Ultimele Știri România

Știri de Buzău

Încă cinci decese provocate de coronavirus, în județul Buzău

Numeroase cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în județul Buzău, dar și cinci noi decese. Este vorba despre trei bărbați, de 49, 58 și 71 de ani, și două femei, de 51 și 81 de ani. Toți pacienții aveau comorbidități.

Potrivit Direcției de Sănătate ...

Azi 14:34 open_in_new
Peste 300 de teste COVID prelucrate într-o zi, după ce DSP Buzău a pus în funcțiune un extractor automat

De la începutul pandemiei, în județul Buzău au fost prelucrate aproape 19.000 de probe pentru detectarea noului coronavirus. Dintre acestea au rezultat 6.260 de cazuri de îmbolnăvire, jumătate dintre ele fiind semnalate în municipiul Buzău.

De altfel, cele mai multe persoane ...

Azi 13:34 open_in_new
De Ziua Națională, militarii vor defila pe aleea principală din Parcul Crâng

În condițiile impuse de pandemie, ziua de 1 Decembrie nu va arăta la fel ca în fiecare an, la Buzău. Parada militară care obișnuia să adune mii de buzoieni fie pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, fie pe Calea Eroilor nu va mai avea loc.

Anul acesta, locația luată în calcul pentru ...

Azi 12:31 open_in_new
Final de anchetă, după cinci luni de la spargerea punctului de lucru din Buzău al unei firme de curierat

Poliţiştii au depistat autorii furtului unei sume de bani din incinta unei firme de curierat cu punct de lucru în municipiul Buzău. Fapta a fost sesizată în iunie de către un angajat al societății, un bărbat de 43 de ani, din Mărăcineni.

El a a precizat că în incinta ...

Azi 12:31 open_in_new
Programul de transport anunțat de Trans Bus pentru sărbătorile de Sfântul Andrei și 1 decembrie

Trans Bus îi anunță pe călători care va fi programul pe care autobuzele societății îl vor avea în perioada 30 noiemnrie- 1 decembrie 2020.

Astfel cursele din cadrul A.D.I. Buzău – Mărăcineni se vor desfășura conform programului de Luni-Vineri.

 

 

...
Ieri 23:57 open_in_new
(P) Propunere PSD: Iarna demografică a României combătută cu vouchere 400 de euro la nașterea unui copil

Din luna aprilie a acestui an și până în prezent, luna noiembrie, numărul nașterilor a scăzut sistematic față de aceleași perioade din 2019, în timp ce numărul deceselor a urmat o cale inversă.

Cei mai mulți copii născuți în România au fost în luna august: peste 16.000, ...

Ieri 20:50 open_in_new
(P) Propunere PSD: Mentorat cu seniori

Meseriașii României au devenit români ce trăiesc din pensii la limita subzistenței.

Potrivit specialiștilor din domeniul ocupării forței de muncă, cel puțin 30 la sută dintre românii care au ieșit la pensie ar putea reveni în câmpul muncii și ar face față unui program ...

Ieri 20:50 open_in_new
Pro România a devenit o forță pe scena politică din Buzău

Președintele filialei Pro România Buzău, Felix Rache, a devenit joi Vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău. În urma protocolului încheiat cu PSD la alegerile locale, Rache ocupă una din funcțiile de conducere ale deliberativului județean, celălalt post de vicepreședinte ...

Ieri 19:47 open_in_new
Mario Negru, băiatul care a murit după ce a căzut de pe o clădire din centru, se pregătea să devină fotbalist

Pentru un selfie de pe o clădire din centrul Buzăului, Mario, un puști de 14 ani, și-a pierdut viața, miercuri seară. Adolescentul a căzut de la o înățime de mai bine de 15 metri. Poliția urmează să afle dacă băiatul a fost victima unui accident, ori a fost împins în glumă de ...

Ieri 19:47 open_in_new
Amenajarea noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în faza de proiectare

Cea mai amplă lucrare de reabilitare la Spitalul Județean Buzău pare aproape de materializare. Conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat că s-a încheiat licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa atât de proiectul tehnic al cât și execuția lucrărilor de ...

