Ultimele Știri România

România Actualități

Ialia - Consultări la Roma privind formarea unui nou guvern

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a început consultări privind formarea unui nou guvern, după denisia premierului Giuseppe Conte RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 ianuarie, ora 22:11) - Realizator: Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a început, în ...

Azi 00:38 open_in_new
Trimiterea bugetului/2021 în parlament ar mai putea întârzia cu o săptămână

Premierul Florin Cîţu a recunoscut astăzi că ar putea să se întârzie cu o săptămână trimiterea bugetului pe acest an în parlament. Premierul a reamintit că ar dori ca bugetul să fie trimis săptămâna viitoare, dar el trebuie să fie însoţit de ...

Ieri 23:37 open_in_new
Primăria Capitalei: Patrule mixte pentru monitorizarea calității aerului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că de la 1 februarie în fiecare sector vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali, iar Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestora staţia ...

Ieri 21:34 open_in_new
Bogdan Aurescu susţine o abordare unitară europeană a crizei din Belarus

Opoziția din Belarus așteaptă ca Uniunea Europeană să adopte un nou pachet de sancțiuni împotriva autorităților de la Minsk și a companiilor și oamenilor de afaceri aliați cu regimul opresiv, a afirmat astăzi lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil ...

Ieri 21:34 open_in_new
CE avertizează Polonia pentru nerespectarea independenței justiției

Comisia Europeană a amenințat că va demara proceduri juridice împotriva Poloniei dacă nu va suspenda activitatea Camerei disciplinare a Curții Supreme a Poloniei, transmite corespondentul BBC.

Camera a fost înființată în cadrul vastei reforme a sistemului ...

Ieri 21:34 open_in_new
Norvegia îşi va închide graniţele pentru toți străinii

Norvegia îşi va închide graniţele pentru toate vizitele, cu excepţia celor esenţiale, a declarat premierul Erna Solberg miercuri, 27 ianuarie, înăsprind suplimentar unele dintre cele mai dure restricţii de călătorie din Europa.

"Practic, graniţa va fi ...

Ieri 21:34 open_in_new
Proteste ale pensionarilor

Pensionari afiliaţi la trei mari organizații de profil au organizat, astăzi, acțiuni de protest în Piața Victoriei din București, la Palatul Cotroceni şi la sediile prefecturilor din țară.

În fața clădirii Guvernului s-au strâns 100 de oameni, care au ...

Ieri 20:31 open_in_new
Ministrul Sănătății anunță controale la centrele de vaccinare anti-COVID

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, anunță controale la centrele de vaccinare anti-COVID, iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancțiuni.

Controalele vor fi făcute după ce peste 1.000 de persoane care ar fi trebuit să fie vaccinate abia în etapa a treia s-au ...

Ieri 20:31 open_in_new
Primăria Capitalei: Patrule mixte pentru monitorizarea aerului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că de la 1 februarie în fiecare sector vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali, iar Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestora staţia ...

Ieri 19:28 open_in_new
Risc mare de producere de avalanşe în Munţii Făgăraş

Este risc maxim de producere de avalanşă în Munţii Făgăraş, de gradul 5 din 5 posibile, la altitudini de peste 1.800 de metri.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns să măsoare aproape 2,5 metri. Potrivit metorologilor de la Centrul Meteorologic Regional ...

Ieri 19:28 open_in_new
Cal confiscat de la proprietar pentru că era schingiuit

Polițiștii din Vulcan au deschis primul dosar penal pentru schingiuirea și maltratarea animalelor de când a fost înființat Biroul pentru Protecția Animalelor.

Este și primul caz de confiscare a unui animal prin emiterea ordinului de plasare a animalului în adăpost ...

Ieri 19:28 open_in_new
Premierul Florin Cîțu: Campania de vaccinare anti-COVID merge foarte bine

Cu mai mult de jumătate de milion de oameni vaccinaţi împotrvia coronavirusului, România are o campanie de vaccinare anti-COVID de succes - apreciază premierul Florin Cîţu.

El a explicat, astăzi, că toate ţările membre ale Uniunii Europene, inclusiv ...

Ieri 19:28 open_in_new
Județele Constanța și Tulcea, cele mai afectate de viscol

Sud-estul României este puternic afectat de ninsoare și viscol. Cel mai greu lovite de vreme rea sunt județele Constanța și Tulcea. Din cauza viscolului și a vizibilității scăzute acolo sunt drumuri închise și oameni rămași în mașinile blocate în viscol.

...
Ieri 19:28 open_in_new
Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată pentru corupție

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Edilul este inculpat sub acuzația de abuz în serviciu pentru o faptă pe care, potrivit procurorilor, ar fi comis-o în 2013, în perioada în care era viceprimar.

Dosarul ...

Ieri 18:26 open_in_new
Percheziții la mai multe proprietăți ce au legătură cu Alexei Navalnîi

Autoritățile ruse percheziționează mai multe proprietăți ce au legătură cu principalul lider al opoziției din țară, Alexei Navalnîi, în urma protestelor din întreaga țară, izbucnite după recenta arestare a sa.

BBC amintește că Aleksei Navalnîi a ...

Ieri 18:26 open_in_new
Regiunea Madrid, din Spania, a anunţat că suspendă vaccinarea cu prima doză

Regiunea Madrid a anunţat că suspendă vaccinarea cu prima doză, din cauza lipsei de flacoane de la Pfizer şi Moderna, care întârzie livrarea.

Autorităţile regionale au precizat că dozele existente vor fi folosite pentru persoanele vaccinate deja cu prima doză, pentru a ...

Ieri 18:26 open_in_new
Premierul desemnat al Republicii Moldova este Natalia Gavriliță

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri, 27 ianuarie, că o desemnează pe Natalia Gavriliță pentru a ocupa funcția de premier.

Agenția Reuters amintește că Natalia Gavriliță a fost ministru de Finanțe (8 iunie - 14 noiembrie 2019) în guvernul ...

Ieri 18:26 open_in_new
Restricţionări de trafic din cauza ninsorii şi a viscolului

Din cauza ninsorii şi a viscolului, a fost restricţionată circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone pe DN 22, de la km 86, la km 239, între localităţile Măcin- Isaccea-Tulcea- Babadag.

Aceleaşi restricţii se aplică şi pe DN 73A, între Predeal şi Râşnov, iar ...

Ieri 17:23 open_in_new
Singura xilotecă din România

Singura xilotecă din România este la Brașov. La Facultatea de Silvicultură a Universității Transilvania din Brașov. Simplu spus, xylos înseamnă lemn, deci, xiloteca este o colecție de eșantioane de lemn.

Însă, ea reprezintă mai mult de atât, după cum a ...

Ieri 17:23 open_in_new
"Tadjikistanul a învins coronavirusul"

Președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, a declarat că ţara sa a învins noul coronavirus -scrie, marţi, "Gazeta.ru".

"În Tadjikistan, în acest moment, nu există coronavirus. L-am distrus complet" - a afirmat Rahmon, adăugând, ...

Ieri 17:23 open_in_new
Neamț: Un bărbat și-a aruncat în aer locuința în care era și copilul său

Un barbat din Piatra Neamt a vrut sa isi arunce in aer copilul aflat in casa, pentru ca nu s-a inteles cu fosta nevasta asupra custodiei.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că fostul soț va incendia locuința ...

Ieri 17:23 open_in_new