Ultimele Știri România

CAON

Cărăşenii îşi pot face testul Covid la Reşiţa! Contra cost!

CARAŞ-SEVERIN – Începând de miercuri, 12 august 2020, Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Reșița va efectua, contra cost, teste Real Time PCR pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Prețul unui test este de 350 de lei, iar taxa se va achita în avans ...

Azi 16:19 open_in_new
Reşiţa – 90.000 de kilometri pe două roţi

REŞIŢA – Mult, puţin? Atât reprezintă lungimea pedalatului reşiţean din 15 mai, până la acest început de august, prin intermediul sistemului de Bike Sharing pus la dispoziţie oricui, în mod gratuit, de către municipalitate!

„Sistemul de Bike Sharing – un real ...

Azi 15:18 open_in_new
Prefectul coboară restaurarea din turn!

GRĂDINARI – Cristian Gâfu, prefectul județului, a solicitat ca, în cel mai scurt timp, conducerea Direcției pentru Cultură Caraș-Severin şi Primăria Grădinari să găsească soluţii pentru restaurarea Turnului de la Grădinari!

Duminică, prefectul şi Dan Stan, ...

Azi 13:15 open_in_new
Liberalii şi-au stabilit candidaţii la oraşe

CARAŞ-SEVERIN – În ședința Biroului Politic Județean al PNL Caraș-Severin desfășurată sâmbătă, condusă de către președintele PNL CS, Marcel Vela, s-au validat cu unanimitate de voturi, candidaturile la primăriile din mediul urban cărăşean!

Astfel, aşa cum ...

Azi 12:12 open_in_new
Locuri de joacă noi în parcurile Dragalina și Teiuș!

CARANSEBEȘ – Cel din Parcul Dragalina este deja asaltat de zeci de copii zilnic, în timp ce cel din Parcul Teiuș va fi gata peste o lună. Cel puțin așa spune primarul Felix Borcean, care mai adaugă pe listă și un aparate noi pentru locul de joacă dinn zona sălii polivalente din ...

Azi 11:09 open_in_new
S-a înroșit apa în lacul de la Poiana Mărului!

POIANA MĂRULUI – Nu, nu e vorba de vreo profeție biblică, ci de un fenomen inedit, cunoscut sub numele de „înflorirea apei”!

Specialiștii de la Apele Române Banat spun că „fenomenul este unul natural și se datorează unei densități mari a speciei de ...

Azi 10:07 open_in_new
Gata cu inundațiile! 23 de milioane de lei de la Guvern pentru Potoc și Zlăgnița!

CARAȘ-SEVERIN – Șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, spune că la rectificarea bugetară din această săptămână așteaptă banii pentru demararea procedurilor. Asta după ce a fost aprobat deja proiectul pentru execuția lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor din ...

Azi 09:05 open_in_new
VIDEO! Progresul Ezeriș a promovat în Liga 3!

CARAȘ-SEVERIN – Formația antrenată de Adrian Enășescu a învins duminică, 9 august, echipa Știința Turceni (județul Gorj) cu scorul de 3-0 și a reușit astfel prima promovare în al treilea eșalon din istoria clubului. Cărășenii au deschis scorul prin Alexandru Rusnac și ...

Ieri 20:49 open_in_new
COVID-19: 45 de cazuri noi și două decese în weekend

CARAȘ-SEVERIN – Numărul cărășenilor infectați de la debutul crizei a ajuns să depășească 400 de cazuri, iar cel al deceselor a crescut la 25!

irecția de Sănătate Publică Caraș-Severin a transmis astăzi un număr total de 416 cazuri, din care 46 sunt cazuri noi, ...

Ieri 17:43 open_in_new
Autoturism incendiat intenționat la Oravița

ORAVIȚA – În această dimineață, în jurul orei 3.20, a fost cerută intervenția pompierilor militari orăvițeni la un incendiu ce a cuprins un autoturism parcat în zona Gării din Oravița!

Salvatorii au reușit să stingă flăcările în scurt timp, astfel că ...

Ieri 13:30 open_in_new
Rosso-nerii, învinși amical de Ripensia Timișoara

REȘIȚA – Fotbaliștii de la CSM Reșița au pierdut la limită, scor 1-0, partida amicală de sâmbătă, 8 august, cu Ripensia Timișoara! Diferența s-a făcut în minutul 75, portarul Zimmermann a degajat nefericit în Urvantev, mingea strecurându-se apoi în plasă!

