Ultimele Știri România

Argeș Focus

Noi stropiri pe domeniul public Pitești

Vineri, 3 aprilie, între orele 03:00 și 9:00 și sâmbătă, 4 aprilie, în același interval orar, Primăria Municipiului Pitești efectuează operațiuni de dezinfectare a străzilor, bulevardelor, aleilor municipiului.

Se continuă, astfel acțiunile de dezinfectare cu scopul ...

Ieri 10:35 open_in_new
Coronavirus: 116 morți!

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România a ajuns vineri la 116. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din județul Mureș, care era internat din 1 aprilie. Rezultatul testului pentru coronavirus a venit în ziua decesului.

Ultimul pacient decedat este un bărbat de ...

Ieri 09:34 open_in_new
Jandarm argeșean, testat pozitiv pentru coronavirus

Un jandarm din județul Argeș a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat în Turcia și s-a întors în țară în cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla în zonă galbenă sau roșie la acea dată, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea. ...

Ieri 09:34 open_in_new
Spitalul Orășenesc Mioveni angajează, fără concurs, 17 medici și 2 asistenți

Spitalul Orășenesc Mioveni angajează, fără concurs, 17 medici și 2 asistenți în contextul decretării stării de urgenţă!

Angajările se fac pe durată determinată (6 luni), iar dosarele pot fi depuse la Compartimentul R.U.N.O.S până la data de 4 aprilie 2020, orele 14.00. ...

Ieri 09:34 open_in_new
Un bărbat din Argeș a fost găsit înjunghiat

Azi noapte, în jurul orei 1.00, în comuna argeșeană Lunca Corbului, polițiștii aflați în patrulare au găsit pe drum un bărbat înjunghiat.

Acesta prezenta plăgi în zona toracelui. Din primele informații, atacul a survenit în urma unui conflict avut cu un cumnat.

...

Ieri 09:34 open_in_new
Amenzi mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare

De la ora 00:00 a intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele ...

Ieri 09:34 open_in_new
Școală la televizor pentru elevii argeșeni

Având în vedere suspendarea activităţii unităţilor de învăţământ din România, în urma crizei declanşate de pandemie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a iniţiat numeroase demersuri pentru a veni în sprijinul continuării pregătirii tuturor elevilor.

Alături de ...

2020-04-02 12:00 open_in_new
Bilanţul deceselor din cauza noului coronavirus a urcat la 94

Alte două persoane au murit din cauza infectării cu noul coronavirus, astfel că numărul deceselor a ajuns la 94 de persoane, a anunţat, joi dimineață, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele două decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore şi este vorba despre două femei de 75 ...

2020-04-02 12:00 open_in_new
Primăria dezinfectează domeniul public

Se va continua și în zilele următoare cu toate cartierele, incluzând bulevarde, străzi și alei. Acțiunea vizează toată suprafața municipiului Pitești și va fi reluată periodic.

...
2020-04-02 12:00 open_in_new
OCPI ARGEȘ prelungește măsurile de protecție împotriva noului coronavirus

OCPI ARGEȘ prelungește măsurile de protecție împotriva noului coronavirus pe toată durata stării de urgență. Măsurile luate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș, la jumătatea lunii martie, în scopul prevenirii și limitării răspândirii noului ...

2020-04-02 10:55 open_in_new
Argeșeanul Ionel Paul Oprea a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății

Generalul-maior în rezervă, Ionel Paul Oprea (58 de ani), a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie.

Numirea s-a realizat pe fondul crizei noului coronavirus, după ce Victor ...

2020-04-01 17:50 open_in_new
PMP cere crearea unui portal cu informații în timp real despre COVID-19, defalcate pe județe, localități, cartiere și străzi

PMP îi cere Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să creeze urgent, prin Grupul de comunicare strategică, un portal pe care să fie afișate, în timp real, informații detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu Covid-19 și decedate – la nivel de ...

2020-04-01 14:35 open_in_new
PMP propune plata online a tuturor taxelor și impozitelor locale către primării și decontarea de stat a primei semnături electronice

Într-o adresă înaintată prim-ministrului Ludovic Orban, Partidul Mișcarea Populară cere noi măsuri pentru digitalizarea serviciilor publice din România, în contextul crizei Covid-19: plata online a tuturor taxelor și impozitelor locale, actualizarea paginilor online ale primăriilor, ...

2020-04-01 13:31 open_in_new
Pașii de urmat pentru obținerea șomajului tehnic

Instituția Prefectului informează că ordonanța de urgență care reglementează acordarea șomajului tehnic a fost publicată în Monitorul Oficial. Angajatorii pot depune solicitările on-line începând de azi, 1 aprilie, la adresa de mail a AJOFM Argeș.

De vineri, ANOFM va lansa o ...

2020-04-01 10:19 open_in_new
Grafic de colectare a deșeurilor reciclabile

Salubritate 2000 S.A. operator al serviciului de salubrizare, în zona de sud a municipiului Pitești, aduce in atenția abonaților casnici graficul de colectare al deșeurilor reciclabile pentru luna aprilie, după cum urmează:

• Luni, 13 și 27 aprilie, străzile: 9 Mai, Abatorului, ...

2020-04-01 10:19 open_in_new
Primăria Municipiului Pitești - măsuri pentru ajutorarea persoaneler vârstnice fără susținători

Primăria Municipiului Pitești identifică toate persoanele vârstnice la care face referire Ordonanţa militară nr. 2/ 21.03.2020 privind măsurile de răspândire a COVID-19. Potrivit acestei Ordonanțe, autorităţile publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa ...

2020-04-01 09:14 open_in_new
S.C. Salubritate 2000 S.A. - dezinfecție la platformele de gunoi

Echipe ale S.C. Salubritate 2000 S.A. efectuează spălarea și dezinfectarea cu clor a tuturor spațiilor destinate depozitării deșeurilor din zona de sud a municipiului Pitești.

În data de 30.03.2020 s-a acționat pe străzile: I.C. Brătianu, B-dul. Republicii, Ana Ipotescu, ...

2020-04-01 09:14 open_in_new
Folosirea cardului de sănătate nu mai este oligatorie pe perioada stării de urgenţă

Folosirea cardului de sănătate nu mai este obligatorie în perioada stării de urgenţă, a anunţat, luni, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la finalul şedinţei de guvern, el a declarat că a fost adoptată o hotărâre în ...

2020-03-31 09:46 open_in_new
Donații ale PSD Pitești pentru Spitalul Leordeni și Spitalul Județean

Ca parte a efortului comun împotriva efectelor negative generate de pandemia COVID-19, Organizația Municipală a PSD Pitești, la inițiativa președintelui Cristian Gentea, s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.

PSD Pitești a ...

2020-03-31 09:46 open_in_new
Au început lucrările la primul tronson al autostrăzii Pitești-Sibiu

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaților prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță începerea lucrărilor la lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești.

Astfel, a fost semnat ordinul ...

2020-03-31 08:42 open_in_new