Ultimele Știri România

Financiarul

Acționarii olandezi de la Unilever votează asupra unificării și evoluției sediului

Acționarii Unilever NV UNA.AS din Olanda sunt așteptați să susțină planurile de unificare a gigantului bunurilor de larg consum în cadrul unei companii-mamă cu sediul în Londra și să se încheie 90 de ani ca hibrid anglo-olandez.

Rezultatul unui vot online va fi lansat luni în ...

Ieri 16:27 open_in_new
Ericsson va cumpăra firma de rețele wireless Cradlepoint în acord de 1,1 miliarde de dolari

Ericsson ERICb.ST a fost de acord să cumpere compania americană de rețele fără fir Cradlepoint într-un acord de 1,1 miliarde de dolari, a declarat vineri producătorul suedez de echipamente de telecomunicații.

Acordul, cel mai mare Ericsson după mai mult de un deceniu, i-ar oferi ...

Ieri 12:22 open_in_new
Apple va lansa primul magazin online în India săptămâna viitoare

Apple Inc își va lansa primul său magazin online în India pe 23 septembrie, a declarat vineri producătorul de iPhone, coincizând cu sezonul de sărbători din țară care aduce unele dintre cele mai mari vânzări pentru comercianții cu amănuntul în fiecare an.

Apple își vinde ...

Ieri 12:22 open_in_new
Toshiba confirmă peste 1.000 de cărți de vot necontabilizate, ancheta continuă

Toshiba Corp a declarat vineri că peste 1.000 de formulare de vot poștal pentru adunarea anuală a acționarilor au sosit până la termen, dar au rămas necontabilizate, în prima sa confirmare oficială a unui raport Reuters privind voturile nenumărate.

Conglomeratul japonez a ...

Ieri 12:22 open_in_new
Tesla câștigă dosarul împotriva fostului angajat acuzat de hacking și transfer de date

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc și-a câștigat cazul împotriva unui fost angajat, care a fost concediat pentru hacking și transferul datelor companiei către terți, potrivit documentelor instanței depuse joi.

Tesla a intentat un proces împotriva lui Martin ...

Ieri 11:19 open_in_new
În Wisconsin, Trump anunță ajutorul agricol pentru 13 miliarde de dolari

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat o nouă rundă de asistență pandemică pentru fermieri, în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, la un miting de campanie din Wisconsin, joi seară, oferind ajutor unui sector important într-un stat crucial pe câmpul de luptă. ...

Ieri 11:19 open_in_new
Proprietarul chinez al companiei Thomas Cook vede orizonturi însorite

Fosun, proprietarul lui Thomas Cook, are planuri de extindere ambițioase pentru mărcile pe care le deține, odată ce economia globală își va reveni.

Firma chineză de turism, care deține și Club Med, se așteaptă ca industria lovită să se ridice puternic după ce a fost găsit ...

Ieri 09:12 open_in_new
Prețurile telefoanelor Huawei cresc în China din cauza fricii de lipsă de cipuri

Consumatorii chinezi se grăbesc să cumpere telefoane inteligente de la Huawei Technologies Co Ltd [HWT.UL] cu chip-uri Kirin de ultimă generație, temându-se că restricțiile privind accesul firmei la tehnologia SUA vor întrerupe în curând producția telefoanelor sale premium. ...

2020-09-17 12:39 open_in_new
Starboard susține cunoștințele operaționale în cumpărături pentru ținta SPAC

De 17 ani Jeffrey Smith, cofondatorul firmei de investiții activiste Starboard Value LP, le spune companiilor publice că el și echipa sa pot contribui la îmbunătățirea operațiunilor lor. Acum le spune același lucru companiilor private.

În această săptămână, Starboard a ...

2020-09-17 12:39 open_in_new
Southwest anulează temporar 130 de avioane Boeing 737-800 din cauza datelor privind greutatea

Southwest Airlines Co a declarat miercuri târziu că a pus temporar la pământ 130 de avioane Boeing 737-800 după ce a descoperit discrepanțe în ceea ce privește datele privind greutatea aeronavei.

Compania aeriană din Dallas a declarat într-un comunicat că „dintr-o abundență ...

2020-09-17 11:38 open_in_new
Fluxurile de investiții SUA-China se duc în jos la nouă ani, pe măsură ce tensiunile bilaterale cresc

Investițiile dintre Statele Unite și China s-au prăbușit la un minim de nouă ani în prima jumătate a anului 2020, afectate de tensiunile bilaterale care ar putea face ca mai multe companii chineze să fie supuse presiunii de a ceda operațiunile SUA, se arată într-un raport de ...

