Ultimele Știri România

NordEst News

Stâlpi de iluminat și sistem de telegestiune pe șoseaua Arcu

Consilierii locali ieșeni au votat ieri un poriect de hotărâre privind o investiție în modernizarea iluminatului public din Iași. În luna decembrie 2018, proiectul a fost declarat eligibil pentru accesarea de fonduri europene.

Intervențiile vor consta în modernizarea tablourilor ...

Ieri 08:20 open_in_new
Fostul cinematograf Dacia, transformat într-o sală multifuncţională

La fostul cinematograf Dacia vor avea loc lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare, cu scopul transformării sălii actuale de cinema într-o sală multifuncţională care să permită desfăşurarea activităţilor de teatru, muzică, dans etc.

Conform documentului, valoarea ...

Ieri 08:20 open_in_new
Botoșănean adus cu elicopterul SMURD la Iași după ce a suferit un infarct

Elicopterul SMURD a fost chemat ieri la Botoșani pentru a prelua un bărbat aflat în stare gravă. Aeronava a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189 din municipiul Botoșani, pacientul fiind transportat la o clinică din Iași.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani a suferit un ...

Ieri 07:18 open_in_new
Firmele nu se înghesuie să renoveze primăria Suceava

Licitaţia de atribuire a lucrărilor de renovare şi creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava, reluată, a treia oară, la o valoare mai mare decât cea iniţială, are un singur ofertant.

Firma este Loial Impex SRL și are doi subcontractaţi, Casa Grup SRL ...

Ieri 07:18 open_in_new
PSD Iași sub conducerea lui Maricel Popa – dezinteres total pentru oraș

Problemele municipiului par să îi lase indiferenți pe reprezentanții PSD Iași. În condițiile în care subiecte precum dezvoltarea urbanistică haotică, tăierea arborilor din municipiu, starea deplorabilă a drumurilor din oraș stârnesc tot mai mult revolta ieșenilor, aleșii PSD din ...

2019-03-21 20:03 open_in_new
Taxele și impozitele locale pot fi plătite, fără majorări, până pe 1 aprilie

Primăria Municipiului Iași anunță contribuabilii persoanele fizice și juridice faptul că scadența termenului de plată pentru principalele impozite și taxe locale se prelungește până pe data 1 aprilie inclusiv deoarece 31 martie este zi nelucrătoare.

Contribuabilii care ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Accident mortal la Răducăneni

Un accident rutier grav a avut loc ieri în localitatea ieșeană Răducăneni.

Reprezentanții Poliției au precizat că circulaţia rutieră este oprită pe DN 28 Albiţa – Iaşi, la kilometrul 111, pe raza localităţii Răducăneni, din cauza unui accident în care au fost implicate ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Căminul insalubru al unui liceu sucevean, închis de inspectorii sanitari

DSP Suceava a dispus închiderea căminului Colegiului Tehnic „Samuil Ispoescu” Suceava din cauză că este plin de ploșnițe și gândaci.

„O echipă a DSP Suceava s-a deplasat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” pentru a verifica informațiile referitoare la prezența unor ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Concert Zoli Toth, la Iaşi

Muzicianul Zoli Toth va susține un concert la Iași în ziua de joi, 21 martie, de la ora 21:00, la The Trumpets.

Zoli TOTH, cunoscut muzician încă din perioada Sistem, prezintă primul său proiect solo – HOME ALONE.

Proiectul este unic datorită instrumentelor folosite ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Angajări la Spitalul de Neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ Iaşi organizează în perioada următoare un concurs pentru ocuparea a trei posturi de medici, două fiind de medic specialist în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă, cu normă întreagă, şi unul de medic specialist în medicina de ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Palatul Culturii, inclus în Ghidul Michelin 2019

Douăsprezece muzee din România sunt incluse în Ghidul Michelin 2019. Dintre acestea, trei sunt din București, două din Cluj-Napoca, Sibiu și Sighetu-Marmației și câte unul din Baia-Mare, Constanța și Iași.