Ieri 18:43 open_in_new
Două buzoience infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore

Zeci de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în județul Buzău, dar și două noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre două femei de 75 și 87 de ani. Ambele paciente aveau comorbidități și au fost transferate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, ...

Ieri 18:43 open_in_new
Un puști de 14 ani a murit după ce a căzut de pe o clădire abandonată din centrul Buzăului

Un băiat de 14 ani a murit, miercuri seară, după ce a căzut de la ultimul etaj al unei clădiri abandonate, din centrul Buzăului, unde urcase pentru a-și face un selfie. Mario s-a prăbușit în gol de la 15 metri înălțime.

Tragedia s-a produs în jurul orei 19.00. Puștiul și ...

Ieri 09:18 open_in_new
VIDEO Brazii din centrul Buzăului și Parcul Crâng, donați de un localnic din Merei

Cu o lună înainte de Crăciun, brazii care vor fi împodobiți de sărbători, la Buzău, au fost aduși în centrul municipiului. Arborii au fost oferiți autorităților locale de un bărbat din comuna Merei.

Donatorul este un localnic din satul Ogrăzi, care s-a mutut de aproape 50 de ...

2020-11-25 19:56 open_in_new
(P) Cardurile pentru pensionarii vulnerabili, o bătaie de joc de 6 lei/zi

După ce a refuzat să mărească pensiile conform legii, ultima găselniță a Guvernului Orban a fost distribuirea a 300.000 de carduri pentru persoanele de peste 75 de ani și care au venituri sub 800 lei pe lună pentru o masă caldă pe zi.

Este vorba despre tichete în format ...

2020-11-25 19:56 open_in_new
Trei buzoieni cu vârste între 67 și 86 de ani, răpuși de noul coronavirus

O nouă creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, dar și trei noi decese au semnalat autoritățile sanitare din Buzău. Este vorba despre două femei de 79 și 86 de ani și un bărbat de 67 de ani. Toți cei trei pacienți aveau comorbidități.

Potrivit Direcției de ...

2020-11-25 17:51 open_in_new
Două comune buzoiene, neatinse nouă luni de coronavirus: „Aici este o barieră, toată lumea are o ţuică”

Comunele buzoiene Chiliile și Pardoși au reuşit aproape nouă luni să țină departe de hotarele lor boala care face ravagii în lume. Cele două comunități nu au înregistrat niciun caz de COVID-19, până zilele trecute, când autoritățile au raportat primele cazuri.

În cele ...

2020-11-25 17:51 open_in_new
(P) Impozit ZERO la salariul minim

Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu.

Ȋn total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii.

Ambele categorii trăiesc la limită, iar criza ...

2020-11-25 15:48 open_in_new
(P) Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO

18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.

Geoparcul Ținutul Buzăului are 1035,9 kmp și înseamnă conservarea, promovarea și valorificarea cadrului natural al celor 18 comune, patrimoniul ...

2020-11-25 15:48 open_in_new
(P) Constantin Toma : Ministrul liberal al Agriculturii, Nechita – Adrian Oros, împiedică funcționarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, blocând dezvoltarea României prin pro

Ieri, 24 noiembrie 2020, domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita – Adrian Oros, a venit în campanie electorală la Buzău pentru susținerea candidaților PNL la parlamentare, iar în conferința de presă a spus din nou multe minciuni despre funcționarea Băncii de ...

2020-11-25 15:48 open_in_new
Asalt al militarilor și voluntarilor, pentru plantarea unor stejari care vor purta numele unor eroi

De Ziua Națională a României, autoritățile din Buzău propun o acțiune inedită pentru a sărbători eroii buzoieni: o amplă campanie de împădurire în Parcul Crâng. Mai exact, în locul pomilor tăiați în ultimele luni, vor fi sădiți 775 de stejari tineri care să acopere golurile ...

2020-11-25 10:41 open_in_new
Buzoienii confirmați cu coronavirus vor fi internați și la Spitalul CFR

Secția de Boli Interne a Spitalului CFR va fi transformată în secție suport COVID-19 și va fi prevăzută cu 30 de paturi. Aici vor fi internați doar pacienți cu forme ușoare și medii de boală.

Pacienții vor fi evaluați de medici și vor beneficia de investigații la Spitalul ...

2020-11-25 02:26 open_in_new