Ultimele Știri România

Clujul Politic

Campanie electorală dusă la extrem! Horia Nasra, deputat PSD Cluj: „Încercare de intimidare a candidatului la Primăria Iara, Darius Tudor”

Deputatul clujean Horia Nasra a semnalat o încercare de intimidare a candidatului PSD la Primăria Iara, Darius Tudor, care a primit mesaje de amenințare pe telefonul personal de la un cetățean necunoscut.

Nasra solicită autorităților competente să cerceteze această tentativă de ...

Ieri 14:27 open_in_new
Politologul Horia Lupu: Gestionarea crizei e decentă

Politologul Horia Lupu, doctorand în științe politice la UBB, a postat două analize extrem de interesante pe profilul său de Facebook.

Redăm integral prima analiză:

Consider că, dat fiind punctul de plecare la nivelul înzestrării sectorului medical și competența la care ...

2020-09-19 03:38 open_in_new
Senatorul clujean Mihai Goțiu și-a donat 10% din indemnizația lunară de parlamentar pentru combaterea COVID-19! Apel către restul parlamentarilor

Senatorul USR Cluj Mihai Goțiu este primul parlamentar român care a ales să doneze 10% din indemnizația lunară pentru achiziția de materiale sanitare de urgență și combaterea pandemiei de coronavirus.

Goțiu a făcut apel la restul parlamentarilor din România, indiferent de ...

2020-09-19 03:38 open_in_new
PSD Cluj îl susține pe condamnatul la închisoare Horia Șulea la alegerile locale din Florești

Actualul primar al celei mai mari comune din România, fostul liberal Horia Șulea, va fi sprijinit la alegerile locale din 27 septembrie de către filiala locală a PSD Florești.

După ce a fost exclus din PNL din cauza condamnării la închisoare pe care o are la activ pentru trafic de ...

2020-09-15 00:27 open_in_new
Garda Forestieră Cluj a început controalele în bazinul Someșului Rece din Munții Apuseni, unde senatorul Mihai Goțiu a semnalat tăieri ilegale de pădure

Garda Forestieră Cluj a început, joi, 10 septembrie, controlul de fond pe care senatorul USR Mihai Goțiu l-a solicitat la începutul săptămânii, în pădurile gestionate de Ocolul Silvic Horea Apuseni în Munții Gilăului (bazinul Someșului Rece).

„Dubiile au fost risipite ...

2020-09-12 16:52 open_in_new
OPINIE. Popularitatea lui Emil Boc, „motorul” care ține în viață PNL Cluj

Candidatul PNL pentru al cincilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (54 ani), a ieșit pe străzile Mănăștului la o acțiune clasică de campanie electorală, alături de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, viceprimarul Dan Tarcea și alți membri PNL Cluj mai puțini ...

2020-09-09 20:02 open_in_new
Alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie 2020

Alegerile pentru Senat și Camera Deputaţilor vor fi organizate în data de 6 decembrie, a anunțat șeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit un plan de hotărâri de guvern, care intră pe agenda suplimentară a şedinţei de ...

2020-09-04 09:33 open_in_new
Valentin Cuibus, membru de bază al tineretului comunist. Cum arată dosarul său personal de la UTC – FOTO

Subprefectul Zoltán Györke a publicat pe pagina sa personală de Facebook dosarul de cadre UTC al candidatului PSD la Primăria Cluj-Napoca, Valentin Cuibus, fost membru de bază al tineretului comunist.

Cuibus a fost membru al Uniunii Tineretului Comunist încă din 1970 și este membru ...

2020-09-03 09:53 open_in_new
PSD cere demiterea traseiștilor, care au trecut la PNL

Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat (PSD) îi cere prefectului Mircea Abrudean să ia act de pierderea calității de membru PSD a celor 13 primari care au trecut la PNL și care și-au pierdut, conform legii, mandatul de primar.

Este vorba despre următorii ...

2020-09-01 15:51 open_in_new
S-a terminat cu „raiul șmecherilor” de pe Tarnița și Beliș! Au fost interzise ambarcațiunile cu motor

S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe lacurile Tarnița și Beliș, după mai bine de zece luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj – Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu și Adrian Oros,

Guvernul aprobând hotărârea pentru ...

2020-08-31 22:22 open_in_new
Aroganță de campanie în fieful liberal din Cluj. Afișele electorale nu conțin numele candidatului PNL Cluj

Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, își dorește încă un mandat de primar în fruntea Clujului, al cincilea, din partea PNL, iar, teoretic, pe hârtie, nu pare să aibă adversar și este de nebătut, dar surprize ar putea fi până în ziua scritunului din 27 ...

