Ultimele Știri România

Știri de Buzău

Buzoienii sunt invitați la să participe la comemorarea ilustrului om politic, Alexandru Marghiloman

Luni, 10 mai 2021, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău are bucuria de a invita publicul buzoian la evenimentul de comemorare a ilustrului om politic, Alexandru Marghiloman, care în 1918, în calitate de Președinte al Consiliului de Miniștri, a realizat un prim pas spre ...

Ieri 23:09 open_in_new
Desant cu o mie de militari și tehnică de luptă. Parașutiști din cinci țări își testează viteza de reacție

Un exercițiu militar impresionant a fost organizat pe raza județului Buzău. Peste o mie de militari din cinci țări au fost paraşutaţi, luni după-amiază, pe aerodromul Boboc. În cadrul desantului, pe lângă militari au fost paraşutate şi mijloace tehnice uşoare.

Exercițiul ...

Ieri 23:09 open_in_new
Alexandru Marghiloman, comemorat de buzoieni. Strănepoata omului politic, prezentă la eveniment

O lecție de istorie, presărată cu momente artistice, a fost organizată de Primăria Buzău, la împlinirea a 96 de ani de la moartea marelui om politic Alexandru Marghiloman. La eveniment a participat și IrinaVlăducă-Marghiloman, strănepoata omului politic.

Constantin Toma, ...

Ieri 23:08 open_in_new
O bătrână a sunat la poliție pentru a anunța că nepotul ei a venit acasă cu o mașină furată

Un buzoian de 19 ani, din orașul Pogoanele, a ajuns în arest după ce a furat o mașină și a condus din Ialomița până la domiciliu, deși nu deține permis. Chiar bunica lui l-a dat pe mâna oamenilor legii.

În timp ce se întorcea de la un prieten, tânărul ar fi profitat de ...

Ieri 23:08 open_in_new
Cum să duci pariurile sportive la următorul nivel! Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de o altfel de experiență!

Pasiunea pentru pariuri sportive este din ce în ce mai întâlnită, mai ales că este o activitate care îți poate aduce nenumărate beneficii și satisfacții, atât la nivel personal, cât mai ales din punct de vedere financiar. Dacă vrei să te bucuri de experiența pariurilor sportive ca ...

Ieri 23:08 open_in_new
Șofer de BMW, prins de polițiști conducând cu peste 200 km/h pe ”șoseaua morții”

Un bucureștean de 32 de ani a rămas fără permis după ce a fost prins de radar cu 219 km/oră, pe DN2 E85, în afara localităţii buzoiene Racoviţeni.

Tânărul fost prins conducând cu mult peste limita legală pe DN2 E 85, mai exact cu 219 km/oră, pe o porțiune de șosea unde ...

Ieri 23:08 open_in_new
FOTO Zeci de participanți, la prima paradă retromobil organizată în ultimii doi ani la Buzău

Chiar dacă sunt trecute bine de prima tinerețe, reușesc să întoarcă privirile oricui. Este vorba despre mașini de epocă, aproximativ 50, care au fost prezente în acest week-end la Buzău. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse într-o poiană din localitatea Haleș.

Elegante, ...

Ieri 14:35 open_in_new
Grădina Amurtel livrează și anul acesta coșul bio pe bază de abonament. Afacerea asigură finanțarea unui cămin de copii

Primele coșuri cu legume bio, din Grădina Amurtel, ajung zilele acestea la clienții care încheie un abonament lunar. Afacerea ingenioasă cu legume și verdețuri bio a fost lansată în pandemie de Didi Deshaies, o americancă stabilită în țara noastră, pentru a spori veniturile unui ...

2021-05-09 00:57 open_in_new
Peste 500 de locuri de muncă vor fi create la Buzău de o firmă japoneză

O importantă firmă din Japonia va deschide un punct de lucru în municipiul Buzău. Anunțul a fost făcut de către prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, într-o conferință de presă. Se vor crea peste 500 de locuri de muncă.

Este vorba de compania Yazaki, din domeniul ...

2021-05-07 21:10 open_in_new
VIDEO Blindate pe străzile Buzăului. Pentru trecerea convoiului de TAB-uri, a fost restricționat traficul

Deplasarea trupelor pentru participarea la una dintre cele mai mari aplicații militare desfășurate în ultimii ani în România se face simțită și pe teritoriul Buzăului. Convoaie militare pot fi văzute frecvent pe drumurile din județ, așa cum s-a întâmplat vineri.

O coloană ...

