Ultimele Știri România

Timpolis

Adolescent operat pe creier, cu succes, la Spitalul Județean din Timișoara

Foto: Facebook Raul Pătrașcu

La Spitalul Județean de Urgență din Timișoara a avut loc, în premieră națională, o operație complexă, pe creier, efectuată unui adolescent de 14 ani.

 

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, anunță că o ...

2020-07-10 21:24 open_in_new
Guvernul a aprobat construirea unui viitor cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara

În cadrul ședinței de guvern de ieri a fost aprobată construirea unui nou cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara. Acesta va fi cel mai mare cămin din România.

 

Guvernul a adoptat ieri Hotărârea pentru pentru aprobarea indicatorilor ...

2020-07-10 16:10 open_in_new
Direcția de Sănătate Publică Timiș face apel la responsabilitatea cetațenilor, în criza generată de Covid

Având în vedere ca în ultima perioadă de timp, evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 a luat o amploare deosebită, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș face apel la responsabilitatea cetațenilor pentru ca „împreună să limităm răspândirea ...

2020-07-10 15:09 open_in_new
UVT, selectată de Comisia Europeană în grupul de elită al Universităților Europene

Foto: UVT

Comisia Europeană a anunțat azi extinderea selecției universităților ce vor face parte din cercul partenerilor agreați în cadrul rețelelor de Universități Europene. Universitatea de Vest din Timișoara a fost şi ea selectată.

 

De la începutul anului ...

2020-07-09 15:39 open_in_new
Virgil Musta face apel la responsabilitate şi solidaritate: „Numai așa putem ține sub control pandemia”

În ziua în care în România a fost înregistrat un record al numărului de noi infectări cu covid-19, 555, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timișoara, face apel la solidaritate pentru a evita dramele sociale.

 

Această ...

2020-07-09 09:32 open_in_new
Un student nevăzător a absolvit Kinetoterapie la Universitatea de Vest din Timişoara

Vlad Emanuel Ion, un student nevăzător în care Universitatea de Vest din Timişoara a crezut și căruia i-a oferit o bursă specială, își finalizează studiile de licență.

 

Unul dintre beneficiarii programului Universităţii de Vest din Timişoara de sprijinire a ...

2020-07-08 17:08 open_in_new
PSD Timiş îl acuză pe liberalul Nicolae Robu că orchestrează deturnarea proiectului Timișoara 2021

PSD Timiş îl acuză pe primarul liberal al Timișoarei vrea să deturneze proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii „chiar cu riscul de a crea un scandal național și internațional”.

 

„După ce a ratat impunerea unui statut abuziv în care se ...

2020-07-08 14:52 open_in_new
Pledoarie pentru grijă şi responsabilitate

Este suficient ca, în perioada aceasta, să acceptăm că virusul există, punându-ne în defensivă, şi că, prin măsuri de precauţie şi de igienă la îndemâna fiecăruia dintre noi, putem avea grijă nu doar de noi, ci şi de cei de lângă noi – poate deja bolnavi, poate doar  mai ...

2020-07-08 14:52 open_in_new
Prima asistentă confirmată cu covid-19 la Spitalul CFR din Timișoara, cercetată disciplinar

Conducerea Spitalului CFR din Timișoara anunță că asistenta medicală care a fost depistată pozitiv la infecția cu coronavirus va fi cercetată disciplinar, potrivit Rdaio Timişoara.

 

Prima asistentă depistată cu covid-19 a încălcat normele și procedurile în ceea ...

2020-07-08 14:52 open_in_new
Asumarea de către Municipalitate a proiectului Capitală Culturală Europeană, aprobată de Consiliul Local Timișoara

Proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii a fost asumat, prin vot, de Consiliul Local Timișoara. Acesta a aprobat și regulamentul pe baza căruia ONG-urile din domeniul cultural pot primi finanțare pentru organizarea evenimentelor din dosarul de ...

2020-07-08 09:45 open_in_new
Povești urbane din cartierul Fabric,aduse pe scenă

Centrul Cultural Basca anunţă că va da startul, în curând, repetițiilor pentru proiectul Fabric, un demers de cercetare culturală și explorare artistică a poveștilor urbane din unul dintre cele mai reprezentative cartiere ale orașului Timișoara: cartierul ...

