Ultimele Știri România

Nova TV

100 ghiozdane pentru 100 copii nevoiași | Campanie a Bisericii din Cimitirul Ortodox

La inițiativa Preotului Flaviu Fleșer, comunitatea de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni din Cimitirul Ortodox Mediaș, a derulat o campanie prin intermediul căreia au fost strânse 100 ghiozdane complet echipate.

Acestea au fost ...

Ieri 18:30 open_in_new
Experiment | Cum conduci cu 1,3 alcoolemie

Mai mulți conducători auto au participat joi la un experiment inedit desfășurat în parcarea unui supermarket din Mediaș. Aceștia au primit din partea polițiștilor rutieri ochelari ce simulează o concentrație alcoolică de 1,3 miligrame/litru, iar apoi au condus autoturismul într-un ...

Ieri 18:30 open_in_new
Trofeul Târnavelor | Competiție examen de disciplină canină

Este vorba despre un examen de disciplină canină. Evenimentul Trofeul Târnavelor va avea loc în data de 26 septembrie pe stadionul din Dumbrăveni.

Sunt așteptați să participe concurenți din toată țara, care se vor întrece în echipe mixte om-câine.

...
Ieri 18:30 open_in_new
Parteneriat între Primăria Mediaș și CNAIR pentru varianta ocolitoare a Mediașului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode și Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, au semnat vineri dimineața la Sibiu, protocolul de implementare al unui parteneriat între municipiul de pe Târnava Mare și Compania  Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Evenimentul ...

Ieri 16:28 open_in_new
Încă 18 km din Autostrada Transilvania intră în circulație | VIDEO Tronsonul Iernut-Chețani este gata
La deschiderea tronsonului din Autostrada Transilvania, de la ora 14.00, va participa și preşedintele Klaus Iohannis. Vor fi prezenți și premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. ...
Ieri 13:24 open_in_new
Biroul de înmatriculare auto se deschide săptămâna viitoare la Mediaș | Program

Având în vedere Ordinul Ministerului Afacerilor Interne numărul 139/16.09.2020, privind unele măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării vehiculelor, prin realizarea unor componente ale activității de înmatriculare în alte sedii decât cele situate în municipiile reședință ...

Ieri 13:24 open_in_new
Schimbăm formula și sistemul de joc pentru meciul cu Dinamo

Gaz Metan primește la începutul săptămânii viitoare la Mediaș, vizita lui Dinamo București. Partida programată luni seara de la ora 21:00 va închide runda cu numărul 4 a campionatului Ligii întâi.

Pentru Dusan Uhrin va fi o confruntare împotriva fostei sale echipe din sezonul ...

2020-09-17 18:53 open_in_new
Un pompier medieșean a salvat un copil dintr-un hotel cuprins de un incendiu | VIDEO

Pentru curajul de care a dat dovadă, Plutonierul adjutant Roman Moga a primit din partea Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Totul s-a petrecut pe 16 august, atunci când pompierul medieșean, care ...

2020-09-17 18:53 open_in_new
Medieșean de 69 ani depistat la volan deși avea permisul suspendat

La data de 16 septembrie, în jurul orei 11,30, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 69 de ani.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au ...

2020-09-17 16:50 open_in_new
Cum combatem inflamația din organism | Pastila de sănătate

Ştirile Nova TV continuă rubrica Pastila săptămânală de sănătate. În cadrul acesteia, medici dar şi diverşi specialişti, vor vorbi despre diferite boli, vor oferi sfaturi şi păreri pertinente.

Una peste alta vor încerca să dea o mână de ajutor în diferite situaţii. ...

2020-09-16 18:19 open_in_new
Înmatriculări auto la Mediaș | Ministerul de Interne deschide 26 sedii secundare ale Serviciului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri că ministerul va deschide 26 de sedii secundare ale Serviciului de Înmatriculări Auto în orașe care nu sunt reședințe de județ.

Printre cele 26 de orașe enumerate de Vela se numără și Mediaș.

Cele 26 de sedii ...

