Ultimele Știri România

Radio Mureș

Mureșeni, atenție la e-mailuri!

În această perioadă a început să circule o scrisoare electronică trimisă în numele Poliției Române care le spune cetățenilor că fac parte dintr-o anchetă a forțelor de ordine și sunt invitați la sediul IPJ.

La prima vedere aceasta pare reală, însă nu este așa, ...

Azi 19:44 open_in_new
OncoGen Timişoara, singurul din România care are în testare un vaccin împotriva COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte centrul OncoGen care funcționează laTimişoara ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva COVID-19.

Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a instituției de directorul OncoGen Timişoara, prof. Univ. ...

Azi 19:44 open_in_new
Încă 17 decese au fost anunțate în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în urmă cu puțin timp încă 17 decese cauzate de coronavirus.

Este vorba de 9 bărbați și 8 femei, cu vârste cuprinse între 47 și 83 de ani, din București, Timiș, Galați, Vrancea, Covasna, Suceava, Bistrița-Năsăud și Hunedoara. ...

Azi 19:44 open_in_new
Au apărut persoane și firme care practică ilegal avocatura

Uniunea Naţională a Barourilor din România avertizează că persoane fizice și juridice care profită de faptul că oamenii sunt obligaţi să comunice aproape exclusiv prin mijloace electronice, şi încearcă să racoleze clientele în domeniul juridic.

Astfel, au apărut diverse ...

Azi 18:40 open_in_new
Femeie din Harghita cercetată pentru că a provocat distrugeri la o bancă

Poliţiştii harghiteni au întocmit dosar penal unei femei care a provocat scandal şi distrugeri la sediul unei bănci din Miercurea Ciuc, după ce şi-a pierdut răbdarea din cauza timpului de aşteptare şi a distanţei de confidenţialitate.

Femeia s-a enervat şi a dat jos de pe un ...

Azi 18:40 open_in_new
Autoritățile pot asigura tot necesarul spitalelor care îi îngrijesc pe pacienţii cu Covid-19

Autoritățile pot asigura tot necesarul spitalelor care îi îngrijesc pe pacienţii cu Covid-19, dă asigurări ministrul sănătății după o vizită la compania Unifarm.

Actualele stocuri sunt suficiente până spre sfârșitul lunii iunie, dar sunt așteptate să ajungă în România ...

Azi 18:40 open_in_new
FIBA Europe a anulat toate competițiile juvenile din 2020

Forul baschetbalistic european a decis, în urma unei videoconferințe, să anuleze toate cele 16 Campionate Europene de juniori din această vară, rezervate sportivilor cu vârste sub 16, 18 și 20 de ani, precum și celebrul stagiu de pregătire internațional de junioare de la Postojna, din ...

Azi 18:40 open_in_new
Europenele de Cros Triatlon și Duatlon de la Tg.Mureș vor fi reprogramate sau suspendate

Municipiul Tg.Mureș ar fi trebuit să găzduiască, în perioada 19-23 iunie, întrecerile Campionatelor Europene de Cros Triatlon și Cros Duatlon, însă președintele Federației Române de specialitate, Vlad Stoica, a declarat, pentru Agerpres, că dorește reprogramarea celor două ...

Azi 18:40 open_in_new
50.000 de declarații distribuite locuitorilor din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a tipărit a doua tranşă de 50.000 de declaraţii pe proprie răspundere pentru cetăţenii care sunt nevoiţi să iasă din locuinţe pentru rezolvarea unor probleme stringente, acestea putând fi găsite în scările blocurilor şi magazinele din oraş.

Prima ...

Azi 17:36 open_in_new
Jandarmii harghiteni au primit o donaţie de măşti şi viziere confecţionate de voluntari din judeţ

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita a primit, astăzi, măşti faciale de protecţie şi viziere, care au fost donate în urma unor apeluri făcute de către conducerea Consiliului Judeţean Harghita.

Inspectorul şef al IJJ Harghita, col. Dan Iamandi, a precizat că s-au primit ...

