Ultimele Știri România

Crișana

9 piese remixate - Concert inedit cu Alex Ştefănescu

Orădenii au avut parte în weekendul trecut de o experienţă muzical-teatrală deosebită, în cadrul concertului 9 piese remixate, susţinut de Alex Ştefănescu la Patzan Comedy Club.

Producţie a Unteatru, 9 piese remixate este un musical care are în prim-plan, 9 piese ...

Ieri 20:52 open_in_new
Bihorenii își pot lua rămas bun de la Mircea Bradu la Teatru

Toți cei care l-au prețuit pe Mircea Bradu au ocazia să își ia un ultim rămas bun la Teatrul Regina Maria. Familia îndoliată a anunțat programul ceremoniilor. 

”Cu profundă durere vă anunțăm că bunul nostru Mircea Bradu, omul de aleasă spiritualitate, a ...

Ieri 20:52 open_in_new
Cum să pregătești terenul pentru a planta flori

Dacă ai un teren sau o grădină mică pe care ai gazon plantat, dar ai vrea să te bucuri și de mirosul și frumusețea florilor, nu există altă opțiune decât să sapi pământul. Dacă tot ce ai este gazon și vrei să pregătești și câteva spații în care să ...

Ieri 20:51 open_in_new
Blocul de cogenerare al CET Oradea - Licitație pentru modernizare

Municipalitatea orădeană a scos la licitație modernizarea blocului de cogenerare al CET, valoarea estimată a achiziţiei fiind de peste 136 milioane lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până în data de 9 august.

Anunţul de participare a fost publicat marţi, 22 iunie, ...

Ieri 07:46 open_in_new
​Peste 60 de evenimente programate până duminică - Zilele Sfântului Ladislau, inaugurate oficial

Artişti al Teatrului Csokonai şi ai Filarmonicii Kodaly din Debreţin au fost prezenţi pe scena Teatrului Szigligeti din Oradea luni, 21 iunie, când a avut loc Gala de inaugurare a Festivalului Zilele Sfântului Ladislau.

Tot din prima zi a săptămânii, o compoziţie ...

Ieri 07:46 open_in_new
Spectacol la GPP30 - „Hainele cele noi ale Împăratului”

Actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - „Comoara cu povești” au marți, 22 iunie, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 30 din Oradea, spectacolul de succes „Hainele cele noi ale împăratului”, adaptare scenică Michelle Art, după cunoscuta ...

Ieri 07:46 open_in_new
Ansamblul Crișana. Concert folcloric de Sânziene - „Dragu mi-i lume să-ți cânt”

Ansamblul Artistic Profesionist Crișana prezintă joi, 24 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria, concertul folcloric „Dragu mi-i lume să-ți cânt”.

Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, prăznuită pe 24 iunie, coincide cu sărbătoarea populară ...

Ieri 07:46 open_in_new
Evaluarea Națională în Bihor - 445 de absenți, dar niciun elev eliminat

După un an ca nicicare altul, cu pandemie și ore făcute de acasă, absolvenții claselor de-a VIII-a au susținut ieri prima probă a Evaluării naționale, cea la Limba și literatura română. Au participat 3.312 elevi.

Îmbrăcați în haine lejere, cu emoție ...

Ieri 07:46 open_in_new
70% dintre elevi - Îngrijorați de efectele adverse ale vaccinului

Aproape 70% dintre elevi sunt îngrijorați de efectele adverse, de eficacitatea pe termen lung, de posibilitatea infertilității, a declarat marți Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE), care a citat un studiu realizat de CNE.

Potrivit lui Rareș Voicu, ...

Ieri 07:46 open_in_new
​Zile caniculare peste Oradea şi judeţul Bihor - Unde puteți cere apă și ajutor

Pentru a-i ajuta pe bihoreni să treacă cu bine de zilele caniculare, Direcția de Sănătate Publică Bihor a făcut publică lista punctelor din județ în care se poate oferi apă și prim ajutor și oferă mai multe sfaturi utile.

În județul Bihor sunt amplasate în 9 ...

Ieri 07:45 open_in_new
Cel mai mare lac sărat helioterm din Europa se redeschide - Lacul Ursu, pregătit pentru noul sezon

Lacul Ursu din Sovata, județul Mureș, cel mai mare lac sărat helioterm din Europa, se redeschide vineri pentru noul sezon de scăldat.

