Ultimele Știri România

Financiarul

Best Buy rămâne preventiv în fața prognozelor de sărbători, din cauza furiei pandemiei de coronavirus

Best Buy Co Inc a reținut marți o prognoză trimestrială de vacanță, spunând că nu este sigur dacă un boom de vânzări alimentat de cererea de echipamente de calcul la distanță a fost sustenabil, deoarece pandemia COVID-19 se dezlănțuie în Statele Unite.

Acțiunile ...

Azi 16:37 open_in_new
Tesla va încălca valoarea de piață de 500 miliarde de dolari

Tesla Inc trebuia să încalce marți valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari, deoarece acțiunile sale au prelungit un raliu meteoric care a înregistrat o creștere a acțiunilor de peste șase ori în acest an.

Acțiunile producătorului de mașini electrice au crescut cu ...

Azi 15:36 open_in_new
Credit Suisse marchează o depreciere de 450 de milioane de dolari pe acțiunea York Capital Management

Credit Suisse se așteaptă să primească o depreciere de aproximativ 450 de milioane de dolari pentru retragerea companiei alternative de investiții York Capital Management din activitatea sa principală de fonduri speculative, a spus banca elvețiană.

Wall Street Journal a raportat ...

Azi 14:35 open_in_new
Ryanair vrea să fie „în fața cozii” pentru noua comandă 737 MAX

Ryanair speră să plaseze comenzi suplimentare pentru 737 MAX proaspăt aprobat de Boeing în discuții care urmează să se încheie la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2021, a declarat marți CEO-ul Michael O’Leary.

„Cred că este important ca Boeing să anunțe ...

Azi 14:35 open_in_new
Bitcoin atinge 19.000 de dolari pentru prima dată în trei ani, la maxim din toate timpurile la vedere

Bitcoin a atins marți 19.000 de dolari pentru prima dată în aproape trei ani, ajungând la maximul său istoric de puțin sub 20.000 de dolari.

Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 3,2%, la 18 958 USD. Bitcoin a câștigat aproape 40% doar în noiembrie și a crescut cu ...

Azi 13:32 open_in_new
Valentin Ionescu (ISF): Prin educație financiară putem crește gradul de incluziune financiară

În cadrul videoconferinței internaționale ISF 2020 “Noile generații de consumatori de servicii financiare – cum îi formăm, cum îi educăm”, organizată de Institutul de Studii Financiare, Preşedintele ISF – domnul Valentin Ionescu, a declarat:

„Asistăm în ...

Azi 13:32 open_in_new
Statele americane pregătesc al doilea proces antitrust împotriva Google pentru luna decembrie

Un grup bipartisan de state americane intenționează să inițieze un proces antitrust împotriva Google încă de luna viitoare, potrivit a două persoane informate cu privire la această chestiune, care ar putea bate un proces mai larg anticipat din partea unui grup diferit de state condus de ...

Azi 12:29 open_in_new
Suedia Scania va începe să producă camioane în China după achiziție

Producătorul suedez de camioane Scania, o unitate subordonată vehiculelor comerciale Volkswagen AG Traton SE, a cumpărat o companie de camioane din China pentru a începe să producă vehicule pentru prima dată pe cea mai mare piață auto din lume, a declarat pentru Reuters.

Scania a ...

Azi 11:26 open_in_new
Nissan va vinde mașina compactă reproiectată Note în Japonia, deoarece se pare că va restabili rentabilitatea

Nissan Motor Co Ltd a anunțat marți că va vinde o versiune reproiectată a celei mai bine vândute mașini compacte Note din Japonia din decembrie, cu o nouă tehnologie de acționare hibridă, pentru a câștiga cota de piață de la Toyota Motor Corp și Honda Motor Co Ltd.

Prima ...

Azi 11:26 open_in_new
Fed Evans nu vede creșteri ale ratei recuperării până la sfârșitul anului 2023, poate în 2024

Președintele Băncii Rezervei Federale din Chicago, Charles Evans, a declarat luni că este „drumul destul de lung de parcurs” pentru recuperarea SUA din criza coronavirusului, adăugând că se așteaptă ca Fed să mențină ratele dobânzilor la nivelul lor actual aproape de zero până ...

Azi 10:23 open_in_new
În lovitura cubanezilor care se luptă, birourile Western Union se închid în timp ce sancțiunile atacă

Western Union Co și-a suspendat operațiunile pe întreg teritoriul Cubei luni seară, odată cu lansarea de noi sancțiuni americane, reducând o linie de salvare cheie pentru multe familii cubaneze care se luptă, pe măsură ce pandemia coronavirusului adâncește criza economică a insulei ...

