Ultimele Știri România

Știri de Galați

Dumitru Tenie, candidat PMP pentru Primăria Corod: „Am muncit și vreau să mai muncesc la Primăria Corod”

Interviu cu candidatul PMP pentru Primăria comunei Corod, Dumitru Tenie:

Reporter: Sunteți aproape de finalul unui mandat de consilier local la Corod. Ce ați reușit să faceți din această postură, de ales local?

Dumitru Tenie: A fost un mandat destul de greu, cu un ...

Azi 08:46 open_in_new
Restricții de trafic pentru manifestările dedicate Unirii Principatelor Române

Primăria municipiului Galați anunță că vineri, 24 ianuarie, pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de „Ziua Unirii Principatelor Române”, vor exista restricții temporare de trafic și modificări privind circulația mijloacelor de transport în ...

Ieri 15:24 open_in_new
Maricel Vitănescu, candidatul PMP pentru Primăria Cudalbi: „Nu voi face ce vreau eu, ci ceea ce trebuie pentru comunitate”

Candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Cudalbi, Maricel Vitănescu, ne-a acordat un interviu în care ne-a explicat care sunt planurile sale, în cazul în care va câștiga alegerile:

Reporter: În campania electorală, veți merge în faţa oamenilor cu un ...

Ieri 11:19 open_in_new
Conflict în familie aplanat de jandarmi

Un individ care nu a respectat ordinul de restricție și care a făcut scandal chiar în casa celei de care nu avea voie să se apropie, a fost ridicat de jandarmi.

Azi-noapte, un echipaj de Jandarmerie, care se afla în patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost ...

Ieri 10:17 open_in_new
Un individ de 35 de ani a ajuns pe mâna jandarmilor după ce și-a bătut bunica în vârstă de 87 de ani

Un individ de 35 de ani a ajuns pe mâna jandarmilor după ce și-a lovit bunica în vârstă de 87 de ani. Potrivit jandarmilor care au intervenit pentru aplanarea scandalului, nepotul i-ar fi cerut bani bunicii pentru a juca la jocurile de noroc, dar pentru că aceasta l-a refuzat, ...

2020-01-21 15:56 open_in_new
Marius Daniel Oancă, candidatul PMP pentru Primăria Scânteieşti: „Vreau ca deciziile comunei să fie luate prin consultare publică, în acord cu nevoile cetățenilor”

Membru al Partidului Mişcarea Populară, candidat la funcţia de primar al comunei Scânteieşti, Marius Daniel Oancă, este un tânăr gospodar, cu proiecte ambiţioase pentru cele două localităţi componente. Are 30 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Reporter: Ce anume ...

2020-01-21 12:53 open_in_new
Aruncarea gunoiului pe stradă dăunează buzunarului

Un taximetrist din Galați și-a diminuat bugetul cu 500 de lei, după ce a fost amendat de Poliția Locală. Omul a fost surprins de camerele de supraveghere când arunca gunoiul la colțul unei străzi.

„În cadrul verificărilor efectuate în vederea soluționării unei ...

2020-01-21 11:52 open_in_new
Vasile Ioan, candidat PMP la funcţia de primar al comunei Independenţa: „Sunt un om de echipă. Sunt un om pentru oameni”

În vârstă de 43 ani, consilier local, ambiţios şi gospodar, Vasile Ioan este membru al Partidului Mişcarea Populară, propus drept candidat pentru funcţia de primar al comunei Independenţa.

Este genul de om care obişnuieşte să măsoare de o sută de ori şi să taie o ...

2020-01-20 22:37 open_in_new
Municipalitatea gălățeană, obligată să-și facă „plan preventiv” privind poluarea

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat astăzi că va avea discuţii, în perioada următoare, cu reprezentanții unor orașe mari din România care au obligaţia să prezinte rapoarte privind calitatea aerului.

„Aş vrea să vă spun că, analizând ...

2020-01-20 11:26 open_in_new
Eugen Stratica, candidatul PMP pentru Primăria Bereşti Meria: „Revitalizarea comunei încă mai este posibilă”

Eugen Stratica, candidatul PMP pentru Primăria Bereşti Meria crede că revitalizarea comunei încă mai este este posibilă.

