Ultimele Știri România

Știri de Buzău

VIDEO Încă 11 buzoieni diagnosticați cu gripă. Autoritățile spun că nu e cazul suspendării cursurilor în nicio școală

Crește alarmant numărul cazurilor de gripă în județul Buzău. După ce, în weekend, testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A sau B la un adult și 11 copii, luni, alți 11 bolnavi au primit un diagnostic asemănător. Deocamdată, autoritățile spun că nu e cazul ...

Ieri 20:01 open_in_new
O tânără a pozat în costum de baie, cu o mitralieră în mână, în fața Mănăstirii Ciolanu

Fotografii sexy realizate în fața Mănăstirii Ciolanu din județul Buzău, cu o tânără aproape dezbrăcată, care ține în mână o armă, au circulat pe Facebook și au stârnit indignarea opiniei publice.

Fundalul ales de tânără pentru cele mai multe imagini sunt porțile ...

Ieri 10:51 open_in_new
Un bărbat dintr-o comună buzoiană a fost ucis de iubitul său cu 20 de ani mai tânăr

Un bărbat de 40 de ani a fost găsit decedat, luni dimineață, cu lovituri la cap. Există suspiciunea că a fost ucis de un consătean, cu 20 de ani mai tânăr, care ar fi iubitul victimei.

Costin C., un bărbat în vârstă de 40 de ani, din satul Nicolești, comuna Puiești, a fost ...

Ieri 10:51 open_in_new
Femeie decedată într-un accident rutier provocat chiar de soțul ei

O buzoiancă de 58 de ani a murit luni seară într-un accident rutier provocat chiar de soțul ei. Tragedia a avut loc pe DN10 la intrare în municipiul Buzău.

În timp ce conducea autoturismul pe direcția Brașov către Buzău, în apropiere de intrarea în municipiul Buzău, în curba ...

Ieri 10:51 open_in_new
Misiune a pompierilor buzoieni pentru scoaterea unui bărbat din apele Slănicului

Trupul unui bărbat a fost găsit, duminică seară, în albia râului Slănic. Descoperirea a fost făcută în localitatea Valea Părului, comuna Beceni, de către un localnic.

Omul se pregătea să treacă puntea peste Slănic, moment în care a zărit o bicicletă ...

Ieri 04:45 open_in_new
Nou focar de pestă porcină, într-o comună din județul Buzău

Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit într-o gospodărie din satul Sudiţi, comuna Gherăseni. Autorităţile sanitare au luat măsura uciderii animalelor bolnave.

Odată confirmat noul focar, numărul cazurilor de pestă porcină africană din județul Buzău a ...

Ieri 04:45 open_in_new
Restricții în Spitalul Județean Buzău din cauza gripei

După numeroasele cazuri de gripă înregistrate în ultimele zile, cazuri confirmate de testele rapide, autorităţile de sănătate publică şi conducerea Spitalului Judeţean Buzău au decis restricţionarea vizitelor în unitatea spitalicească. În patru secţii aparţinătorilor li s-a ...

Ieri 04:45 open_in_new
Masă caldă pentru elevii din trei școli buzoiene. Una este din municipiul reședință de județ

Elevii din trei şcoli din judeţul Buzău vor beneficia de o masă caldă în cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi.

Este vorba despre copiii de la Şcoala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” din municipiul Buzău, căreia îi va fi ...

Ieri 04:45 open_in_new
Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Buzău printr-o reconstituire artistică

Mai mulți actori vor interpreta personajele istorice şi le vor reaminti celor prezenţi evenimentele memorabile care au contribuit la unirea românilor. De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale, spectatorii şi artiştii îşi vor prinde mâinile într-o mare horă a unirii, care va ...

Ieri 04:45 open_in_new
Cadavrele a mii de porci, rămase după un incendiul de la ferma din Stâlpu, au ajuns într-o groapă comună

Acțiunea de ecarisare și îngropare a cadavrelor de porci rezultate în urma incendiului de la ferma din comuna Stâlpu s-a încheiat sâmbătă, 18 ianuarie 2020. După această etapă, urmează să se facă o dezinfecție în halele numărul 1 și 2 ale exploatației de creștere a suinelor, ...

Ieri 04:45 open_in_new
Număr mare de copii diagnosticați cu gripă, la urgențele Spitalului Județean Buzău

În acest sfârșit de săptămână, la UPU Pediatrie s-au prezentat 11 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, care, în urma testului rapid de gripă, au fost diagnosticați cu gripa de tip A și B.