2020-09-16 17:17 open_in_new
Atacantul Tomas Smola a fost prezentat la Gaz Metan

Gaz Metan continuă să se întărească pentru sezonul competițional 2020-2021. Atacantul Tomas Smola este noul jucător al alb-negrilor.

În vârstă de 31 ani, acesta este de origine cehă și vine la Mediaș de la Banik Ostrava, formație din prima ligă a Cehiei.

Tomas Smola ...

2020-09-16 16:13 open_in_new
Ministrul Transporturilor vine vineri la Mediaș

Ministrul Transporturilor Lucian Bode va fi prezent vineri în municipiul de pe Târnava Mare alături de Vicepremierul Raluca Turcan. Scopul este acela de trecere a documentației pentru centura ocolitoarea a Mediașului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la ...

2020-09-16 16:13 open_in_new
Concentrează-te la drum | Acțiuni ale Poliției Rutiere în trafic

Concentrează-te la drum pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la trafic. Sub acest generic, Biroul Poliției Rutiere Mediaș va acționa pe tot parcursul acestei săptămâni pe străzile din municipiu, dar și pe drumurile naționale din zonă.

Acțiunea are ca și ...

2020-09-16 16:13 open_in_new
Raport ISJ Sibiu: 5 profesori infectați cu COVID-19 și spitalizați | 2 sunt din Mediaș

Cadrele didactice spitalizate, confirmate cu COVID-19 sunt de la Grădinița Cu Program Prelungit Numărul 37 Sibiu, Colegiul Tehnic Cibiniun Sibiu, Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth Mediaș, Colegiul Tehnic Mediensis Mediaș și Școala Gimnazială Ațel.

La fel ca și în cazul ...

2020-09-16 14:10 open_in_new
CFR Cluj s-a dus cu toată echipa la spitalul de boli infecțioase | VIDEO

Echipa de fotbal CFR Cluj, în frunte cu antrenorul Dan Petrescu, a fost marți  la spitalui de boli infecțioase care i-a tratat pe jucători de coronavirus și a ținut să le mulțumească public medicilor pentru efortul depus în tratarea fotbaliștilor și a celor din staff. ...

2020-09-16 10:01 open_in_new
Un autoturism a luat foc la ieșirea din Dumbrăveni | Foto

Pompierii militari ai Secției Mediaș au intervenit marți la ieșirea din localitatea Dumbrăveni spre Viișoara, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la compartimentul motor al unui autoturism, fără victime.

,,Au ars mase plastice din compartimentul motor ...

2020-09-16 10:01 open_in_new
De joi începe distribuția produsele de panificație, lactate și fructe în școli

Consiliul Județean Sibiu a semnat marți, 15 septembrie 2020, contractele cu firmele care vor distribui elevilor și preșcolarilor din județul Sibiu produse de panificație, produse lactate și fructe, în cursul anului școlar 2020 – 2021.

Astfel, elevii din clasele 0-VIII și ...

2020-09-15 18:32 open_in_new
Județul Sibiu pregătit pentru orice scenariu de desfășurare a școlii

Invitat în cadrul emisiunii Mediaș 120 la Nova TV, Attila Csiki, Inspector școlar pentru managemantul instituțional a vorbit despre situația învățământului în perioada pandemiei în județul Sibiu.

În majoritatea școlilor din județ elevii sunt toți prezenți fizic la ...

2020-09-15 18:32 open_in_new
215 cereri pentru tichete sociale destinate elevilor cu venituri reduse

Direcția de Asistență Socială din municipiul Mediaș a înregistrat un număr de 215 cereri pentru acordarea tichetelor sociale pentru elevi cu venituri reduse.

20 dintre cereri sunt pentru preșcolari, 106 pentru elevi de la ciclul primar și 89 pentru elevii de la ciclul gimnazial. ...

2020-09-15 17:31 open_in_new
Elevii circulă gratuit cu Meditur | Cum se pot obține cardurile

Elevii din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, pot circula gratuit și anul acesta cu mijloacele de transport în comun ale societății Meditur. Pentru a beneficia de gratuitate, aceștia trebuie să solicite operatorului de transport public emiterea unui card Meditur. ...

2020-09-15 16:30 open_in_new