Ultimele Știri România

NordEst News

Sorina Pintea: „Centrul Marele Ars va funcționa din luna martie 2019“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat ieri, la Iași că, până la sfârşitul anului 2017, nu a primit nicio solicitare pentru dotarea cu aparatură medicală Centrului de Arşi din Iaşi.

„În 2012, când a început construcţia centrului, nimeni nu s-a gândit că va ...

Azi 08:48 open_in_new
Atenție la somonul cumpărat de la Auchan

Auchan a notificat ANSVSA cu privire la retragerea produselor File de somon de Alaska afumat 200g și File de somon de Alaska afumat 150g, în care a fost detectată bacteria Listeria monocytogenes.

Persoanele care au achiziționat produsele sunt avertizate să nu le mai ...

Azi 08:48 open_in_new
Benzi rezonatoare la Valea Lupului

În urma întâlnirii organizate între reprezentanții Direcţiei Drumuri Regionale Iaşi, prefectul Iașului, Primăria Valea Lupului și locuitori din Valea Lupului, au fost amplasate noi benzi rezonatoare în zona trecerilor de pietoni.

„Angajații de la Direcția Regională de ...

Azi 07:30 open_in_new
A fost redeschis Terminalul 1

Terminalul 1 al Aeroportului Iași a fost redeschis ieri și va deservi curse internaționale.

Începând de luni, 17 decembrie, aici vor funcționa patru puncte check-in și două porți de îmbarcare. Curse externe vor fi procesate și în Terminalul 3, aeroportul având astfel ...

Azi 07:30 open_in_new
Peste 50 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum din Iași

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) a demarat licitația pentru modernizarea drumului județean 246 limită județul Vaslui-Tufeștii de Sus-Scânteia-intersecție DJ 248-Șcheia-Drăgușeni-Ipatele-Țibănești.

Vor fi reabilitați 36 de kilometri, ...

Azi 07:30 open_in_new
Incendiu izbucnit într-un bloc din Bucecea

Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un bloc din Bucecea. 32 de persoane au fost evacuate iar unele dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ...

Azi 07:30 open_in_new
Medalie de argint pentru un elev ieșean la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Elevul Matei Pleșcan de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori.

Matei Pleșcan face parte, alături de alți cinci elevi, din lotul României care participă la competiția care se desfășoară, în perioada 2-11 ...

Ieri 08:19 open_in_new
Fără gaze naturale în Rediu şi Breazu

Pentru realizarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, compania noastră este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale mâine, începând cu ora 09.00, la consumatorii din localităţile ieșene Rediu şi Breazu.

Delgaz Grid va relua ...

Ieri 08:19 open_in_new
Bradul cu spectacole, la Teatrul Luceafărul

Teatrul Luceafărul Iași a pregătit pentru fanii săi o nouă surpriză de sezon, instalând în foyerul principal un brad de Crăciun foarte original. E un brad cu spectacole, care îşi propune să le reamintească spectatorilor o serie de momente dintre cele mai reuşite ale anului ...

Ieri 08:19 open_in_new
Accident de muncă la Universitatea din Suceava

Un bărbat de 44 de ani, din Suceava, a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident de muncă. Acesta a căzut de pe o schelă de la o înălțime de aproximativ patru metri.

Accidentul a avut loc în amfiteatrul Facultății de Educație Fizică și Sport, aflat în corpul A ...

Ieri 08:19 open_in_new
Brazi confiscați de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni au confiscat primii brazi de Crăciun din acest sezon. Deși mai sunt peste două săptămâni pană la Sărbătoarea Crăciunului, oamenii legii au descoperit deja în cadrul acțiunilor de control brazi care erau deţinuţi şi urmau să fie comercializaţi cu ...

Ieri 07:07 open_in_new
Trei morţi şi şase răniţi doar în această dimineaţă

O persoană a murit şi alte trei au fost răntie grav, luni dimineaţa, după ce şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului şi a lovit un copac de pe marginea drumului, în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău. Doi bărbaţi au murit şi trei au fost răniţi grav, tot luni ...

2018-12-10 13:50 open_in_new
Imaginile tragediei de aseară de la Neamț. Impact nimicitor pe DN 15

Duminică, 9 decembrie, în jurul orelor 17:20, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15, în localitatea Roznov, soldat cu decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor trei.

Din cercetările efectuate a reieșit că un tânăr, ...

2018-12-10 09:07 open_in_new
S-au săturat de vorbe goale. Locuitorii din Valea Lupului au reluat protestele

După mai bine de un an în care nu s-a întâmplat nimic, locuitorii din Valea Lupului au protestat ieri, 9 decembrie, față de amânarea lucrărilor de amenajare a unor treceri sigure peste unul dintre cele mai circulate drumuri din Iași.

Zeci de oameni au traversat strada încontinuu ...

2018-12-10 07:58 open_in_new
Dezbatere pe tema Spitalului Regional de Urgențe

Ieșenii sunt așteptați să participe astăzi la dezbaterea publică organizată de Ministerul Sănătății pentru parcurgerea procedurii de evaluare a impactului Spitalului Regional de Urgențe asupra mediului.

Ședința va avea loc începând cu ora 16:00, la Sala Iacob Negruzzi a ...

2018-12-10 07:58 open_in_new
Imagini de la cumplitul accident de azi dimineață. 5 persoane au murit

Un accident cumplit a avut loc duminică dimineață, în comuna Vadu Moldovei, județul Suceava.

Cinci persoane au murit după ce mașina în care se aflau s-a ciocnit de un tir. Toate cele cinci persoane au rămas încarcerate.

Pompierii au intervenit pentru scoaterea lor dintre ...

2018-12-09 09:47 open_in_new
Drumurile din Moldova pe care s-a format polei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informează că, din cauza carosabilului ud, a precipitațiilor sub formă de ploaie și a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Sunt condiții de formare a poleiului pe mai multe artere din județele ...

2018-12-09 09:47 open_in_new
Atenție, șoferi! Ceață densă în mai multe județe

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informează că, din cauza ceții dense care a redus vizibilitatea sub 150 de metri, iar pe alocuri sub 50 de metri, traficul se desfășoară cu dificultate pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Neamț, Dâmbovița, ...

2018-12-08 10:00 open_in_new
Noi locuri de parcare scoase la licitație

Pe 19 decembrie, de la ora 12:00, va avea loc o licitație pentru închirierea unui loc de parcare, cu nr. 9, situat în parcarea de reședințădin strada Carpați, nr. 10. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 912, 912A, 914, 918, 654 și 655. 

Tot pe 19 ...

2018-12-08 08:53 open_in_new
Debandadă în privința lucrărilor din oraș

Condițiile meteo nefavorabile cauzate de venirea iernii impun anumite restricții în ceea ce privește activitatea de pe șantierele din oraș.

„În ceea ce privește străzile Mihail Kogălniceanu, Dimitrie Ralet și Theodor Pallady am reușit să finalizăm asfaltarea în proporție ...

2018-12-08 08:53 open_in_new
Accident rutier mortal, la Lețcani

Un accident rutier mortal a avut loc joi seară la Lețcani.

„Din accident a rezultat o victimă, pieton, respectiv un bărbat de 34 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral sever și dilacerare cerebrală. La fața locului a fost trimis un echipaj SMURD cu medic, dar nu s-a ...

2018-12-07 07:54 open_in_new