Azi 17:36 open_in_new
Primii 150 de muncitori români au plecat cu avionul în Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor

Primii 150 de muncitori români sezonieri care au plecat spre Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor, au decolat astăzi, de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, cu destinaţia Dusseldorf, a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Alexandra Păcurar.

Ea a ...

Azi 17:36 open_in_new
60 de avocați mureșeni solicită intrarea în șomaj tehnic

Cererile au fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș, urmând ca dosarele să fie verificate iar cei în drept să beneficieze de acest sprijin.

Decanul Baroului de Avocați Mureș, Nicolae Galdea, a explicat că solicitările au fost depuse în ...

Azi 17:36 open_in_new
146 de mureșeni confirmați cu coronavirus

Potrivit Prefecturii, în județul Mureș se înregistrează 10.480 persoane autoizolate la domiciliu și 523 persoane aflate în spațiile de carantină.

Totodată, în ultimele 24 de ore, 653 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu și 177 din spațiile de carantină. Totodată, ...

Azi 16:32 open_in_new
Brașovul pregătește un spital modular pentru lupta împotriva COVID-19

Noul spital modular va fi amplasat în curtea Spitalului Clinic de Urgență Brașov și este asemănător celui de la Spitalul Elias din București, destinat tratării cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus.

Acesta ar putea fi realizat din containere, cu o capacitate de 30 de ...

Azi 16:32 open_in_new
Cum să suportăm mai bine izolarea?

Marti 04/07/2020 ora 14:00

Cum ne  mobilizăm forțele atunci când credem că nu mai putem să suportăm izolarea, când nu mai știm ce să facem cu copiii care nu merg la școală, sau când ne îngrijorăm în legătură cu aspectele financiare ale zilei de mâine.   Ne ajută cu ...

Azi 16:32 open_in_new
Vieți salvate prin tehnici medicale de ultimă oră!

Miercuri 04/08/2020 ora 14:00

Doctorul Lucian Mărginean  de la Spitalul Clinic Județean  de Urgență Tg. Mureș,  a reușit în ultimii ani  să  ajute mii de pacienți prin  tehnici de radiologie minim invazive.   Sunt situații în care viața pacientului depinde integral de ...

Azi 16:32 open_in_new
Primăria Sfântu Gheorghe suspendă evaluarea cererilor de proiecte pe toată durata stării de urgenţă

Administraţia locală din Sfântu Gheorghe suspendă procesul de evaluare a ofertelor pentru proiecte de sport şi tineret şi amână semnarea contractelor pentru proiectele culturale până la sfârşitul stării de urgenţă.

Proiectele culturale au fost deja evaluate. Anul acesta 120 ...

Azi 16:32 open_in_new
Apel al CJ Harghita către cei care doresc să devină voluntari, în sprijinul persoanelor vârstnice

Consiliul Judeţean Harghita a făcut, astăzi, un apel către toţi cei care doresc să devină voluntari, pentru a ajuta persoanele vârstnice din judeţ.

Vicepreşedintele CJ, Bíró Barna Botond, a anunţat că în aceste zile se dezvoltă o platformă online, care să creeze o ...

Azi 16:32 open_in_new
CJ Harghita a declanşat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat Real Time-PCR pentru DSP

Consiliul Judeţean Harghita a declanşat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat Real Time-PCR pentru DSP, astfel încât să fie mărită capacitatea de testare la noul coronavirus a acestei instituţii.

Într-un mesaj video postat pe internet, ...

Azi 16:32 open_in_new
Comunicat al Spitalului Clinic Județean Mureș

Având în vedere situația actuală creată de pandemia COVID-19, Spitalul Clinic Județean Mureș dorește să informeze populația județului Mureș despre imposibilitatea temporară de a trata în condiții de siguranță anumite tipuri de patologii oncologice. Secțiile Clinice Urologie și ...

Azi 16:32 open_in_new
„Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean

Nume de renume în playlist: Mika, Proconsul, Paloma Faith, Dinu Olărașu, Smiley, Mina & Ivano Fosatti, Iris. O ediție cu tot felul de povești, unele pilduitoare. De pildă, Selena Gomez, ghinionistă în privința single-ului „Dance Again” (care ar fi trebuit să servească ...

Azi 15:28 open_in_new