2020-09-17 11:38 open_in_new
Șeful British Airways spune că nu este nevoie să concedieze și să recruteze personal

Nu este nevoie ca British Airways să concedieze echipajul de cabină și apoi să le retragă în condiții inferioare, a spus șeful Alex Cruz.

Sindicatele și parlamentarii au acuzat compania aeriană că a urmat o politică de „incendiu și retragere”, care a văzut unii ...

2020-09-17 10:36 open_in_new
Covid împinge Noua Zeelandă în cea mai gravă recesiune din ultimii ani

Noua Zeelandă se află în cea mai profundă recesiune din ultimele decenii, în urma unor măsuri stricte ca răspuns la pandemia Covid-19, care au fost apreciate pe scară largă.

PIB-ul țării a scăzut cu 12,2% între aprilie și iunie, odată cu blocarea și închiderea ...

2020-09-17 10:36 open_in_new
Fed a promis un sprijin economic prelungit pentru SUA

Banca centrală americană s-a angajat să își continue sprijinul pentru economia SUA timp de câțiva ani, întrucât gospodăriile și întreprinderile se recuperează încet după impactul pandemiei coronavirusului.

Majoritatea liderilor Rezervei Federale au declarat că se ...

2020-09-17 09:35 open_in_new
Southwest Airlines vede obținerea mai lentă a numerarului în al treilea trimestru decât estimările anterioare

Southwest Airlines Co LUV.N a declarat miercuri că se așteaptă acum ca încasarea banilor să încetinească la 17 milioane de dolari pe zi în al treilea trimestru, adăugând că rezervările au crescut în august și până acum în septembrie, după ce s-au luptat în iulie. ...

2020-09-16 16:09 open_in_new
Boeing și FAA nu dau vina pentru prăbușirile 737 MAX. Care este raportul Casei SUA

Două accidente Boeing 737 MAX care au ucis toți cei 346 de pasageri și echipajul de la bord au fost „culmea oribilă” a eșecurilor planificatorului și Administrației Aviației Federale (FAA), a concluzionat un comitet al Casei SUA după o investigație de 18 luni.

Accidentele ...

2020-09-16 15:08 open_in_new
Startup sennderul german achiziționează afacerea europeană de transport de marfă Uber

Sennderul german de lansare a mărfurilor a declarat miercuri că a achiziționat afacerea europeană UBER.N de transport de marfă Uber într-o tranzacție pe acțiuni care va face ca, compania americană să devină acționar minoritar.

Acordul marchează a doua achiziție în acest an ...

2020-09-16 15:08 open_in_new
Tui va șterge restanțele restituite până la sfârșitul lunii septembrie

Compania de turism Tui a promis că va șterge o restanță de restituiri până la sfârșitul lunii, în urma unei anchete a autorității britanice în domeniul concurenței. Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a primit mii de reclamații de la clienți care așteptau multe ...

2020-09-16 13:04 open_in_new
Toyota și Dentsu fac echipă pentru a îmbunătăți strategia de marketing

Dentsu Group Inc și Toyota Motor Corp au fost de acord să formeze o alianță de afaceri și să înființeze două companii pentru a îmbunătăți strategia de comunicații și transformare digitală a Toyota, a declarat Dentsu într-un comunicat miercuri.

Ambele firme vor opera sub ...

2020-09-16 12:03 open_in_new
Proprietarul Zara, Inditex, spune că vânzările magazinelor se recuperează pe măsură ce revin la profit

Proprietarul retailerului de modă Zara, Inditex ITX.MC, a revenit la profit trimestrial în cele trei luni din mai până în iulie, în ciuda unei scăderi a vânzărilor cu 31%, deoarece criza coronavirusului a ținut consumatorii departe de districtele comerciale din centrul orașului. ...

2020-09-16 12:03 open_in_new
Fed se așteaptă să ridice previziunile economice, să extindă jurământul pentru a menține ratele scăzute

Se așteaptă ca Rezerva Federală să încheie miercuri cea mai recentă reuniune politică cu previziuni economice oarecum mai roz, dar și un angajament reînnoit de a menține ratele dobânzilor scăzute atât timp cât cea mai mare economie a lumii trebuie să-și revină din cea mai ...

2020-09-16 11:00 open_in_new