Ultimele Știri România

Radio Mureș

Ultima ședință a Consiliului Local Târgu Mureș nu s-a ținut din lipsă de cvorum

Doar patru consilieri au participat astăzi la ultima ședință a Consiliului Local Târgu Mureș, care s-a ținut în regim online.

Pe ordinea de zi figurau un proiect de rectificare bugetară și un proiect pentru un acord de parteneriat încheiat cu Agenția pentru Dezvoltare ...

Azi 14:18 open_in_new
Bullying-ul în școlile din Brașov, prevenit prin campanii

Activitatea de prevenire a violenței fizice, psihologice și în mediul online a tinerilor a fost desfășurată permanent în ultimul an de polițiștii brașoveni, motiv pentru care nu au fost înregistrate aproape deloc astfel de situații.

De la începutul acestui an școlar s-a ...

Azi 14:18 open_in_new
1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 41 de decese

Un număr de 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar ...

Azi 14:18 open_in_new
Pacienții oncologici au de acum Codul european de practică în domeniul cancerului

Documentul, lansat de Organizația Europeană împotriva Cancerului, stabilește 10 drepturi generale ale pacienților oncologici și ce ar trebui să aștepte aceștia de la sistemul de sănătate.

Codul a fost realizat în urma colaborării între experți în domeniul oncologiei, ...

Azi 14:18 open_in_new
27 de noi cazuri de COVID-19 în Mureș

Până astăzi, în județ au fost confirmate 1.721 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, în spitalele din Mureș sunt internate 101 persoane confirmate pozitiv, iar alte 55 sunt internate cu suspiciune de infecție cu noul coronavirus. De ...

Azi 14:18 open_in_new
Agresiune într-o societate comercială din Brașov

Astăzi, în jurul orei 10,10, dispeceratul IPJ Brașov, a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în cadrul unei societăți comerciale amplasată pe raza municipiului Brașov are loc o agresiune fizică.

Echipe mixte formate din polițiști și jandarmi, ...

Azi 13:16 open_in_new
Program de lucru prelungit la serviciile de evidența persoanelor din Mureș

Pentru buna desfășurare a alegerilor din 27 septembrie, astăzi și mâine cele 16 servicii locale de evidența persoanelor au program extins, flexibil, funcție de solicitările cetățenilor.

De asemenea, și în week end angajații Direcției de Evidența Persoanelor Mureș vor avea ...

Azi 13:16 open_in_new
”Aleargă TU pentru EI”!

Peste 1.300 de persoane s-au înscris deja pentru a alerga la acest sfârșit de săptămână, în campania de strângere de fonduri pentru pacienții îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței din Brașov.

Este vorba de cea de-a 12-a ediție a crosului, ”Aleargă TU pentru EI”, care anul ...

Azi 13:16 open_in_new
ELECTORALĂ/Marius Pașcan consideră că la Târgu Mureş este nevoie de o altă viziune, de un nou lider politic

Candidatul PMP la Primăria Târgu Mureş, Marius Paşcan, susţine că la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ este nevoie de o altă viziune, de un nou lider politic care să combine onestitatea, competenţa, performanţa şi eficienţa cu buna credinţă.

Candidatul PMP afirmă ...

Azi 13:16 open_in_new
Aproape 30.000 de elevi mureșeni rămân acasă de alegeri

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă începând cu data de 25 septembrie până în 29 septembrie inclusiv.

Activitățile ...

Azi 13:16 open_in_new
Autospeciale noi, la Jandarmeria Harghita

19 autoturisme noi, marca Dacia au fost repartizate Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Autospecialele urmează a fi folosite de către jandarmii harghiteni în misiuni de patrulare și intervenție, fiind distribuite structurilor operative, fie că vorbim de posturile de ...

Azi 12:13 open_in_new
Două incendii în această noapte în județul Mureș

Primul a fost un incendiu de vegetație uscată, la ieșire din municipiul Târgu Mureș spre localitatea Sângeorgiu de Mureș, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 100mp.

Cel de-al doilea a avut loc la un adăpost de animale în localitatea Sângeorgiu de ...

Azi 11:12 open_in_new
În momentele de criză iau naștere mari afaceri

Era online întărită de măsurile de izolare din perioada pandemiei este perioada în care nu trebuie să-ți lipsească cele mai moderne mijloace de comunicare și nici curajul de a te implica. Ambiţiile tinerilor antreprenori s-au aliniat tendinţelor actuale și mulți dintre ei au ...

Azi 11:12 open_in_new
Prezența unui urs a fost semnalată în comuna harghiteană Mugeni

Apelul primit noaptea trecută la 112, a fost făcut de către o femeie care a observat un urs în curtea casei sale, din sat Beta, comuna Mugeni.

La fața locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmi de la Odorheiu Secuiesc, dar ursul nu mai era prezent în curte.

Jandarmii ...

Azi 11:12 open_in_new
Ieri s-a atins un nou record în România în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID-19 raportate zilnic

S-au înregistrat 1.767 de noi îmbolnăviri, în condiţiile în care au fost efectuate peste 24 de mii 700 de teste. 

Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost înregistrate tot în capitală peste 300. Cu o rată de infectare de 1,36 la mia de locuitori în ultimele 14 zile ...

Azi 09:09 open_in_new
„Vorba ceea”, cu Dana Ardelean

În ultimii 15-20 de ani, noile ediții ale dicționarelor limbii române arată o mai mare permisivitate a lingviștilor în privința formelor unor cuvinte. În ziua de azi, putem avea surpriza de a afla din dicționar că și anumite exprimări pe care le credeam greșite sunt, de fapt, ...

Azi 09:09 open_in_new
Profesorii din România trebuie să înveţe să predea online, a insistat, din nou, premierul Ludovic Orban

Asta,în condiţiile în care există şi cadre didactice care nu vor să îşi susţină în acest fel cursurile:

Noi am făcut toată vara cursuri de îmbunătățire a competențelor digitale ale cadrelor didactice. Continuăm constant realizarea acestor cursuri, și profesorii trebuie ...

Azi 09:09 open_in_new
Nouă românce la Roland Garros. Încă.

Trei jucătoare de tenis din țara noastră au evoluat miercuri, 23 septembrie, în meciuri din primul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al treilea de Mare Șlem al anului.

Este vorba despre partidele: Gabriela Talabă – Clara Tauson ...

Azi 08:08 open_in_new
Performanță și Succes, un proiect al MTS

Ministerul Tineretului și Sportului lansează, din 24 septembrie, proiectul „Performanță și Succes”, prima inițiativă care se adresează direct sportivilor și care are ca scop dezvoltarea personală și profesională a acestora.

Proiectul le va oferi sportivilor „posibilitatea ...

Azi 08:08 open_in_new
Vremea va fi caldã şi uşor instabilã

Cerul variabil, va prezenta înnorãri temporare şi local la munte şi pe arii restrânse în rest se vor semnala averse de ploaie, însoţite de descãrcãri electrice şi de intensificãri ale vântului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, îndeosebi la ...

Azi 07:07 open_in_new
Oameni & Fapte – 24 septembrie

- Este cea de-a 268-a zi a lui 2020. Au rămas 98 de zile până la sfârşitul anului. Soarele va răsări la ora 7:11 şi va apune la ora 19:15.

- În România sărbătorim „Ziua Libertății de Mișcare”, celebrată din 2015 de companiile de transport aflate sub tutela Ministerului ...

Azi 06:06 open_in_new