Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Coaliția pentru Educație solicită acțiuni concrete pentru rezolvarea problemei școlilor și grădinițelor cu WC-uri în curte

Organizațiile membre ale Coaliției pentru Educație fac apel la Executiv, Ministerul Educației și Cercetării și la autoritățile locale pentru ca, împreună, să rezolve de urgență problema școlilor și grădinițelor cu WC-uri în curte. Au trecut 9 luni de la fatidicul accident prin care un copil de 3 ani a murit într-o unitate de învățământ cu grup sanitar neconform și amplasat în exteriorul construcției unității de învățământ. Suntem la un pas de tragedia de a pierde alte vieți în fiecare zi. Timpul descinderilor mediatice și a proiectelor pe hârtie trebuie să ia sfârșit.

...
2020-01-17 10:04 open_in_new
Blue Air este cea mai punctuală companie aviatică cu operațiuni semnificative în România, în conformitate cu OAG

În raportul pe luna decembrie 2019 al companiei de consultanță și cercetări de piață din domeniul aviației, OAG (Official Aviation Guide), Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, după numărul de pasageri transportați, se află pe locul 1 în ceea ce privește punctualitatea, între companiile aeriene cu prezență semnificativă în România.

...
2020-01-17 09:06 open_in_new
7 metode să eviți intoxicarea mentală de la o societate "ultra consumeristă". Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

Atunci când oamenii se distanțează de ei înșiși, își pierd individualitatea, armonia și dragostea pentru semenii lui și își activează automat un mecanism de reacție la ce se întâmplă în jurul lor, prin regrete, frici, mâhnire, invidie – adică un cumul de emoții negative care intoxică întreg corpul.

...
2020-01-16 09:08 open_in_new
Warm-Up Party SoundArt Festival cu Roman Lomtadze Drum Empire / Cruise Control

SoundArt si Quantic va invita la o seara speciala cu Roman Lomtadze Drum Empire si Cruise Control pe 22 ianuarie ca Warm-up Party pentru festivalul ajuns la a 4-a editie. Intrarea este libera.

...
2020-01-15 09:37 open_in_new
Efectele bullying-ului asupra Generației Z și Alpha

Bullying-ul este un fenomen cunoscut de decenii întregi, reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar. De câțiva ani, expansiunea fără precedent a rețelelor sociale online a mutat acest fenomen traumatizant pentru copii și adolescenti în mediul virtual. 

...
2020-01-14 09:05 open_in_new
Coaliția pentru Educație susține o școală de calitate, care nu se oprește trei luni pe an!

Referitor la propunerea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) privind structura anului școlar 2020-2021, Federația Coaliția pentru Educație consideră că este bine să construim pe ceea ce am câștigat, astfel încât anul școlar să înceapă mai devreme și să aibă un ritm mai potrivit vieții actuale, cu perioade intense, alternate cu vacanțe mai scurte.

...
2020-01-13 16:07 open_in_new
Blue Air lansează opt noi rute de zbor din România

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, lansează opt noi rute de zbor de pe aeroporturile din București, Iași și Bacău.

...
2020-01-13 16:04 open_in_new
Cum a apărut meditația și de ce trebuie să o luăm în serios? Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru

Atât în Orient, cât și în Occident, oamenii meditau cu cel puțin 2500 de ani în urmă. Cu toate acestea, practica meditației a rămas mult timp în sfera relgioasă sau spirituală. Anul 1960 a adus o prima schimbare prin practica meditației transcedentale, atrăgând mulți adepți, printre care și membrii formației Beatles.

...
2020-01-11 08:20 open_in_new
Opinia psihologului Andra Tănăsescu: Cum sabotăm fericirea nostră și a celor din jur?

O relație echilibrată între doi adulți aduce creștere și are la bază încredere și susținere. Acest echilibru presupune deschidere și răbdare pentru a înțelege atât nevoile personale, cât și pe cele ale partenerului.

...
2020-01-09 17:13 open_in_new
Rebeca la numai 8 ani a fost diagnosticata cu Tumora pe creier. Un simplu SMS o poate ajuta

O fetiță de 7 ani și jumătate din județul Prahova și-a dorit de mică să fie o luptătoare. Viața pare să îi fi împlinit visul, însă nu așa cum s-a așteptat. Pasionată de judo, Rebeca Cojocaru din comuna Brebu s-a trezit într-o dimineață cu o durere de cap insuportabilă, iar a doua zi a început să aibă probleme cu mobilitatea și cu vederea. 

...
2020-01-09 17:06 open_in_new
Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: Cuvintele utilizate ne influențează ADN-ul

Este cunoscut faptul că, doar 10% din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine, iar restul de 90% este considerat “material de balast”, adică fără o importanță evidentă. 

