Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Workshop privind importanța nanomaterialelor, nanotehnologiei și materialelor avansate pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare 23 noiembrie 2020, online

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Universitatea Politehnica din București, parteneri în proiectulNMP-REG: Delivering Nanotechnologies, advanced Materials and Production to REGional manufacturing, finanțat din programul de cooperare interregională INTERREG EUROPE, organizează un workshop privind importanța nanomaterialelor, nanotehnologiei și materialelor avansate pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare pentru a marca închiderea proiectului. Acesta va avea loc pe data de 23 noiembrie 2020, online, începând cu ora 15.00.

...
Ieri 09:03 open_in_new
Oamenii confundă Dragostea cu o emoție puternică pe care nu o înțeleg. Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

În educația formală, suntem privați de acest limbaj, numit emoția. Devenim supraobedienți prin prisma tuturor formelor sociale, iar puterea noastră emoțională scade. Astfel, potrivit psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, nu mai spunem ce simțim, ce vrem, nu mai suntem sinceri sau deschiși și credem că vom fi judecați de către ceilalți.

...
Ieri 08:45 open_in_new
Colegiul Psihologilor – filiala Constanța oferă gratuit 24/7 Consiliere psihologică telefonică pentru persoanele cu simptomatologie cauzată de pandemia Covid-19

Conform ultimelor raportări, în România, s-au înregistrat peste 383.743 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 9.400. În același timp, aproximativ 1.174 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice (fiind internate la Terapie Intensivă), iar numărul pacienților vindecați este de 261.387 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info.

...
2020-11-20 08:53 open_in_new
Trei tineri piloți lansează un vlog de aviație și aventură

În luna noiembrie s-a lansat Wings’n Dreams, primul vlog de aviație din România. David, Maria și Bogdan sunt trei tineri piloți de 26, 21 și respectiv 32 de ani care ne invită, în fiecare săptămână, să vedem viața de sus, de la bordul unui avion Diamond DA62.

...
2020-11-19 09:26 open_in_new
Limbajul corpului – Ce și cât comunicăm conștient și inconștient?

Comunicarea nonverbală este actul de a transmite un gând, un sentiment sau o idee prin gesturi fizice, postură și expresii faciale. Similar cu modul în care cursivizarea accentuează limbajul scris, comportamentul nonverbal poate accentua părți ale unui mesaj ver

...
2020-11-16 09:33 open_in_new
Benny Adegbuyi și DAbo Doner lansează Bursa lui Benny, program prin care oferă sprijin tinerilor sportivi

Benny Adegbuyi și DAbo Doner lansează Bursa lui Benny, un program menit să vină în sprijinul tinerilor sportivi care au obținut rezultate remarcabile, dar au nevoie de susținere financiară în drumul către performanță. Bursa include suport financiar, echipament sportiv, mese gratuite și alte beneficii.

...
2020-11-13 10:20 open_in_new
Din 2018, sprijin cu masă caldă pentru copiii școlari din cea mai săracă comunitate marginalizată din Baia Mare, Pirita

În timp ce responsabilitatea pentru noul an școlar a căzut în sarcina autorităților locale și a directorilor de școli, elevii români sunt mai săraci ca niciodată: 8 din 100 copii din mediul rural se culcă flămânzi. Una dintre cele mai sărace comunități din România se află în Pirita, la marginea orașului Baia Mare, județul Maramureș, unde totuși peste 58 de copii se „încăpățânează” să meargă zi de zi la școală, sperând că viitorul le pregătește o viață mai bună.

...
2020-11-09 14:25 open_in_new
Singurul lucru permanent în viață este ... schimbarea. Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu

Schimbarea face parte din ciclul vieții, iar senzația că totul este permanent și va rămâne la fel este o iluzie, creată de minte

...
2020-11-09 14:16 open_in_new
Vlad Stoica, votat în rolul de Președinte al Federației Române de Triatlon
  • Noua conducere are rolul de a continua toate proiectele în curs ale Federației
  • România rămâne și în 2021 gazda unor importante competiții internationale de triatlon
...
2020-11-09 14:12 open_in_new
Spa-ul în România - supraviețuire sau renaștere?