„Din 25 iunie, se deschide ștrandul Lacul Ursu pentru sezonul de vară 2021. După mai bine de 500 de zile de pandemie și restricții, vino să ...

Ieri 07:45 open_in_new
Semnalele lui Kim Jong-Un şi avertismentul surorii dictatorului coreean - Confruntare sau dialog

Statele Unite nu trebuie să interpreteze greşit semnalele preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-Un, întrucât acest lucru ar putea genera o „mare dezamăgire", avertizează Kim Yo Jong, sora liderului de la Phenian, conform agenţiei Reuters.

Jake Sullivan, ...

Ieri 07:45 open_in_new
CJAPIA Bihor. Sectorul viniviticol - O nouă formă de sprijin acordată producătorilor

Plăţile se finanţează integral din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin APIA, în lei, urmând ca sprijinul să fie acordat beneficiarilor declarați eligibili până la data de 15 octombrie 2021.

APIA  facilitează  solicitanților  ...

Ieri 07:44 open_in_new
Aplicațiile de cazino pentru Android și iOS - Ce trebuie să știi despre ele înainte să le descarci!

În ziua de astăzi, dispozitivele mobile sunt din ce în ce mai folosite, inclusiv când este vorba de practicarea anumitor hobby-uri. În cazul jocurilor de noroc, majoritatea cazinourilor au creat diverse aplicații pentru telefoane sau tablete, pentru ca membrii lor să ...

2021-06-22 18:53 open_in_new
S-a stins din viață Mircea Bradu

Dramaturg complex, prozator, jurnalist, manager al teatrului orădean și primar al Oradiei după căderea regimului comunist, Mircea Bradu a plecat într-o lume mai bună.

Mircea Bradu s-a născut la data de 14 ianuarie 1937 în Lăzăreni, județul Bihor. Este fiul ...

2021-06-22 18:52 open_in_new
​Tensiuni la Școala de Arte Francisc Hubic - Acuze grave la adresa contabilei

Claudia Nicoleta Turcuț, contabila-șefă a Școlii de Arte Francisc Hubic din Oradea, este acuzată de „mazilirea” profesorilor instituției și ai consultanților artistici ai vechiului CJTB.

Într-o scrisoare trimisă marți, 22 iunie, pe adresa redacției CRIȘANA, ...

2021-06-22 18:52 open_in_new
Independent, inteligent, impertinent

News alert! Rareș Bogdan stă să facă explozie și, odată cu el, nervii liberalilor. Mai mult, Batistuță amenință că, dacă face el poc, se surpă șandramaua. Hai, nu zău? Nu s-a îmburdat el când l-au acuzat pe Șică cum că ar fi trădat interesele partidului, pentru ...

2021-06-22 07:03 open_in_new
​Părintele Marcel Boloș, din nou în mijlocul comunității - Hramul Bisericii din Ioşia Nord

Credincioşii au îmbrăcat frumos, cu prezența lor, lăcașurile de cult din Oradea, pentru a asista la Sfânta Liturghie de Rusalii.

Biserica din cartierul Ioşia Nord, care se cheamă „Teofania” („Arătarea Domnului”), şi-a sărbătorit duminică, 20 ...

2021-06-22 07:02 open_in_new
​Săptămână de foc pentru absolvenții clasei a VIII-a - Începe Evaluarea Națională

3.668 de absolvenți ai claselor a VIII-a din Bihor intră de marți în febra examenelor Evaluării Naționale, întinse pe durata a trei zile. Probele încep la ora 9.00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8.30. Specialiştii propun câteva trucuri pentru un ...

2021-06-22 07:02 open_in_new
​Stadiul fizic de execuție a lucrării, aproximativ 85% - Parcarea de la Voința, în faza finisajelor

Lucrările la parcarea construită de Administrația Domeniului Public în incinta fostei baze sportive Voința, pe str. George Barițiu din Oradea, au ajuns în faza finisajelor, atât în partea exterioară, cât și interioară. Stadiul fizic de execuție a lucrării ...

2021-06-22 07:02 open_in_new
​Salvamontiștii bihoreni au intervenit în două cazuri dificile - Turiști în pericol

Echipajele Salvamont Salvaspeo şi SMURD au salvat duminică o femeie în vârstă de 52 de ani, după ce a căzut de pe o potecă în Defileul Crişului Repede şi s-a rostogolit circa 15 metri. De asemenea, sâmbătă, salvamontiștii bihoreni au intervenit în zona ...

2021-06-22 07:02 open_in_new