2021-05-07 21:10 open_in_new
VIDEO Centru de vaccinare drive-thru, inaugurat de motocicliști. În grup s-a aflat și prefectul Buzăului

Prefectul de Buzău și-a adus prietenii motocicliști să se imunizeze, la inaugurarea primului punct de vaccinare drive-thru din zonă. Centrul amenajat în parcarea unui supermarket are două fluxuri de vaccinare iar serul folosit este cel de la Pfizer.

Municipiul Buzău are începând ...

2021-05-07 21:10 open_in_new
Spitalul municipal Râmnicu Sărat se redeschide pentru pacienții non-COVID

După aproape un an în care a tratat exclusiv pacienți infectați cu SARS-CoV-2, spitalul municipal Râmnicu Sărat se redeschide și pentru pacienții cu alte afecțiuni. Informația a fost transmisă pe Facebook de primăria municipiului.

Joi, Direcția de Sănătate Publică Buzău a ...

2021-05-07 11:57 open_in_new
Buzoienii sunt invitați la să participe la comemorarea ilustrului om politic, Alexandru Marghiloman

Luni, 10 mai 2021, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău are bucuria de a invita publicul buzoian la evenimentul de comemorare a ilustrului om politic, Alexandru Marghiloman, care în 1918, în calitate de Președinte al Consiliului de Miniștri, a realizat un prim pas spre ...

2021-05-07 00:35 open_in_new
Programul de sărbători al curselor Trans Bus

SC Trans Bus SA le aduce clienților la cunoștință că în perioada 30.04.2021 – 04.05.2021 operatorul regional va desfășura programul de transport după cum urmează:

 

 

Având în vedere cele specificate mai sus programul este următorul:

 

Traseul ...

2021-05-07 00:35 open_in_new
O bunică din Gorj a bătut recordul de viteză, pe DN2 E85, în județul Buzău

O femeie de 74 de ani, din Gorj, a rămas fără permis după ce a fost prinsă de poliţiştii din Buzău conducând un Mercedes cu o viteză amețitoare. Mașina la volanul căreia se afla femeia a fost surprinsă de radar cu 162 km/h în afara localității Podgoria.

Pe acea porțiune ...

2021-05-07 00:35 open_in_new
Cum l-a ajutat Poliția Animalelor pe motanul Micu să se recupereze

În ziua de 4 mai, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au observat pe un grup de socializare un anunț în care se cerea ajutor pentru un motănel.

Acesta suferise o accidentare, fără a se cunoaște împrejurările, ...

2021-05-07 00:35 open_in_new
VIDEO O familie cu doi copii, din Stâlpu, a rămas pe drumuri, din cauza unui incendiu

Pompierii buzoieni au fost solicitați, joi, în comuna Stâlpu, să intervină pentru stingerea unei case cuprinse de flăcări. Incendiul a izbucnit în podul casei iar apelul la 112 a fost făcut după ce câțiva localnici au observat fumul care ieșea pe sub streașină.

Două ...

2021-05-06 16:20 open_in_new
VIDEO Șofer trimis în arestul Poliției, după o urmărire nebună pe străzi

O urmărire ca-n filme a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din Mărăcineni. Personajul negativ, un buzoian de 43 de ani, care a fost surprins de polițiști în timp ce se afla în trafic pe DN2 E85. Atunci când polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, acesta și-a ...

2021-05-06 16:20 open_in_new
Motivul pentru care doi tineri au decis să crească păsări la pășune. Cum funcționează ferma de lângă Buzău

Doi tineri brașoveni au înființat lângă municipiul Buzău o fermă de păsări pășunate, model foarte popular în SUA și vestul Europei de agricultură regenerativă. Păsările stau în aer liber, se hrănesc sănătos iar pământul se reface.

Soții Dinu s-au apucat de crescut ...

2021-05-06 16:20 open_in_new
Cum să fii cu adevărat fericită? Dezvoltă-ți încrederea în tine!

Fericirea este scopul pe care majoritatea femeilor și-au propus să îl îndeplinească. Există nenumărate cărți despre fericire și la fel de multe citate menite să te inspire să găsești bucurie în lucrurile mici, să le oferi acestora o însemnătate aparte. Totuși, fericirea se ...

2021-05-06 04:51 open_in_new
Primăria Buzău caută constructor pentru un proiect de amenajare urbană, în valoare de patru milioane de euro

Primăria Buzău a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) proiectul de modernizare a Pieței Dacia. Firmele interesate au la dispoziție două luni pentru a încerca să adjudece lucrarea prevăzută cu un buget de patru milioane de euro, din fonduri europene.

De pe 3 ...

2021-05-06 04:51 open_in_new