 ”Românii au talent”.

”Îmi place să urc pe scenă, îmi plac luminile, oamenii care mă ascultă”, a declarat Siena. Și acest lucru s-a văzut din prima secundă în ...

Ieri 18:38 open_in_new
Premierul Ludovic Orban anunță că va prelungi starea de urgență în funcție de evoluția epidemiei

Prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban.

„Analizăm evoluţia epidemiei şi în funcţie de această evoluţie vom vedea care este cea mai bună decizie. Starea de ...

Ieri 18:38 open_in_new
Ministrul Sănătăţii susține că România ar putea ajunge la 15000 de cazuri de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seara, că epidemia de COVID-19 ar putea atinge vârful în România în a doua jumătate a lunii aprilie, când numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri.

Ulterior, după aproximativ două ...

Ieri 18:38 open_in_new
70% din populația lumii s-ar putea infecta cu coronavirus

Un celebru epidemiolog dintr-un spital de boli cronice din Sydney, Ausitalia, a prezentat o nouă teorie despre evoluţia pandemiei de coronavirus.

Gideon Meyerowitz-Katz consideră că noul coronavirus evoluează pe zi ce trece, iar certitudinile care se știau despre acesta ar trebui să ...

Ieri 18:38 open_in_new
Surprinzător, circa 30 de bolnavi, nedetectați de testele actuale

Testele actuale de diagnosticare a infecţiei virale COVID-19 nu detectează trei bolnavi din zece, potrivit unor estimări, o marjă de eroare care nu ar avea însă legătură cu fiabilitatea lor şi care s-ar explica adeseori printr-o prelevare necorespunzătoar

Este vorba despre ceea ...

Ieri 17:31 open_in_new
Ministerul Muncii pandemia de COVID-19 a dus la suspendarea a peste un milion de contracte de muncă

Numărul cumulat al contractelor de muncă suspendate şi încetate înregistrate de la introducerea stării de urgenţă a depăşit un milion, potrivit cifrelor publicate joi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ministerul Muncii pandemia de COVID-19 a dus la suspendarea a peste ...

Ieri 17:31 open_in_new
Persoanele care au afecțiuni ale tiroidei primesc o veste bună: Euthyrox revine în farmacii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, că de săptămâna viitoare vor reapărea în farmacii mai multe medicamente căutate de populaţie, între care şi Euthyrox.

Tătaru a declarat a mai anunțat spitalele au pe stoc în acest moment Platinium şi Kaletra, ...

Ieri 17:31 open_in_new
Iată ce părere are Nelu Tătaru despre cazul asistentei din Galați, hărtuită de vecini

Nelu Tătaru a vorbit joi seară despre cazul infirmierei de la Galaţi care a fost terorizată de vecini pentru că lucrează într-un spital care tratează pacienţi cu coronavirus.

„Avem o neîncredere şi o panică generalizată, că e personal medical, că e cetăţean de rând. ...

Ieri 15:24 open_in_new
Ingrozitor! Coronavirusul ar putea afecta creierul

Medicii au observat simptome neurologice, de la stări de confuzie până la atac vascular cerebral, la o anumită categorie de pacienți cu coronavirusul Covid-19, scrie New York Times.

Chiar dacă febra, tusea, dificultățile de respirație sunt simptomele obișnuite pentru ...

Ieri 15:24 open_in_new
Iată când ar putea spune italienii că au scăpat de epidemie

Lumina de la capătul tunelului nu e încă aproape, dar este vizibilă, spun experții italienii. Aceștia cred că, în cazul în care calculele lor sunt exacte, între 5 și 16 mai, epidemia de coronavirus din Italia ar putea lua sfârșit, dar asta depinde foarte mult de comportamentul ...

Ieri 15:24 open_in_new
Medicul Alexandru Rafila susține că abia după data de 15 mai am putea ieși din case

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la la un post Tv, acesta a precizat când ar fi posibilă în țara noastră o relaxare a restricțiilor de liberă circulație a ...

Ieri 14:20 open_in_new
Dacia și-a realizat o startegie în vederea reluării producției

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat laun post Tv că a avut o serie de discuții cu reprezentanți ai industriei auto, care sunt dispuși să producă materiale esențiale în această perioadă – măști sanitare, combinezoane, biocide. Ministrul a spus că reprezentanții ...

Ieri 14:20 open_in_new