Ultimele Știri România

Ziar MM

Romsilva va planta circa 20 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Romsilva va planta circa 20 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, cele mai mari suprafeţe unde se vor face împăduriri fiind în judeţul Suceava.

“Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 milioane de puieţi ...

Azi 16:51 open_in_new
În Maramureș: Prima infracțiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente legale de proveniență

Polițiștii maramureșeni au constatat prima infracțiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente legale de proveniență. Fapta, introdusă recent în Codul Silvic, este prevăzută și pedepsită de art. 68, alin. 2, indice 1 din Legea nr. 46/2008 (Codul ...

Azi 16:51 open_in_new
În Maramureș unul din patru teste pentru depistarea SARS-Cov-2 este POZITIV

 

Județul Maramureș a ieșit azi din scenariul roșu. De aproximativ două luni rata de pozitivare este în jur de 3 persoane infectate la mia de locuitori. Însă, conform datelor primite de la autorități, putem observa că nu se testează suficient. 

Din data de 1 ...

Azi 16:51 open_in_new
Cum au fost româncele afectate de pandemie?

Dacă înainte de criza sanitară femeile se gândeau în primul rând la carieră şi mai puţin la starea de sănătate, în 2021 percepţia s-a modificat semnificativ, astfe că pentru 7 din 10 femei, sănătatea a devenit principala preocupare, potrivit barometrului realizat de Frames ...

Azi 15:49 open_in_new
Cristian Niculescu Țâgârlaș despre clasarea dosarului 10 august: ”Nu cred că este normal ca abuzurile să fie lăsate în derizoriu”

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș consideră că nu este normal ca abuzurile să fie lăsate în derizoriu, așa cum reiese din clasarea dosarului 10 august.

Parlamentarul spune că e foarte clar că au existat zeci de civili agresați cu bestialitate în 10 august 2018 ...

Azi 15:49 open_in_new
4.342 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus

Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 752.234 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost ...

Azi 13:45 open_in_new
Maramureș: Record la alcoolemie în 2021

Joi seară, 4 martie, ora 21.50, polițiștii din Leordina au fost sesizaţi pe telefonul de serviciu cu privire la faptul că pe D.J. 187 Poienile de Sub Munte a avut loc un accident rutier, iar conducătorul autoturismului implicat, a părăsit locul faptei şi se află sub influenţa ...

Azi 13:45 open_in_new
Coronavirus în Maramureș: 118 noi cazuri și alte șase decese

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

🔹17442 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 🔹118 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 🔹3243 ...

Azi 13:45 open_in_new
Județul Maramureș iese din zona roșie. Baia Mare stagnează la rata de infectare

Județul Maramureș a ieșit vineri, 5 martie, din zona roșie, indicele scâzând acum la 2.98.

Se constată o stagnare la nivelul municipiului Baia Mare, unde rata e vineri de 5.26, după ce joi a fost de 5.23.

Comuna Recea continuă să rămână pe primul loc, cu o rată de 9.35, ...

Azi 11:43 open_in_new
Medlife a depistat primele două cazuri din România de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus

Pe lângă cazurile de infecție cu tulpina sud-africană, specialiștii MedLife au identificat și 72 de noi cazuri cu varianta britanică, din același lot de 93 de probe analizate.

”Prevalența pe loturile studiate cu privire la tulpina britanică a evoluat de la 12% la 77% în ...

Azi 10:41 open_in_new
WhatsApp a adăugat funcţia de apeluri video şi audio în versiunea sa pentru desktop

Aplicaţia WhatsApp, deţinută de compania Facebook, a introdus funcţia de apeluri video şi audio în versiunea sa pentru desktop, au anunţat joi reprezentanţii acestei mesagerii online, citaţi de Reuters, informează AGERPRES.

Utilizatorii vor putea de acum să folosească ...

