Ultimele Știri România

CAON

Atenţie, reşiţeni! 30 iunie e ultima zi pentru parcări!

REŞIŢA – Reşiţenii care vor să-şi păstreze parcarea de domiciliu trebuie să-şi achite taxa aferentă până în data de 30 iunie, termen până la care a fost prelungit de municipalitate. Plata se poate face la Compartimentul de Parcări cu Plată (la Blocul 800), după următorul ...

Azi 13:52 open_in_new
Bănienii vor avea drum de 2,4 milioane de lei!

VALEA ALMĂJULUI – În această perioadă se desfășoară lucrări de ranforsare a sistemului rutier pe drumul județean DJ 571G, din DJ 571B până în localitatea Bănia, pe o lungime de 3 km. Lucrările vizează creșterea capacității portante a drumului, prin executarea unor noi ...

Azi 09:48 open_in_new
Valeriu Leu ca Lecţie de Viaţă

CARAŞ-SEVERIN – Scriu aceste rânduri ca elev al celui care a fost cărturarul Banatului de Munte, regretatul Valeriu Leu, personalitate culturală veritabilă, iubitor de carte veche, dar mai presus de toate Om şi Caracter deopotrivă!

Anul acesta, acum în luna Mai, ar fi ...

Ieri 18:33 open_in_new
Aeroportul Timișoara este pregătit pentru reluarea operațiunilor de zboruri regulate

ADVERTORIAL. În condițiile ridicării progresive a restricțiilor de circulație aviatică și a reluării activităților de zbor regulate va fi posibilă creșterea treptată a operării zborurilor aeriene de pe aeroportul Timișoara. Pasagerii pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind ...

Ieri 16:30 open_in_new
Dorinel Munteanu nu va mai continua pe banca Reșiței!

REȘIȚA – Contractul lui Dorinel Munteanu cu CSM Reșița a ajuns la final, iar antrenorul cărășean nu va continua și din sezonul viitor pe banca rosso-nerilor!

„Având în vedere faptul că acordul dintre echipa CSM Reșița și antrenorul Munteanu Dorinel a ajuns la ...

Ieri 16:30 open_in_new
Şcolile cărăşene sunt pregătite să-şi primească elevii

REŞIŢA – Deşi nu este obligatoriu să meargă la şcoală, peste 95 la sută dintre elevii cărăşeni din anii terminali şi-au exprimat dorinţa de a participa la cursurile de pregătire!

Începând de marţi, 2 iunie şi până în data de 12 iunie, elevii care vor ...

Ieri 15:28 open_in_new
ANUNȚ PRIMĂRIA REȘIȚA

Colectarea selectivă este una dintre etapele esenţiale ale unui management modern al deşeurilor menajere, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor, precum hârtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice, ...

Ieri 14:27 open_in_new
De 1 Iunie, copiii intră gratis la Zoo Reşiţa

REŞIŢA – Chiar dacă de obicei Grădina Zoologică „Prof. Ioan Crișan“ din Reșița era închisă în fiecare zi de luni, acum, de 1 Iunie, va fi o excepţie!

Luni, de Ziua Internaţională a Copilului, parcul zoologic reşiţean îşi va deschide porţile cu ...

Ieri 13:26 open_in_new
Poliţia judeţului anunţă… săptămâna condamnaţilor

CARAŞ-SEVERIN – Nu, nu este vorba de vreun film, ci de un şir de mandate de arestare şi de executare a unor pedepse, puse în aplicare de oamenii legii, cei vizaţi fiind cărăşeni care au comis diferite fapte penale pentru care au fost deja condamnaţi!

Dezmembra ...

Ieri 12:25 open_in_new
Universitatea reșițeană pleacă de la Generală 7

CARANSEBEȘ – Din cauza cheltuielilor mari, dar și de frica furturilor și vandalismului, Universitatea Eftimie Murgu renunță la spațiile în care își desfășura de câțiva ani activitatea în școala din cartierul caransebeșean Țiglărie!

Subiectul a ajuns și în ...

Ieri 10:20 open_in_new
Popa deschide terasele Reşiţei la 1 iunie

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a primit acceptul colegilor consilieri pentru a tăia la jumătate chiriile pentru cele aproximativ 200 de terase ale urbei, care-şi aşteaptă deschiderea la 1 iunie!

