Ultimele Știri România

Ziarul Făclia

Controale la centrele de vaccinare anti-COVID!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri la Guvern că vor fi efectuate controale la centrele de vaccinare anti-COVID iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancţiuni.

„În momentul acesta avem mai puţine doze de vaccin decât am avea nevoie. ...

Azi 18:43 open_in_new
Pandemia a majorat depozitele bancare

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali (gospodăriile populației și firme) au crescut în ludecembrie 2020 cu 2,6% faţă de luna anterioară, până la 420,793 miliarde de lei, şi cu 14,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Banca Naţională a României ...

Azi 16:33 open_in_new
Antreprenorii români se tem de al treilea val al pandemiei

Pandemia de coronavirus continuă să afecteze semnificativ mediul de afaceri în condiţiile în care, dincolo de pierderile din anul trecut , 7 din 10 antreprenori se tem că al treilea val al pandemiei, care a cuprins deja ţările occidentale.

Potrivit barometrului de ...

Azi 16:33 open_in_new
Banca Transilvania, campioană la comunicare

Banca Transilvania a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, punctaj maxim la evaluarea Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) privind comunicarea companiilor listate pe Piaţa Reglementată.

E valuarea din acest an a cuprins 15 criterii, iar ...

Azi 15:30 open_in_new
Alte trei decese la Cluj, în urma infectării cu coronavirus

Autoritățile clujene au raportat, miercuri, alte 198 de persoane confirmate cu Covid-19, în urma efectuării a 1.842 de teste, și trei noi decese.

Până în acest moment s-au realizat 344.366 de teste, la nivelul județului Cluj;

În prezent, la ATI, sunt internate 76 ...

Azi 15:30 open_in_new
Directorul ABAST, acuzat de abuz; USR-PLUS Cluj cere măsuri

Alianța USR-PLUS Cluj cere Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor să trimită Corpul de Control la Administrația Bazinală Someș Tisa (ABAST).

Conducerea USRPLUS Cluj a solicitat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor luarea de urgență a unei poziții oficiale în ...

Azi 15:30 open_in_new
Peste 540 de zbor, în 2020, executate în misiunile Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca

Pe parcursul anului 2020, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat 542 ore și 39 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av.

Potrivit raportului de evaluare a activității pe anul 2020, misiunile ordonate – transportul ...

Azi 14:26 open_in_new
Sorin Cîmpeanu: Manualele de clasa a IX-a ar putea ajunge la elevi în luna decembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că manualele școlare de clasa a IX-a ar putea ajunge la elevi în luna decembrie, „dacă totul merge bine”, informează AGERPRES.

„Planuri cadru aprobate la final de ianuarie, cu programe aprobate la final de ...

Azi 13:25 open_in_new
Cum se pot înscrie la vaccinare clujenii imobilizați sau nedeplasabili

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, anunță că persoanele imobilizate sau nedeplasabile din municipiul Cluj-Napoca pot fi înscrise pentru vaccinare împotriva COVID-19  apelând nr. tel. 0372 280 499, după următorul program: l uni, ...

Azi 12:22 open_in_new
Mario Camora şi Ciprian Deac şi-au prelungit contractele cu CFR Cluj

„Mario Camora şi Ciprian Deac, cei mai importanţi jucători din istoria clubului CFR 1907 Cluj, şi-au prelungit angajamentele pentru încă doi ani. Mario şi Cipri aveau deja înţelegeri semnate până în 2022, însă echipa noastră îşi manifestă recunoştinţa pentru munca ...

Azi 12:22 open_in_new
În timpul liber, jandarmul…

„Luni, 25 ianuarie, în jurul orei 16:40, aflat în timpul liber, mă deplasam spre casă alături de soția mea. Nimic neobișnuit până în momentul în care am observat o altercație între doi bărbați, în zona podului IRA din municipiul Cluj-Napoca…”

Așa își începe ...

Azi 11:20 open_in_new
Masă rotundă pe tema redeschiderii școlilor

Salvați Copiii România organizează, joi, 28 ianuarie, de la ora 11:00, o masă rotundă cu decidenți din Ministerul Educației, autorități locale, directori de școli și profesori din toată țara, Consiliul Național al Elevilor și specialiști din sistemul medical.

Evenimentul va ...

Azi 11:20 open_in_new
Suntem alături de familia finilor noștri, Lorin Cachița

Suntem alături de familia finilor noștri, Lorin Cachița, în durerea pricinuită de pierderea tatălui, soțului și bunicului drag.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Familia Vasile Cozma.

...
Azi 10:18 open_in_new
Gazul metan, prioritar în comuna Mintiu Gherlii

Primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, are planuri mari și pe acest an.

După ce, în ultimii ani, în mai multe sate aparținând comunei a fost introdusă apa potabilă, în 2021, în atenția edililor se află gazul metan. Este vorba de prelungirea conductei în ...

Azi 08:10 open_in_new
Judeţul Cluj, din nou în zona galbenă

Judeţul Cluj a ieşit din nou din zona roşie, după ce marţi a avut o rată de infectare de 2,79 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de luni, când a avut 3,07 cazuri.

...
Azi 07:08 open_in_new
Aniversări clujene La mulți ani, Florin Piersic!

Împlinește astăzi, 27 ianuarie, frumoasa vârstă de 85 de ani. Ani care, după vitalitatea manifestată, pot spune că nu se văd. Ani însă împliniți, un c. v. artistic impresionant, de cunoscut.

...
Azi 07:08 open_in_new
Continuă scandalul legat de evaluările revistelor științifice 

Scandalul declanșat de modul controversat de evaluare la care a recurs Consiliul Național al Cercetării Științifice(CNC continuă. Redactorul-șef al revistei academice „Philobiblon”, publicată de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, prof. dr. Doru ...

Azi 07:08 open_in_new
Scapă/se vaccinează cine poate

Toată lumea a așteptat cu sufletul la gură un leac împotriva COVID-19, dar acum, că a venit, nu știm ce să facem cu el. Când credeam că nivelul de panică și alertă nu mai sunt la cote maxime, au început bâlbâielile pe tema administrării vacinului. Etapa a doua de imunizare a ...

Azi 06:03 open_in_new
Actorul Claudiu Bleonț, final de figurație la Beliș

● Fusă și să dusă, cum ar zice belișenii mai bătrâni, scuipându-și în sân ●

Actorul PNL Claudiu Bleonț, consilier local cu consilier la Beliș, cu buletin de Beliș pe adresa unei pensiuni care l-a dat afară, îndrăgostit mai bine de nouă luni de comună, și-a ...

Ieri 21:43 open_in_new
Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi coronavirusul

Un român din doi crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus, însă mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puţini bani cash.

P otrivit unui studiu despre obiceiurile de plată în 2021, ...

Ieri 16:30 open_in_new
Educație financiară pentru părinți

Şcoala de Bani lansează un nou curs de educație financiară adresat părinţilor, care vine în completarea atelierelor pentru cei mici, la care au participat 20.000 de copii în 2020. Cursul este gratuit şi cuprinde 7 lecţii, ce abordează subiecte menite să-i ajute pe aceştia ...

Ieri 16:30 open_in_new