Muzeul din Iași inclus în acest prestigios ghid este Palatul ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Firmele de transport ieșene protestează astăzi, la București

Mai multe microbuze aparţinând firmelor de transport din Iaşi vor participa astăzi la protestul legat de întârzierea adoptării legislaţiei din domeniu.

„După alte doua săptămâni, mult așteptatele Ordonanțe de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de ...

2019-03-20 08:44 open_in_new
Fake news cu centura ocolitoare a Bacăului

Guvernul a reacționat după ce în spațiul virtual au apărut poze de la varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău, parte integrantă din autostrada Moldova, în care nu se vedea niciun utilaj.

Rețelele de socializare au fost umplute de acuzația că nu se mai ...

2019-03-19 08:16 open_in_new
Claudiu Cobuz, noul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava

Medicul Claudiu Cobuz este începând de ieri șeful Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, până la organizarea unui concurs.

Claudiu Cobuz este medic primar în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

„Prin Ordinul Președintelui Casei Naționale de Asigurări de ...

2019-03-19 07:12 open_in_new
Au tăiat brazii pentru un proiect din 2016

Scandalul creat de tăierea brazilor din fața Palatului Culturii ar avea la bază un conurs de soluții lansat în 2016 de Primăria Iași, după cum susțin reprezentanții municipalității.

„Proiectul presupune îndepărtarea vegetaţiei îmbătrânite, bolnave, dezordonate şi ...

2019-03-19 07:12 open_in_new
Stația de autobuz „Bicaz“ va fi mutată temporar

Compania de Transport Public Iași anunță că stația de autobuz „Bicaz” va fi mutată temporar pentru a permite desfășurarea unor lucrări de schimbare a conductelor magistralei de termoficare.

Începând de mâine, autobuzele de pe traseele 5, 28, 36 și 44, care circulă pe ...

2019-03-19 07:12 open_in_new
Medicii ieşeni cer ca timpul petrecut în gărzi să fie considerat vechime în muncă

Aproximativ 170 de medici ieşeni au semnat un memoriu prin care timpul petrecut în gărzi să fie recunoscut ca vechime, iar în total, 2.000 de medici din toată ţara şi-au arătat susţinerea faţă de iniţiativă, care este apreciată şi de Colegiul Medicilor din România. Este vorba ...

2019-03-19 07:12 open_in_new
Pacient mort la „Sf. Spiridon” din Iaşi. Familia aduce acuzaţii grave medicilor

Familia unui bărbat de 81 de ani, care a murit la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, acuză medicii de malpraxis, afirmând că din cauza evaluării medicale greşite, bătrânului i-a fost amputat piciorul, pentru ca apoi să moară din cauza unei pneumonii, transmite corespondentul ...

2019-03-18 09:18 open_in_new
Primarul „Tai tei“ Chirica lovește din nou: A tăiat brazii din fața Palatului Culturii

Brazii din faţa Palatului Culturii au fost puşi la pământ printr-o decizie controversată a Primăriei Iaşi. Decizia municipalităţii a stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare, mai ales că populaţia nu a fost consultată.

„După cum a anunțat public, în ...

2019-03-18 09:18 open_in_new
Reactualizarea hărții strategice de zgomot a orașului Iași

Primăria Municipiului Iași va reactualiza harta strategică de zgomot a orașului. Documentul a fost elaborat anul trecut, de SC Enviro Consult SRL București. Societatea a livrat și draftul Planului de acțiune pentru gestionarea zgomotului și a efectelor acestuia. Ulterior, documentele au ...

2019-03-18 08:17 open_in_new
Poluare cu surfactanți la Pașcani

Conferențiarul universitar doctor Silviu Gurlui, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iași, a scris pe pagina sa de Facebook că mai multe zone din Pașcani în urma ploii de sâmbătă a identitficat spumă cu surfactanți pe străzi.

„Dintre instituțiile statului care ...

2019-03-18 08:17 open_in_new