2020-08-31 22:22 open_in_new
Moțiunea de cenzură inițiată de PSD, anulată din lipsă de cvorum, iar Guvernul Orban rămâne în funcție

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la ...

2020-08-31 22:22 open_in_new
Deputatul Horia Nasra, mesaj pentru europarlamentarul Rareș Bogdan: „Fiți bărbat și cereți liderilor PNL Cluj explicații și scuze publice”

Deputatul clujean PSD Horia Nasra a comentat declarația europarlamentarului liberal Rareș Bogdan, despre „traficul de sclavi” (n. red. traseiști) pe care PNL l-a făcut cu primarii și consilierii PSD.

„Înțeleg că foștii mei colegi care au luat calea PNL sunt ...

2020-08-31 08:50 open_in_new
Cade Guvernul Orban? Azi se votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Cum vor vota principalele partide?

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează „pentru”, iar USR şi PNL nu ...

2020-08-31 08:50 open_in_new
Cifrele campaniei electorale la alegerile locale 2020!

Românii sunt aşteptaţi pe 27 septembrie să-şi aleagă primarul, preşeditele CJ, consilierii locali şi judeţeni. În ţară sunt 19.004.089 cetăţeni cu drept de vot. În total sunt peste 43.000 de funcţii elective.

Sunt patru săptămâni în care românii pot să decidă cu cine ...

2020-08-30 12:22 open_in_new
Extremistul Călin Mărincuș și haita lui i-au atacat pe Emanuel Ungureanu și candidații USR-PLUS, acuzându-i de satanism și pedofilie

În prima zi de campanie electorală oficială la Cluj-Napoca au început și atacurile, iar prima țintă au fost candidații USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca și pe deputatul clujean Emanuel Ungureanu, care au fost acuzați de satanism și pedofilie de către cinci extremiști agresivi, care ...

2020-08-29 18:00 open_in_new
ALEGERI LOCALE 2020: A fost stabilită ordinea pe buletinul de vot a partidelor și candidaților la Primăria Cluj-Napoca

BEM Cluj-Napoca a a stabilit ordinea candidaților și partidelor care vor apărea pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 27 septembrie la Primăria Cluj Napoca.

Astfel, președintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca a tras, astăzi, la sorți ordinea așezării pe ...

2020-08-26 18:20 open_in_new
PNL Cluj l-a desemnat pe Cristian Ciută, specialistul în FAKE NEWS care distribuia pliante false cu USR-PLUS acum un an și patru luni, pe lista de consilieri județeni la alegerile locale

Acum un an și patru luni, doi membri PNL Cluj, Cristian Ciuta și Alexandru Piticar, au fost surprinși, pe stradă, distribuind pliante false pe care se regăseau mesaje împotriva Alianței USR-PLUS.

Conducerea PNL Cluj a decis atunci excluderea din partid a celor doi, dar, surpriză!, ...

2020-08-26 17:18 open_in_new
Vasile Dâncu: ”Îi doresc lui Ciolacu să aibă mână mai bună la oameni decât ultimii lideri”

Sociologul Vasile Dâncu i-a urat lui Marcel Ciolacu, ales sâmbătă ca președinte al Partidului Social Democrat (PSD la Congresul Extraordinar al formațiunii politice, să „aibă mână mai bună” decât predecesorii săi.

„Domnului Marcel Ciolacu îi doresc să aibă ...

2020-08-22 17:45 open_in_new
Marcel Ciolacu, noul președinte ales al PSD! Cum arată echipa de conducere a noului lider

1460 de delegați au votat la Congresul PSD, iar după numărarea voturilor moțiunea susținută de Marcel Ciolacu și echipa sa au obținut 1310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a primit doar 91 de voturi.

Proaspăt ales președinte al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că vor fi chemați ...

2020-08-22 16:44 open_in_new
Social-democraţii au aprobat modificarea Statutului PSD. Nu mai există funcţia de preşedinte executiv, iar CEx se va numi Consiliul Politic Naţional şi va avea o componenţă lărgită

Social-democraţii au aprobat modificările la statutul partidului, la începutul Congresului PSD de sâmbătă. Astfel, este desfiinţată funcţia de preşedinte executiv şi sunt înfiinţate două poziţii de prim-vicepreşedinţi. De asemenea, Comitetul Executiv Naţional se va numi ...

2020-08-22 14:42 open_in_new