Azi 10:23 open_in_new
Elliott Management investește în micul explorator petrolier din Guyana

Fondul de hedging activist Elliott Management Corp a investit cel puțin 30 de milioane de dolari în Cataleya Energy, o mică firmă axată pe explorarea petrolului în Guyana, cel mai nou punct fierbinte din lume din domeniul petrolului și gazelor, au spus două persoane familiare cu această ...

Azi 10:23 open_in_new
Futures se mărește pe măsură ce progresul vaccinului alimentează speranțele de recuperare

Indicele futures al SUA a crescut luni, sperând că primul vaccin COVID-19 ar putea fi disponibil în câteva săptămâni pentru o redresare economică rapidă anul viitor.

Administrația americană pentru alimente și medicamente va aproba probabil la jumătatea lunii decembrie ...

Ieri 16:44 open_in_new
Apple, GroupM dar și alte companii solicită o protecție dură pentru datele din procesul Google

Apple Inc AAPL.O, gigantul publicitar GroupM și alții i-au cerut vineri judecătorului care se ocupă de procesul Departamentului Justiției împotriva Google GOOGL.O de la Alphabet să le permită să desemneze anumite date folosite de guvern ca „extrem de confidențiale”, pentru a se ...

Ieri 15:42 open_in_new
Se estimează că dividendele globale vor scădea drastic, din cauza crizei coronavirusului

Plățile de dividende de către cele mai mari firme din lume în 2020 vor scădea cu 17,5% -20%, echivalentul a aproximativ 263 miliarde de dolari, ca urmare a crizei coronavirusului, raportează prognoza de luni, dar ar putea reveni puternic anul viitor.

Deși previziunea companiei de ...

Ieri 14:38 open_in_new
Noua propunere tarifară de autostradă Autostrade ridică acțiunile Atlantia

Acțiunile Atlantia au crescut cu peste 3% luni, după ce unitatea de autostrăzi a grupului de infrastructură Autostrade per l’Italia a prezentat o nouă propunere pentru un nou sistem tarifar, despre care analiștii au spus că ar putea rupe impasul cu Roma.

Măsura ar putea ușura ...

Ieri 13:35 open_in_new
Un nou centru de testare pentru virusul COVID-19, de tip drive-thru, s-a deschis în zona de Nord a capitalei

Masuri de siguranta maxime cu recoltare rapida in aer liber si diagnosticare in 12 – 24 ore. Centrul ofera si serviciul de preorder al testului pentru a petrece cat mai putin timp in asteptare – plata se efectueaza inainte cu cardul iar formularele sunt finalizate inaintea sosirii in ...

Ieri 13:35 open_in_new
Western Union cumpără 15% din acțiunea de plăți digitale a Saudi Telecom

Western Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, a achiziționat o participație de 15% la unitatea de plată digitală a grupului STC din Arabia Saudită pentru 200 de milioane de dolari.

Achiziționarea plății stc, care evaluează compania la 5 miliarde de riali (1,3 ...

Ieri 12:31 open_in_new
Alpha Bank îl alege pe Davidson Kempner ca ofertant preferat pentru împrumuturi neperformante de 12 miliarde de dolari

Alpha Bank din Grecia a declarat luni că a ales fondul american de investiții Davidson Kempner ca ofertantul său preferat să cumpere un portofoliu de 10,8 miliarde de euro (12,81 miliarde de dolari) de credite neperformante în ceea ce va fi cea mai mare vânzare de datorii neperformante din ...

Ieri 11:27 open_in_new
Delta sugerează posibilitatea de a achiziționa modelul Boeing 737 MAX

Ed Bastian, directorul executiv al Delta Air Lines, a sugerat posibilitatea achiziționării 737 MAX a Boeing Co, care a fost recent aprobat să zboare din nou, de către autoritățile de reglementare americane, într-un interviu acordat duminică Financial Times.

„Discutăm cu ...

Ieri 11:27 open_in_new
Blackstone caută 5 miliarde de dolari pentru al doilea fond de cumpărare din Asia

Blackstone Group Inc încearcă să strângă cel puțin 5 miliarde de dolari pentru al doilea fond de capital privat axat pe Asia, a raportat Bloomberg News duminică, citând oameni familiarizați cu problema.

Cu acest nou vehicul, Blackstone intenționează să dubleze dimensiunea ...

Ieri 10:23 open_in_new