Ultimele Știri România

Crișana

În Bihor - Primul caz de AH1N1 din acest sezon

Primul caz de gripă confirmat la o persoană din județul Bihor, este al unui persoane de sex feminin, în vârstă de 19 ani, domiciliată în Municipiul Oradea.

Aceasta s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultație la medicul de familie pe 20 ...

Azi 15:08 open_in_new
Structura ediției 2021-2022 a cupelor europene la fotbal - România, fără echipe în Europa League!

UEFA a anunțat formatul și calendarul celor trei competiții europene intercluburi în perioada 2021-2024. Dacă structura UEFA Champions League (UCL) a rămas neschimbată, modificări importante au fost aduse UEFA Europa League (UEL), iar UEFA Europa Conference League (UECL) a devenit, ...

Azi 15:08 open_in_new
Bihorul a intrat în scenariul roșu - 130 de cazuri noi în județ, 6.546 la nivel național

Numărul persoanelor din Bihor infectate cu virusul care provoacă Covid-19 a crescut, de joi până vineri dimineață, cu 130, ajungând la 6.317. La nivel național, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei, 6.546 în doar 24 de ore și ...

Azi 15:08 open_in_new
Tramvaie blocate în trafic

Joi, 29 octombrie, tramvaiele au staţionat pe sensul de mers către Biserica Emanuel, în intervalul orar 13.20 – 13.45, din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare MM-48-ATL care parcat în gabaritul liniei de tramvai, pe str. Primăriei.

Mai târziu, ...

Azi 14:07 open_in_new
Fetiță de zece ani, lovită de o mașină

O fetiță în vârstă de zece ani a ajuns la spital după ce a fost acroșată de un autoturism pe strada Ciheiului.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, joi, în jurul orei 16.28, la intersecția străzii Ciheiului cu strada Liszt Ferencz din municipiul ...

Azi 14:07 open_in_new
Familie din Siria, oprită la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat o familie din Siria, formată din doi adulți și doi copii, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Potrivit ITPF Oradea, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de ...

Azi 14:07 open_in_new
Progresul Şomcuta Mare – Luceafărul Oradea - Duelul suferinţei

Într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a, formaţia pregătită de Ciprian Dianu înceacă să puncteze pe terenul vecinei de clasament, mâine, de la ora 15.00.

Cu o echipă alcătuită aproape în întregime din juniori, ...

Azi 14:07 open_in_new
CSC Sânmartin - Gloria Bistriţa - Echipe dornice de reabilitare

Vecine de clasament în seria a 10-a din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi Gloria Bistriţa se confruntă sâmbătă, de la ora 15.00, pe terenul Comunal al echipei bihorene.

Ambele au acelaşi punctaj (8), cu un golaveraj ceva mai bun pentru formaţia bihoreană, situată ...

Azi 14:07 open_in_new
Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morților? - Moșii de Toamnă

31 octombrie este o zi deosebit de importantă în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, întrucât este ziua în care ne aducem aminte de cei apropiați ai noștri care au plecat la cele veșnice.

De Moșii de toamnă sau Sâmbăta Morților se știe din ...

Azi 14:07 open_in_new
În direct de la Poliție - Prins în flagrant

În direct de la Poliție

Prins în flagrant

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat, joi, în flagrant delict, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Luduș, județul Mureș, bănuit că, în jurul orei ...

Azi 14:07 open_in_new
Al optulea Tramvai Imperio a sosit la Oradea

Directorul societăţii Oradea Transport Local, ing. Pop Viorel Mircea, aduce la cunoştiinţă orădenilor că cel de-al optulea, din cele zece tramvaie Imperio, produse de Astra Vagoane Arad, a sosit la Oradea astăzi, 30 octombrie. După perioada de probe, tramvaiul va deservi călătorii ...

Azi 14:07 open_in_new
Vadu Crişului - Dorel Cosma, la al şaptelea mandat

Marți, 27 octombrie, ora 9.00, în sala de ședințe a Primăriei Vadu Crișului, a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului local.

Evenimentul a fost prefațat online de Dumitru Țiplea, prefectul de Bihor, care i-a felicitat pe primar și consilierii aleși, dorindu-le ...

Azi 01:55 open_in_new
Angajații teatrului La Scala din Milano, testați pozitiv - Spectacolele se suspendă

Un focar de Covid-19 a fost raportat la prestigiosul teatru de operă La Scala din Milano, în contextul în care 18 cântăreţi şi nouă muzicieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Toţi membrii corului erau în carantină, la fel şi secţiunea de ...

Azi 01:55 open_in_new
APIA. Măsura21 - Demarează controalele în teren

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a încheiat campania pentru primirea cererilor pentru Măsura 21 și demarează controalele administrative și în teren pe un eșantion de 5 la sută din dosarele pentru care s-a cerut plata.

Suma ...

Azi 01:55 open_in_new
Atacuri teroriste în Franţa în ajunul unei mari sărbători catolice - Creştini ucişi în biserică

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, „urgenţă atentat”, după atacul de la Nisa soldat cu trei morţi, a anunţat joi prim-ministrul Jean Castex.

În catedrala Notre Dame din Nisa, a fost decapitată o femeie ...

Azi 01:55 open_in_new
În opt zile - Au fost constituite 99 de consilii locale

În judeţul Bihor, au fost constituite, până în prezent, Consiliul Judeţean Bihor şi 99 din cele 101 consilii locale. Pentru consiliile locale din comunele Răbăgani şi Drăgăneşti s-a amânat procedura de constituire, până la emiterea de către instanțele ...

Ieri 23:53 open_in_new
Între străzile Santăului și Matei Corvin din Episcopia - Drum de legătură

Breteaua rutieră va fi realizată în Cartierul Episcopia, în proximitatea drumului național DN 19, relația Satu-Mare.

Primarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă susținute pe data de 28 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se supun ...

Ieri 23:53 open_in_new
OTL anunță - Mesaje de atenționare în stații

Pe afişajul electronic al mijloacelor de transport în comun şi pe panourile informative amplasate în staţiile din Oradea sunt afişate mesaje specifice, atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

Respectând recomandările ...

Ieri 23:53 open_in_new
20.000 mp de teren, expropriat pentru complexul sportiv - Despăgubiri de peste 1 milion de euro

Municipalitatea orădeană va expropria 20.002 mp de teren pentru a pregăti locul viitorului Complex Sportiv din strada Făgărașului. Despăgubirile plătite proprietarilor se ridică la peste un milion de euro. 

„Exproprierile se fac în două etape. În prima ...

Ieri 23:53 open_in_new
Trenurile, verificate de poliţiştii bihoreni - Amenzi pentru călătorii fără mască

Polițiștii bihoreni de la transporturi au acționat în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată din Bihor, pentru limitarea efectelor pandemiei  și creșterea siguranței călătorilor.

Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii ...

Ieri 23:53 open_in_new
Câinele West, terapie pentru copiii de la Bonitas - Doctorul cu patru lăbuțe

Câinii special antrenați pentru terapie au efecte pozitive asupra dezvoltării sociale și emoționale a copiilor, facilitează formarea relațiilor sociale și dezvoltarea lor, îmbunătățind stima de sine a acestora.

Membrii Asociației pentru copii și tineri cu ...

Ieri 23:53 open_in_new