2020-07-08 09:45 open_in_new
Nicolae Robu: „Ploile au compromis parțial rezultatele proaspetei intervenții anti-ţânţari”

Foto: Constantin Duma

Primarul Timişoarei atrage atenţia că prezența atât de numeroasă a ţânţarilor nu este cauzată de nepăsarea cuiva, ci de condițiile meteo, ploile abundende anihilând efectul substanţelor cu care s-a stropit.

 

„În ultima săptămână ...

2020-07-07 15:23 open_in_new
Noi zboruri, reluate de pe Aeroportul Internaţional Timișoara

Ca urmare a reactualizării listei țărilor considerate sigure și din care pasagerii pot reveni în țară fără să mai intre în izolare sau carantină, noi zboruri au fost reluate de azi, de pe Aeroportul Internaţional Timișoara.

 

Reluarea zborurilor aeriene de ...

2020-07-07 14:19 open_in_new
Strada Grigore Alexandrescu intră în lucrări de modernizare

Tronsonul de drum de pe strada Grigore Alexandrescu ce urmează a fi modernizat face parte din traseul inelului IV de circulație al Timișoarei ce leagă partea de sud a orașului (Calea Buziașului) de partea nordică (Calea Torontalului – strada Grigore ...

2020-07-07 14:19 open_in_new
Noua maternitate de la Timișoara ar putea funcționa la finalul ui 2021

Reprezentanții Consiliului Judeţean Timiş şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara au semnat azi contractul de proiectare şi execuţie cu firma care va construi noua maternitate de la Timişoara.

 

Investiția depășește 13 milioane de euro şi va fi acoperită ...

2020-07-07 10:14 open_in_new
Se închide circulația pe strada Mareșal Prezan

Foto: Andrei Bîrsan / STPT

De azi, timp de aproximativ un an, se închide circulația rutieră pe strada Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia), între Calea Martirilor și bulevardul Sudului, ceea ce va modifica şi traseul liniei 15 troleibuz, anunţă Societatea de Transport Public ...

2020-07-06 12:31 open_in_new
Căderea măștilor

Trei foşti demnitari, pe mâinile cărora se aflase vremelnic România, au lăsat în urmă timpurile în care aveau un scop comun, antidemocratic, și în care acționau ghidați de principii de grup infracțional organizat, acelei înfrăţiri luându-i acum locul resentimente şi acuze ...

2020-07-06 12:31 open_in_new
Alin Nica: „Timișoara poate pierde Premiul Melina Mercouri”

Recentele evoluții din cadrul Asociației Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii îngrijorează timișoreanul de rând și oamenii de cultură din Timişoara, spune liberalul Alin Nica, expert al Comisiei Europene în juriul care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale ...

2020-07-06 12:31 open_in_new
Doctor Virgil Musta: „Pacienții cu covid-19 care se externează pot deveni focare de infecție, dacă nu respectă izolarea”

Pacienții care se externează pe proprie răspundere pot deveni focare de infecție, dacă nu respectă regulile de izolare la domiciliu, atrage atenția medicul Virgil Musta, potrivit Radio Timişoara.

 

„Atâta timp cât lumea a început să nu mai respecte, să nu mai ...

2020-07-06 12:31 open_in_new
Marian Voicu: „Luptele nu se mai dau pentru teritoriu, ci pentru mințile oamenilor, cu o miză uriașă pentru democrație”

Foto: Alex Cican

Ne aflăm în plină infodemie (termen dat pentru pandemia de dezinformări și știri false despre noul coronavirus și boala provocată de el). Mizele principale ale celor care orchestrează campanii de fake news şi aruncă în spaţiul public teorii ale conspiraţiei ...

2020-07-06 11:27 open_in_new
Ioan Holender, despre situația în care se află „Timișoara Capitală Culturală Europeană: „Sunt trist, decepţionat şi revoltat”

Foto: TVR Timișoara

Fostul director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, se declară trist, decepţionat şi revoltat în privința proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană.

 

Într-un mail trimis redacției, Ioan Holender spune că a fost tare ...

2020-07-03 22:40 open_in_new