Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Noaptea Albastră a Autismului 2020 pe 2 aprilie România se iluminează în albastru pentru autism

Clădiri importante din București se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30 000 de persoane cu autism care trăiesc în România. Lor li se alătură peste 100 de instituții, companii și ONG-uri care iluminează simbolic în digital spațiul lor virtual (website-ul) sau fotografia clădirii. Noaptea Albastră a Autismului 2020 este un gest de atenție și încurajare pe care Asociația Help Autism și Asociația pentru Muzică, Cultură și Artă, cu sprijinul RO TSA și FEDRA, și partenerii lor îl fac pe 2 aprilie de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. 

...
2020-04-02 09:15 open_in_new
OUG 37/2020, publicată în Monitorul Oficial, amână plata ratelor pentru debitori. Care sunt beneficiile și cum pot aplica companiile

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului de afaceri local se numără și OUG 37/2020 care prevede posibilitatea amânării de către instituțiile de credit bancare și nebancare a ratelor și dobânzilor la credite. Principalii beneficiari ai măsurii publicate în Monitorul Oficial sunt: persoane fizice, PFA, întreprinderi individuale și familiale, profesii liberale și persoane juridice din contractele de credit, respectiv leasing. Conform specialiștilor CITR și Impetum Group, suspendarea se poate produce pentru o durată de până 9 luni (durată minimă de suspendare 1 lună) pentru rate de capital, dobânzi și comisioane, iar amânarea la plată nu va fi clasificată ca expunere neperformantă.

...
2020-04-01 09:06 open_in_new
Venezuela denunță un nou atac al SUA pe baza unor acuzații false și vulgare

Republica Bolivariana Venezuela denunță că, într-o perioadă în care umanitatea se confruntă cu cea mai înverșunată pandemie, guvernul Donald Trump atacă din nou Poporul Venezuelean și instituțiile sale democratice, folosind o nouă formă de lovitură de stat pe baza unor acuzații mizerabile, vulgare și nefondate, care încearcă să minimizeze recunoașterea ridicată pe care Venezuela o are în lupta împotriva traficului de droguri pe deplin demonstrată în diferite sfere multilaterale.

...
2020-03-27 09:31 open_in_new
Inconștiența primarului Daniel Tudorache pune în pericol sănătatea publică în plină pandemie cu Coronavirus

În plină stare de urgență și de pandemie provocată de Covid-19, dl. primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, pune în pericol sănătatea publică. Prin declarația sa cu privire la faptul că Sectorul 1 nu va mai depune deșeuri la Depozitul ecologic de la Chiajna, administrat de IRIDEX, dl. primar Tudorache periclitează eforturile autorităților de a ține sub control epidemia cu virusul Covid-19 și de a reduce riscurile apariției de noi focare potențiale de infecție.

...
2020-03-27 09:10 open_in_new
Cum putem susține școala românească în vremea COVID-19

Federația Coaliția pentru Educație salută eforturile directorilor, cadrelor didactice și părinților care fac posibilă continuarea procesului de învățare în această perioadă. 

...
2020-03-27 09:05 open_in_new
10 tehnici de liniște si sănătate interioară, pe durata fricii de Coronavirus. Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

Mesajele transmise de o autoritate către omul de rând sunt hipnotizante, deoarece vin de la o entitate superioare către una inferioară; fie că vin de la doctor, judecător, poliție, titluri din mass-media sau un guvernator – toate produc un efect cu bătaie lungă în mintea și inima omului care ascultă: “Urgent, Grav, Incurabil, Inoperabil, Agresiv, Invaziv, Metastază, Mortal, Boală, Virus” și multe altele conduc la o memorare cu influență negativă în acțiunile viitoare ale omului.

...
2020-03-26 09:34 open_in_new
Consiliere online gratuită pentru cadrele medicale și forțele de ordine care luptă împotriva pandemiei Covid-19

Asociația Română de Hipnoză, în parteneriat cu Pro Success Training și Puterea Minții oferă gratuit ședințe de consiliere online, audio și/sau video tuturor cadrelor medicale, asistenți medicali, doctori, brancardieri și personalului medical implicat în lupta împotriva pandemiei Covid-19,  precum și forțelor de ordine care ajută la menținerea ordinii publice.

...
2020-03-25 06:58 open_in_new
Gaming Marathon - Comunitatea de gaming rămâne împreună miercuri 25 martie pe Youtube și Twitch

Gaming Marathon aduce împreună comunitatea de gameri miercuri, pe 25 martie. Această inițiativă a Bucharest Gaming Week și Nexus Gaming subliniază că, deși stau în casă, gamerii râmân în contiunare împreună, socializând cu prietenii în jocurile video. Astfel, miercuri, timp de peste 12 ore, începând de la prânz până după miezul nopții, youtuberii și streamerii de gaming români vor organiza competiții împreună cu urmăritorii lor, indiferent dacă sunt jocuri de echipă sau jocuri individuale.

...
2020-03-23 18:13 open_in_new
Explicația psihoterapeutului Andreea Bob despre pandemia Covid-19: Oamenii au nevoie de certitudini pentru a-și recâștiga optimismul

Frica, teroarea, panica sunt mai prezente ca niciodată mai ales acum când acest virus se răspândește atât de rapid. Ne temem de ceea ce ne rezervă ziua de mâine iar informația negativă contribuie enorm la frica resimțită și îngreunează momentele prin care trecem. 

...
2020-03-23 17:59 open_in_new
Comemorarea morții lui Isus Cristos

Marți, 7 aprilie 2020, Martorii lui Iehova din întreaga lume celebrează un eveniment unic în istoria omenirii „Cina Domnului”, cunoscut și sub denumirea de Cina cea de Taină.