În vârstă de 51 ani, fost poliţist, actualmente pensionar, Eugen Stratica doreşte să scoată comunitatea, unde trăieşte de 25 de ani, din marasmul ...

2020-01-18 14:37 open_in_new
Georgel Pleşa, candidatul PMP pentru Primăria Braniştea: „Deşi sunt nou în politică, ştiu cum şi pot să schimb în bine viitorul comunei”

Proaspăt intrat în politică, Georgel Pleşa (38 ani), a decis să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări şi să intre în competiţia electorală din acest an, pentru functia de primar al Comunei Braniştea.

Este cunoscut de oamenii locului ca fiind un tânăr ...

2020-01-17 22:21 open_in_new
Investiție nouă la Complexul Muzeal de Stiinţele Naturii

Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Spaţiu expoziţional permanent – Zona pescărească Prut-Dunăre”, în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional ...

2020-01-17 20:19 open_in_new
5.000 de podețe vor fi amenajate la intrarea gospodăriilor din mai multe localități

Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului care prevede construcţia a 5000 de podeţe de acces la proprietăţi. Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C. Davide Construct S.R.L & S.C. Tqm Management S.R.L.

„Pe drumurile ...

2020-01-17 20:19 open_in_new
A intrat în curte cu tot cu tractor

Un tânăr de 26 de ani, băut bine și fără permis de conducere a urcat la volanul unui tractor și a plecat la plimbare. La un moment dat, bărbatul a pierdut controlul utilajului și a ajuns într-o gospodărie, după ce a spulberat gardul.

„Polițiștii din cadrul Secției ...

2020-01-16 15:48 open_in_new
Cristache, PMP: „Pucheanu și Humelnicu, mincinoșii de serviciu ai PSD Galați”

O veste oarecum tristă a ajuns zilele trecute la urechile reprezentanților administrației publice locale din Galați: Comisia Europeană a anunţat invalidarea licitaţiei organizate de MDRAP privind achiziţionare a 10 tramvaie care ar fi trebuit să ajungă pe traseele din oraș. ...

2020-01-15 18:25 open_in_new
Periuțe de dinți, șampon și detergenți, ajutoare de la UE

De luni, 20 ianuarie 2020, va începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană.

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, ...

2020-01-15 13:17 open_in_new
Un tramvai numit dorință!

Gălățeni își pot lua gândul de la cele 10 tramvaie noi care erau așteptate să intre în circulație pe traseele societății Transurb SA.

Licitația lansată acum un an de Ministerul Dezvoltării Regionale a fost anulată pe motiv că niciuna dintre cele două oferte depuse ...

2020-01-15 09:13 open_in_new
Un copil de 15 ani din județul Galați salvează 5 vieți

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă, de neconceput. Dar atunci când dispare o lume de numai 15 ani, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva ițele universului s-au încurcat din ...

2020-01-14 21:56 open_in_new
Carambol pe DJ 251, lângă Schela, cu trei mașini implicate

Două persoane au rămas încarcerate după ce trei autovehicule au fost implicate într-un accident rutier petrecut la Schela, pe DJ 251. La locul incidentului s-au deplasat doua echipaje medicale: unul SMURD de la Detașamentul de Pompieri Galați și o ambulanță SAJ.

În ...

2020-01-14 12:42 open_in_new
Doi răniți într-un accident grav petrecut la Tudor Vladimirescu

Un grav accident rutier s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 6, pe DN 25, la intrare în localitarea Tudor Vladimirescu. Au fost implicate o autoutilitară și un autobuz care avea 35 de persoane la bord. Persoanele din autobuz erau angajați ai unei fabrici de confecții ...

2020-01-14 09:36 open_in_new
Gigi Dănilă, candidat PMP la Primăria Matca: „Vreau să muncesc, ceilalți au dormit destul!”

Actualul viceprimar al comunei Matca, Gigi Dănilă, vrea să meargă mai departe în vara acestui an și să pună în aplicare o serie de proiecte importante pentru comună, multe dintre ele promise deja, dar lăsate de izbeliște de primarul în funcție, Nelu Costea. Gigi Dănilă ...

2020-01-13 20:07 open_in_new