Acum, la jumătatea perioadei de stare de alertă, şedinţa ...

2020-05-28 18:46 open_in_new
S-au golit centrele de carantină doar câteva ore

REŞIŢA – Potrivit unei informări trimise de Instituţia Prefectului, joi dimineaţă au ieşit ultimele 24 de persoane carantinate în starea de urgenţă, însă după-amiază s-au mai comunicat 4, intrate la cerere şi 1, obligatoriu!

Centrele de carantină rămân în ...

2020-05-28 17:45 open_in_new
La Ocolul Silvic Berzasca, faptele ilegale au curs lanţ

CARAŞ-SEVERIN – Iar Direcţia Silvică, în urma controalelor, a constatat că pagubele se ridică la peste 100 de mii de lei. În curs, sunt controale la ocoalele din Mehadia, Sasca Montană şi Băile Herculane! 

Periodic și sistematic, Direcția Silvică Caraș-Severin, ...

2020-05-28 16:44 open_in_new
Pictorul Mihai Vintilă s-a stins „naiv“ din viaţă

REŞIŢA – Reper pentru arta naivă bănăţeană, artistul a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 88 de ani. Pictorul naiv era internat pe secţia de Cardiologie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru un anevrism de aortă!

În semn de omagiu ...

2020-05-28 16:44 open_in_new
Spitalul din Caransebeş, amenințat de Enel cu debranșarea

CARANSEBEȘ – Managerul interimar, Călin Grozăvescu, a venit în Consiliul Local pentru a afla dacă se pot aloca banii promiși spitalului la începutul anului din bugetul local. Grozăvescu a ridicat problema la capitolul Diverse, întrebând conducerea municipalității dacă poate ...

2020-05-28 16:44 open_in_new
Incendiu la o casă din Muncitoresc

REŞIŢA – Un incendiu a cuprins, astăzi, una dintre anexele unei gospodării din Reşiţa, situată în cartierul reşiţean Muncitoresc, pe strada Paul Iorgovici (la nr. 42)!

La faţa locului a intervenit un echipaj de pompieri militari reşiţeni, cu o autospecială de ...

2020-05-28 15:43 open_in_new
Evreii din România sar în apărarea primarului Caransebeşului

CARANSEBEŞ – Dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti-Cultul mozaic, a trimis un comunicat de presă prin care îşi exprimă convingerea că sprijinul acordat de primarul Felix Borcean sinagogii din Caransebeş este unul firesc şi că „organele abilitate ...

2020-05-28 14:42 open_in_new
Bobar: Vrem un gazon de o foarte bună calitate!

REȘIȚA – Conducerea CSM Reșița va decide în cel mai scurt timp cu ce firmă va colabora în vederea schimbării gazonului. De asemenea, rosso-nerii lucrează la dosarul de licențiere pentru seoznul următor din Liga 2!

„Chiar în aceste zile m-am întâlnit cu ...

2020-05-28 11:35 open_in_new
Purtăm un război cu un duşman nevăzut

CARAŞ-SEVERIN – Chiar şi aşa, prim-procurorul cărăşean Laura Gabriela Iancu a ţinut să mulţumească locuitorilor Banatului de Munte pentru că au respectat regulile, lucru care ne ajută acum să câştigăm lupta!

În primul rând, este notabil faptul că numărul ...

2020-05-28 08:32 open_in_new
De două ori diferenţa de la Altex sau aripioare de la KFC?

REŞIŢA – Oricare variantă aţi alege, ea va fi disponibilă în curând pe vechea platformă Prescom-CET, între Penny şi Kaufland!

Zona comercială suprapusă pe vechea platformă Prescom-CET avea în inima ei o zonă deloc frumoasă, doldora de construcţii ...

2020-05-28 08:32 open_in_new
Infracţionalitatea a crescut fiindcă sunt descoperite cazurile!

REŞIŢA – Crime, contrabandă cu ţigări, deţinere ilegală de arme, accidente, furturi, tâlhării, aflăm tot mai des că semeni de-ai noştri comit asemenea fapte!

Dacă până mai anul trecut acest gen de informaţii nu erau titrate frecvent ca articole de impact, asta ...

2020-05-27 18:12 open_in_new