...

Ieri 12:29 open_in_new
Staţiunea de pe Valea Cernei este promovată printr-o platformă online

BĂILE HERCULANE – Câţiva tineri au avut iniţiativa de a crea o platformă dedicată staţiunii, care să vină atât în sprijinul turiştilor, cât şi al localnicilor. Portalul pune la dispoziţie informaţii extrem de utile referitoare la obiectivele turistice şi la serviciile pe ...

Ieri 10:21 open_in_new
Alchimia cuvintelor cu care deschizi inimi

REŞIŢA – În această perioadă, comunitatea academică a Clujului readuce în prim-plan amintirea celui care a fost Academicianul Camil Mureşanu sau „Lordul Istoriei”, de la a cărui trecere în nefiinţă s-a scurs jumătate de deceniu!

Este şi motivul pentru care ...

Ieri 10:21 open_in_new
Patru benzi de centură se deschid lângă „Traian Vuia“

REŞIŢA – Încă un pas spre lărgirea şi extinderea infrastructurii rutiere a fost făcut, municipalitatea cumpărând, cu intenţia demolării, cantonul CFR de pe strada Fântânilor, care va face loc unei noi artere care să degreveze traficul din zona barierei!

Nu de ...

Ieri 10:21 open_in_new
Piaţa Tricolorului, în drum spre Orăşelul Copilăriei

REŞIŢA – Încet, încet, în spatele solemnităţii monumentale a Pieţei Tricolorului, prinde contur o zonă a copilăriei, amintind de rolul atribuit acelui parc prin tradiţia urbei! Parcul de la Victoria, de pe Bulevardul Republicii, găzduia, cândva, în perioada sărbătorilor ...

2020-08-08 13:49 open_in_new
O farmacie veche de 250 de ani, promovată de Banatul Montan!

ORAVIŢA – Recent, site-ul Banatul Montan a dezvăluit o poveste interesantă a unei clădiri din Oraviţa, amplasată pe strada 1 Decembrie 1918 la numărul 17, unde pe vremuri a funcţionat o farmacie! 

„Merită să o vezi ! E veche de peste 250 de ani!“. Aşa îşi ...

2020-08-08 12:47 open_in_new
La Poiana Ruscă, viaţa bate filmul

POIANA RUSCĂ – După vreun kilometru de la ieşirea din Tereva spre Caransebeş dacă faci dreapta, spre Rusca-Teregova şi mergi puţin mai departe, ajungi la Pensiunea Wittmann, un loc despre care se spun multe, dar şi mai multe au de spus despre ei oamenii de aici!

Sau ...

2020-08-08 10:40 open_in_new
Două fete de 12 ani s-au jucat de-a răpirea cu Poliţia

CARANSEBEŞ – Ceea ce se declara o răpire, la 112, s-a dovedit a fi o farsă pusă la cale de două fete din Caransebeş care, plictisite de atâta joacă cu păpuşile, s-au gândit să transforme autorităţile statului în marionete!

Totul a început joi, 6 august, în ...

2020-08-07 18:03 open_in_new
15 tone de fân, în flăcări

REŞIŢA – Un incendiu care a cuprins o claie de fân dintr-o gospodărie situată în cartierul reşiţean Ţerova a fost raportat la 112, vineri, în jurul prânzului!

La faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii militari reşiţeni, cu o autospecială de stingere ...

2020-08-07 18:03 open_in_new
Mesaj pentru interlopi: Suntem cu ochii pe voi! Toleranță zero!

CARAȘ-SEVERIN – Asta le-a transmis astăzi ministrul de Interne, Marcel Vela, clanurilor de răufăcători din Rom nia. Șeful MAI i-a încurajat pe români să aibă încredere în instituțiile statului cu atribuții în combaterea criminalității!

„Cetățenii onești ...

2020-08-07 18:03 open_in_new
Peste 15 milioane de lei pentru Şcoala 8

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a mai bifat un proiect cu finanţare europeană, unitatea de învăţământ urmând să intre în reabilitare prin Regio-POR 2014-2020!

Vineri, 7 august, a fost semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea Școlii Gimnaziale ...

2020-08-07 15:58 open_in_new