Ultimele Știri România

Sibiu News

La mulți ani, Veronica Popescu!

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu o sărbătorește pe 20 martie pe actrița Veronica Popescu- Doctor într-ale artei teatrale , cunoscută publicului din Sibiu din spectacolele „Un tramvai numit Popescu”, regia Gavriil Pinte, „Metamorfoze”, „Faust” și ...

Azi 21:16 open_in_new
Pe parcursul anului trecut, 6 persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere provocate de VITEZA EXCESIVĂ!

Miercuri, 20 martie, în cadrul ședinței săptămânale a Colegiului Prefectural s-a prezentat, între altele, o analiză a dinamicii accidentelor rutiere produse în județul Sibiu pe parcusul anului 2018.

 

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, la ...

Azi 21:16 open_in_new
Povestea CUTREMURĂTOARE a tatălui cu 3 copii din Gușterița care cere ajutor. Aruncat de societate pe drumuri, a dormit în cimitir și-n canale

" Am crescut î n casa de copiii la C isn ă die, la B oi ța, la M ediaș ș i am terminat ș coala ș i m-o aruncat ca pe un gunoi î n strad ă.

Am dormit și- n cimitir și- n canal e, în gar ă, î n ca v ouri săpate, ...

Azi 19:14 open_in_new
TOTUL ÎNSEAMNĂ… BANI! Primarii sibieni, la Consiliul Județean Sibiu, pentru consultări pe tema bugetului. VESTE PROASTĂ: Alocările bugetare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală diminuate cu o treime!

Conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de președinta Daniela Cîmpean, de vicepreședinții Christine Manta-Klemens și Marcel Luca, precum și de administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, s-a întâlnit miercuri, 20 martie, cu toți primarii sibieni în ...

Azi 17:12 open_in_new
Evoluția pieței asigurărilor în anul 2018

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris, în anul 2018, prime brute în valoare de aproximativ 10,14 miliarde lei, în creștere cu 4,5% față de valoarea înregistrată în anul precedent.

 

Anul 2018 a fost caracterizat ...

Azi 16:11 open_in_new
AICI VIAȚA CULTURALĂ ARE CURSUL SĂU! 20 MARTIE 2019 - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FRANCOFONIEI, SĂRBĂTORITĂ LA COPŞA MICĂ

În fiecare an, la 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează ”Ziua Internațională a Francofoniei” prin diverse manifestări culturale, evenimentul apărând în 1998.

 

Miercuri, începând cu ora ...

Azi 16:11 open_in_new
În 2018, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost depistate 422 infecții asociate asistenței medicale (1,08% dintre pacienți)

Miercuri, 20 martie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, a fost prezentată de DR.LUCIAN BLĂGUȚIU, INSPECTOR ȘEF SERVICIUL CONTROL ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ - DSP SIBIU, Situația infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare cu paturi din județul ...

Azi 15:10 open_in_new
Despre iubire… în pași de dans

Iubirea este for ț a care pune P ă m â ntul î n mi ș care. Iubirea e totul și e-n toate!

 

Iubirea este și tema spectacolului ”Parlez-moi d'amour”, pus în scenă de Teatrul de Balet Sibiu duminică, 31 martie, de la ora 19, la ...

Azi 14:09 open_in_new
O ZI DE DEMULT, O FILĂ DE ISTORIE… Alt 20 martie

În urmă cu peste 6 secole ... 20 martie 1393: Moare, la Praga, Ioan Nepomuk, preot și martir, vicar general al Arhiepiscopiei romano-c atolice de Praga, probabil de origine germană (născut, cca. 1345, sub numele „Johannes Welflin” în „Pomuk”, localitate din Boemia de ...

Azi 10:05 open_in_new
L-a lovit cu mașina și apoi l-a dus la spital. S-a întâmplat la Mediaș

Accident în m un icipiul Media ș , marți seară, pe st rada M. Eminescu. Din primele cercetări, evenimentul s-a produs pe fondul neacord ă rii de prioritate pietonilor.

 

Așa cum transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, ...

Ieri 20:46 open_in_new
SFÂRȘIT TRAGIC: cadavru carbonizat pe strada Henri Coandă

Încă o nenorocire în m un icipiul Sibiu, pe strada Henri Coand ă:  o persoan ă neidentificat ă  a fost g ă sit ă carbonizat ă î n incinta unui transformator electric.