...
2020-03-23 17:50 open_in_new
Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

În contextul evenimentelor epidemiologice recente, pentru a minimaliza riscul de transmitere a COVID-19 și pentru a ne conforma normelor de sănătate publică, Marisiensis http://marisiensis.ro anunță amânarea a celei de-a XXIV-a ediții a Congresului Științific Internațional pentru studenți, tineri doctori și farmaciști Marisiensis pentru perioada 21 - 25 octombrie 2020.

...
2020-03-21 09:11 open_in_new
Cocktail Holidays: Cele mai multe anulări și amânări, la vacanțele de primăvară și de Paște. Pe site, căutările au scăzut cu 35% față de perioada similară a anului trecut

Turoperatorul Cocktail Holidays, la fel ca și ceilalți jucători din industria turistică, se confruntă în această perioadă cu o serie de anulări și amânări a pachetelor turistice care ar fi trebuit să se desfășoare luna aceasta și în aprilie, cu ocazia Paștelui. Aproximativ 75 de vacanțe au fost anulate, în timp ce de 3 ori mai multe au fost amânate. De asemenea, în această perioadă căutările de pachete turistice pe site-ul turoperatorului au scăzut cu 35% față de perioada similară a anului trecut.

...
2020-03-21 08:56 open_in_new
Cushman & Wakefield Echinox preia administrarea clădirii de birouri Mendeleev Office 5 din Bucureşti

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să administreze Mendeleev Office 5, clădire de birouri livrată recent ȋn centrul Bucureştiului de către Akcent Development.

...
2020-03-20 05:10 open_in_new
Livrări de 2 milioane de pachete de drojdie într-o singură săptămână, în toate magazinele din România, triplu față de o perioadă normală. Cantitatea este suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini

Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie și până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) și în România. Producătorul de drojdie proaspătă și uscată Pakmaya a livrat către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.

...
2020-03-19 08:34 open_in_new
Explicația psihologului Andra Tănăsescu: Informarea corectă și păstrarea simțului umorului scad teama de Coronavirus

Cu toții suntem puși la încercare în această perioadă și cu toții simțim presiunea care vine odată cu răspândirea acestui virus. Impactul puternic pe care îl are este vizibil în toate domeniile vieții. Peste tot se iau măsuri pentru a limita riscul de răspândire a acestui virus. Tot mai mulți lucrează de acasă și tot mai puțini ies din casă. Economia, educația, afacerile mici și mari, piața de joburi, toate au de suferit, în timpul acestei crize.

...
2020-03-18 09:31 open_in_new
UNIUNEA CAMERELOR DE COMERȚ BILATERALE DIN ROMÂNIA TRANSMITE PROPUNERILE CAMERELOR DE COMERȚ BILATERALE MEMBRE ALE UCCBR, LEGATE DE CONTINUITATEA ACIVITĂȚII ECONOMICE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ AFECTATĂ DE CORONAVIRUS

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, cea mai mare organizație a camerelor de comerț bilaterale și cea mai reprezentativă pentru mediul de afaceri bilateral al României cu diverse state, transmite Guvernului României, câteva din propunerile venite de la membrii UCCBR, propuneri legate de continuitatea activității economice în această perioadă afectată de coronavirus:

...
2020-03-18 09:25 open_in_new
Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova a lansat #TeatruNcasACASAteatru - leapșa digitală cu actorii Naționalului

În vremuri excepționale se impun măsuri excepționale. Și nu toate trebuie să fie restrictive, ci dimpotrivă, e nevoie să contrabalansăm. De sâmbătă, 14 martie 2020, Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova a deschis un spațiu de joacă virtual în care a adus până acum împreună la joacă peste 45.000 de spectatori și 13 actori - #teatruncACASAteatru.

...
2020-03-18 09:11 open_in_new
Blue Air introduce programul “Te aducem acasă”, înainte de suspendarea zborurilor regulate, începând cu data de 21 martie

Ca urmare a decretului emis de Președintele României, care instalează starea de urgență, Blue Air suspendă zborurile regulate începând cu data de 21 martie și până la încheierea perioadei în care starea de urgență este activă. Blue Air introduce programul “Te aducem acasă”, în perioada 17 – 20 martie 2020, înainte de a supenda toate zborurile regulate.

...
2020-03-18 08:57 open_in_new
Fenomenul Covid-19: Cum ne păstrăm calmul? Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru

Conform ultimelor raportări, la nivel planetar s-au înregistrat peste 175.000 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 6.700. În același timp, aproximativ 6.000 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice, iar numărul pacienților vindecați este de 77.867 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info. În țara noastră, numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul Covid-19 a atins numărul de 217 de cazuri, iar din fericire nu s-a înregistrat până în momentul de față vreun deces.

...
2020-03-18 08:41 open_in_new
Celebru hipnoterapeut ne învață: Cum să depășim Dependența?

Adicția sau dependența, așa cum este mult mai cunoscută în limbajul comun, este definită de o gândire obsesivă și o nevoie compulsivă de droguri, alcool, alimente, sex sau alt tip de comportament, în ciuda consecințelor negative rezultate.

...
2020-03-17 09:40 open_in_new
Fenomenul Covid-19: Cum ne păstrăm calmul? Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru

Conform ultimelor raportări, la nivel planetar s-au înregistrat peste 175.000 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 6.700. În același timp, aproximativ 6.000 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice, iar numărul pacienților vindecați este de 77.867 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info. În țara noastră, numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul Covid-19 a atins numărul de 158 de cazuri, iar din fericire nu s-a înregistrat până în momentul de față vreun deces.

...
2020-03-17 09:33 open_in_new