...
2020-01-06 08:59 open_in_new
SoundArt Festival 2020 iti prezinta prima editie a concursului “Sound On Paper”!

Concursul “Sound On Paper” este organizat de OST CULTURAL EVENTS  in parteneriat cu CAVALLERIA EVENTS si face parte din proiectul  SOUNDART FESTIVAL, propunandu-si sa dezvolte reflectia personala a artistilor asupra legaturii dintre sunet si imagine. Scopul concursului este de a stimula interesul artistilor plastici pentru interdisciplinaritate si conexiunea dintre diferite ramuri ale culturii.

...
2019-12-28 09:53 open_in_new
Studiu BeKid.ro: Ce au cumpărat părinții pe Internet pentru copiii lor în 2019?

Începând cu luna noiembrie 2019, părinții au comandat cel mai frecvent de pe Internet, pentru copiii lor, triciclete (13,08%), cărucioare (11,22%), biciclete (10,87%) și scaune auto (8,70%), se arată într-un nou studiu realizat de BeKid.ro, unul dintre cele mai mari magazine online din România pentru bebeluşi şi copii. Totodată, scutecele, trambulinele, toboganele, jucăriile, costumele pentru serbare și spațiile de joacă sunt și ele la mare căutare de către părinți.

...
2019-12-28 09:18 open_in_new
Studiu Negociat.ro: Cumpărăturile de Crăciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton

Cumpărăturile de Crăciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton. Astfel, umblatul prin magazine vă poate crește ritmul cardiac cu aproximativ 30%, se arată într-un studiu efectuat la comanda marketplace-ului www.negociat.ro și care a investigat răspunsuri ale cumpărătorilor, care au purtat un aparat de măsurare a ritmului cardiac, în timpul unei sesiuni de shopping de 60 de minute.

...
2019-12-28 09:15 open_in_new
Celebru hipnoterapeut dezvăluie: 3 bariere către adevăratele noastre pasiuni

De câte ori nu am auzit „Urmează-ți visul! Urmează-ți pasiunea!”? Este un mesaj pe care-l auzim peste tot: de la discursurile de absolvire până la speech-urile de dezvoltare personală și cărțile motivaționale.

...
2019-12-27 08:57 open_in_new
Opinia psihologului Andra Tănăsescu: Relațiile toxice și teama de singurătate

De multe ori, în urma unei decepții în dragoste, spunem: „Nu mai vreau să iubesc! Nu îmi mai trebuie așa ceva! Prefer să fiu singur/ă! - Însă când spunem “singuri”, nu ne referim la solitudine, ci la singurătatea care ne facem să ne simțim invizibili sau neimportanți”.

...
2019-12-27 08:42 open_in_new
Psiholog român dezvăluie: 6 trucuri pentru a nu mânca exagerat de Sărbători

În apropierea sărbătorilor, ne gândim tot mai mult la mesele în familie, pline cu bunătăți tradiționale. Odată puși în fața mâncărurilor, parcă nu ne mai putem opri. Influenţaţi de tradiţie, educaţie şi religie, românii au tendinţa să facă excese alimentare. De sărbători, românii se înghesuie prin magazine pentru a cumpăra mâncăruri alese şi uită cu desăvârșire de alimentaţia echilibrată.

...
2019-12-27 08:40 open_in_new
Vânzarea activelor non-core business grăbește salvarea companiilor din insolvență
  • Valoarea tranzacțiilor realizate în ultimii trei ani de CITR este de 242.436.101 de euro;
  • CITR coordonează în medie două tranzacții zilnic, cu tot ce înseamnă evaluare, strategii de valorificare, organizare proceduri de vânzare, licitații publice și pregătire documentație;
...
2019-12-24 08:14 open_in_new
Analiză CITR : Vânzarea activelor non-core business grăbește salvarea companiilor din insolvență
  • Valoarea tranzacțiilor realizate în ultimii trei ani de CITR este de 242.436.101 de euro;
  • CITR coordonează în medie două tranzacții zilnic, cu tot ce înseamnă evaluare, strategii de valorificare, organizare proceduri de vânzare, licitații publice și pregătire documentație;
...
2019-12-23 10:57 open_in_new
“SOUNDART FESTIVAL 2020” REVINE CU SUFLU PROASPAT SI SOUND DIVERSIFICAT, PRIMAVARA VIITOARE

Evenimentul, aflat la a IV a editie, aduce doua premiere in Romania: GREEN CARNATION & TRUCKFIGHTERS, si concert extraordinar RIVERSIDE, ca preambul al festivalului!

...
2019-12-23 08:08 open_in_new