 

Se fac cercet ă ri sub aspectul s ă ...

Ieri 15:34 open_in_new
Prefectul de Sibiu căte primarii din județ: "Mă puteți contacta la orice oră și știți deja că nu voi ezita să vă ofer ajutorul de care aveți nevoie"

Prefectul Adela Muntean a convocat, marți , 19 martie, toți primarii unităților administrativ-teritoriale din județ și secretarii primăriilor, la o ședință de instruire a cărei ordine de zi a cuprins șapte puncte. 

Trei dintre acestea ...

Ieri 14:31 open_in_new
Orașul înverzește: Primăvară cu plantări de arbori la Sibiu!

Serviciul Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi a început acțiunea de plantare a arborilor și arbuștilor în oraș.

 

Așa cum anunță autoritățile, p ână în prezent, au fost plantați peste 80 de arbori ornamentali (tei, ...

Ieri 13:28 open_in_new
De-a dreptul TRAGIC: Numărul deceselor la persoane cu virus gripal se apropie de 180!

 

Cam multă liniște, de mai bine de două-trei săptămâni, nu prea se mai vorbește despre cei care mor, parcă la foc automat,  din pricina Gripei sau la al căror grăbit sfârșit virusul gripal are o contribuție majoră.

  ...

Ieri 12:25 open_in_new
TRAGEDIE LA BOIȚA: Pieton decedat după ce a fost lovit de un anasamblu-TIR și de un autoturism

Luni seară, în jurul orei 22,00, pe DN 7, în localitatea Boița, șoferul unui ansamblu-TIR condus dinspre Vâlcea a acroșat un pieton aflat pe partea carosabilă, l-a târât pe o distanță de aproximativ 400 m și și-a continuat deplasarea.

Ulterior, ...

Ieri 10:21 open_in_new
TRAGEDIE ÎN SIBIU: Un bebeluș a căzut de la etaju 4 al unui bloc

 

CUMPLIT! S-a întâmplat în m un icipiul Sibiu, la ora 16.00, pe strada Vrancei: un b ă ie ț el î n v â rst ă de 1 an ș i 7 luni ar fi c ă zut de la geamul unei locuin ț e situate la etajul 4 al unui bloc.

  ...

2019-03-18 20:46 open_in_new
Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

 

În calitate de președintă a Consiliului pentru Dezvoltarea Regiunii Centru, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a condus, în perioada 11-13 martie, o importantă delegație a Regiunii Centru în landul Brandenburg din Germania, cu care Regiunea ...

2019-03-18 18:39 open_in_new
Copiii prieteni cu Regele Instrumentelor s-au întrecut în talent la Sibiu

Cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Pian „Prietenii Muzicii- Pro Piano România”, organizată la Sibiu, a avut loc în acest weekend la Biblioteca ASTRA.

 

Demn de apreciat, l a eveniment au participat copii și tineri cu vârst e ...

2019-03-18 16:36 open_in_new
TISPOL – SEATBELT 11 – 17 martie 2019. În județul Sibiu, sute de sancțiuni contravenționale!

Săptămâna 11 – 17 martie a.c. a fost, așa cum am anunțat la timpul potrivit, una dedicată conștientizării participanților la trafic cu privire la importanța portului centurii de siguranță și a utilizării dispozitivelor de retenţie pentru copii. Activităţile s-au ...

2019-03-18 15:35 open_in_new
VEȘTI TRISTE: Helmut Duckadam are probleme de sănătate! Gala Fotbalului Românesc care ar fi trebuit să se joace pe lacul înghețat de la Bâlea Lac se amână!

" Cu urări de sănătate și cu speranța într-un eveniment sportiv impreuna cu  Helmut Duckadam  la Balea Lac - am â n ă m Gala Fotbalului Românesc, programată pentru 21-23 Martie pentru sezonul 2020! ", este anunțul de luni, 18 martie, al ...

2019-03-18 14:34 open_in_new
Weekend plin pentru seniorii și juniorii HC Sibiu! De la supărare la… VICTORIE!

Handbali ș tii HC Sibiu au avut un weekend pli n! Seniorii au primit sâmbătă, în cadrul etapei a 6-a din Divizia A, vizita formației AHC Potaissa Turda și, din păcate, au cedat meciul la o diferență de numai un gol, scor 36-35.

 

Duminică, ...

2019-03-18 13:33 open_in_new