Azi 09:40 open_in_new
Aproximativ 140.000 de români au căutat în februarie un loc de muncă

Aproximativ 140.000 de români au căutat în luna februarie un loc de muncă, domeniile cu cele mai multe oportunităţi pentru candidaţi fiind retail, prestări servicii, IT/telecom, call-center/BPO, industria alimentară, producţie ori transport, potrivit datelor publicate de o platformă ...

Azi 09:40 open_in_new
Raport ONU: 923 de milioane de tone de alimente sunt aruncate în fiecare an, adică 17% din volumul alimentelor disponibile pentru consumul populației globale

Conform raportului întocmit de Programul ONU pentru Mediu, mai sunt responsabile pentru producerea de deșeuri alimentare și restaurantele sau magazinele alimentare, însă gospodăriile individuale aruncă cele mai mari cantități de alimente la gunoi.

Richard Swannell, ...

Azi 09:40 open_in_new
Gigantul Pfizer mută în România o parte din activitățile de la centrul de distribuție din Belgia

Gigantul farmaceutic american Pfizer va transfera în România o parte dintre activitățile centrului său de distribuție din Zavatem, Belgia, 15% din personal urmând să-și piardă locurile de muncă, precizează profit.ro.

Decizia este aspru criticată de reprezentanții ...

Azi 09:40 open_in_new
Kremlinul îndeamnă Franţa şi Germania să se asigure că tensiunile din estul Ucrainei nu vor depăşi linia roşie

Kremlinul a îndemnat joi Franţa şi Germania să-şi folosească influenţa în relaţia cu guvernul Ucrainei pentru a se asigura că evenimentele din estul Ucrainei, unde tensiunile escaladează, nu vor depăşi linia roşie, informează Reuters, transmite AGERPRES.

Purtătorul de ...

Azi 08:37 open_in_new
PAID: Uşoară creştere a gradului de acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinţei în 2020

Gradul de acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinţei a înregistrat o uşoară creştere în 2020, 1,75 milioane de locuinţe fiind asigurate printr-o poliţă PAD (asigurarea obligatorie a locuinţei) la finalul anului trecut, conform unui comunicat al PAID – Pool-ul de ...

Azi 08:37 open_in_new
Noica: Cutremurele de pământ reprezintă o problemă de siguranţă naţională; CSAT ar trebui să se ocupe de această temă

Cutremurele de pământ reprezintă o problemă de siguranţă naţională, a afirmat, joi, directorul Bibliotecii Academiei Române, prof. ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române, adăugând că de această problemă ar trebui să se ocupe Consiliul Suprem de Apărare a ...

Azi 08:37 open_in_new
Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen nelimitat, în programul școala după școală

Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală, după ce până acum s-au înscris doar 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial.

“Identificarea elevilor eligibili se ...

Azi 08:37 open_in_new
În Maramureș unul din două teste pentru depistarea SARS-Cov-2 este POZITIV

Județul Maramureș se află în scenariu roșu. De aproximativ două luni rata de pozitivare este în jur de 3 persoane infectate la mia de locuitori. Însă, conform datelor primite de la autorități, putem observa că nu se testează suficient. 

Din data de 1 martie a.c. până ...

Azi 08:37 open_in_new
Zeci de camere de supraveghere montate în orașul Tăuții Măgherăuș

Primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Dumitru Marinescu, a anunțat că localitatea beneficiază de un nou sistem de supraveghere video, care e deja funcțional.

Astfel, au fost montate 40 de camere în mai multe zone din Tăuții Măgherăuș, valoarea totală a investiției fiind de ...

Azi 07:35 open_in_new
”Mărțișor folcloric” – eveniment marca Ansamblul Folcloric Național Transilvania

Ansamblul Folcloric Național Transilvania în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș organizează evenimentul online ”Mărțișor folcloric”, în data de 8 martie 2021, ora 18:00.

Acest eveniment este un cadou oferit de către Ansamblul Folcloric Național Transilvania ...

Ieri 21:21 open_in_new