Copiii prezentau, febră foarte mare, cefalee, unii chiar și vărsături. Unii ...

Ieri 04:45 open_in_new
Ionela Dobrică: Amnezia face din ce în ce mai multe victime în PNL

Guvernul PNL a anunțat că-și va angaja răspunderea pentru schimbarea legislației electorale în cazul alegerilor locale, chiar dacă acest lucru contravine recomandărilor Curții Constituționale a României și ale Comisiei de la Veneția.

„Din primul moment în care au ajuns la ...

2020-01-18 19:42 open_in_new
Demersuri ale primăriei pentru amplasarea unui bust extrem de valoros, realizat de Brâncuși, în cimitirul Dumbrava

Bustul avocatului Petre Stănescu, realizat de Constantin Brâncuşi, va trece în patrimoniul municipiul Buzău, după ce a fost expertizat de specialişti şi declarat ca fiind original. Lucrarea ar putea fi aşezată pe soclul original, semnat de Brâncuşi, din Cimitirul ...

2020-01-18 07:30 open_in_new
Topul liceelor din Buzău, preferate de elevii de gimnaziu

Aproape 70% dintre elevii buzoieni de clasa a VIII-a vor să meargă la licee teoretice. Asta reiese dintr-un sondaj privind opţiunile şcolare şi profesionale realizat pe un eșantion de aproape 3.500 de elevi din județ, prin intermediul consilierilor şcolari.

Același sondaj arată ...

2020-01-18 07:30 open_in_new
Ionela Dobrică : Guvernul „Amână tot” se opune dublării alocațiilor copiilor

,,Guvernul <Amână tot>“ se opune dublării aloca­țiilor, demonstrând că interesul românilor nu se numără printre prioritățile Partidului Național Liberal, precizează într-un comunicat de presă, deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică.

Deputatul buzoian ...

2020-01-17 10:09 open_in_new
Care este concluzia Avocatului Poporului după anchetarea crimei din spitalul Săpoca

La câteva luni de la tragedia de la Spitalul Săpoca, unde un pacient a ucis șapte bolnavi din două saloane, Avocatul Poporului a dat publicităţii un raport în urma verificărilor efectuate.

Potrivit documentului, tragedia s-a produs pe fondul lipsei de personal de supraveghere ...

2020-01-17 00:57 open_in_new
VIDEO Modernizarea pieței centrale din Buzău va fi încheiată la sfârșitul iernii

Comercianţii din Piaţa Centrală din Buzău şi clienții care se aprovizionează din acest loc vor mai răbda frigul încă cel puțin o lună de zile. Lucrările de modernizare a pieței avansează mai lent decât se preconiza și se vor încheia în luna februarie.

După mulți ani ...

2020-01-16 21:54 open_in_new
O asociație din Buzău caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

Apelul este lansat de Asociația “Ajungem Mari” Buzău, care caută voluntari cu suflet mare, dispuse să meargă în centrele de plasament să petreacă timp cu copiii, să îi ajute la teme, să recupereze materia școlară și să se bucure de jocuri și activități interactive.

Ar ...

2020-01-16 20:53 open_in_new
VIDEO Ministerul Educației se implică în cazul elevul buzoian sancționat cu 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Colegiul Hasdeu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat faptul că fiul său a primit nejustificat nota 2 la purtare. La sfârșitul anului 2018, elevul Andrei Voicu a fost dur sancționat din cauza unui conflict cu profesoara de desen, ...

2020-01-15 22:29 open_in_new
Familiile sărmane din Buzău ar putea beneficia de subvenții integrale la factura de apă și canalizare

Facturile buzoienilor la apă rece ar putea fi plătite în totalitate de Primărie. Acesta lucru ar putea fi însă posibil doar pentru familiile care au venituri nete de cel mult 1.346 de lei pe membru și care ar putea primi subvenție de la bugetul local.

Cel puțin așa prevede un ...

2020-01-15 20:27 open_in_new
Camion încărcat cu păsări vii, răsturnat la intrare în Padina

Traficul auto pe DN2C este restricționat pe un sens de mers, la intrare în localitatea Padina, după ce un camion s-a răsturnat pe șosea. Vehicului transporta păsări vii la un abator de lângă Buzău.

În timp ce conducea un autocamion de mare tonaj pe direcția Ialomița către ...

2020-01-15 10:14 open_in_new