Văzută prin lupa de business, piața balneo și spa din România a fost și este în continuă creștere încă din 2012 de când această industrie și-a trasat o nișă proprie și la noi în țară, ajungând în 2018 să contureze o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro. Anul trecut, piața spa din România a crescut cu aproximativ 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane de euro, dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (nu includem terapiile de remodelare corporală și de înfrumusețare)

...
2020-11-05 12:49 open_in_new
Vă implorăm să o ajutăm! Un SMS de 2 euro îi va schimba viața

Vă rog frumos să mă ajutați să fiu bine, vă mulțumesc cu drag!

Cu aceste cuvinte, o fetiță de 5 ani ne-a furat inimile prin inocența și frumusețea ei, care ascund însă o suferință ce poate fi oprită.

...
2020-11-02 10:37 open_in_new
Cushman & Wakefield Echinox îşi consolidează departamentul de Land & Industrial şi încheie o nouă tranzacţie cu Sameday

Cushman & Wakefield Echinox continuă să își consolideze departamentul de Land & Industrial prin recrutarea lui Ștefan Surcel în cadrul echipei și încheie o nouă tranzacție cu Sameday, al doilea contract de închiriere intermediat pentru firma de curierat în ultimele luni.

...
2020-10-30 14:14 open_in_new
Bătrânețea de succes, premise pentru o viață de calitate

Lansat ca o sinteză a celorlalte concepte despre bătrânețe, conceptul de Bătrânețe de Succes vine în antiteză cu bătrânețea „uzuală“ ce are o viziune patologică și o privește în funcție de calitatea ei, respectiv în funcție de nivelul de sănătate, de modul de funcționare și capacitate de participare la diverse acțiuni, contexte.

...
2020-10-29 08:27 open_in_new
ROOTS FEST 2020 - Festival Internațional de Muzică Corală

În perioada 29-30 octombrie 2020, în intervalul ora 15:00-18:30, atât pe pagina de Facebook a asociației culturale ARPRO:https://www.facebook.com/asscultarpro, cât și pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma:https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/, se va desfășura cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală Roots Fest –festival organizat de asociația culturală ARPRO din Roma, în parteneriat cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și cu patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR). Partenerii media ai edițieiRoots Fest 2020 sunt: Radio România și Radio România Internațional.

...
2020-10-28 10:14 open_in_new
Studiu Aqua City: Ce-i preocupă pe românii din mediul urban legat de achiziționarea unei locuințe

Un studiu realizat de iSense Solutions în luna octombrie la comanda Aqua City a relevat care sunt principalele întrebări pe care românii le-ar pune unui dezvoltator imobiliar atunci când se gândesc să-și cumpere o locuință. Rezultatele cercetării arată că profilul cumpărătorului s-a schimbat în ultima perioadă: românii sunt mai educați, se informează mai bine și mai mult înainte de a face o investiție și sunt mult mai atenți cu banii lor, iar prețul a încetat să mai fie principalul criteriu atunci când se ia decizia achiziționării unei locuințe.

...
2020-10-28 10:09 open_in_new
#Digitaliada premiază creatorii de conținut digital educațional

Fundația Orange lansează ediția a cincea a concursului național #Digitaliada în care creatorii celor mai bune materiale educaționale digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.500 de euro, pentru ca aceștia să poată continua crearea de resurse educaționale.

...
2020-10-28 10:06 open_in_new
Îngerul acesta blond se numește Hari și are 4 ani.

Mămica lui se numește Adina și are 29 de ani. 
Atâta lumină pe chipurile lor, nimic nu trădează că sunt aprigi luptători de gherilă împotriva unui balaur nemilos. 

...
2020-10-26 16:17 open_in_new
Noua linie de metrou din Drumul Taberei deservește 150.000 de rezidenți și 20.000 de angajați ai chiriașilor din clădirile de birouri moderne

Tronsonul Râul Doamnei – Eroilor al liniei de metrou M5, inaugurat în luna septembrie, va scurta timpii de deplasare pentru 150.000 de locuitori ai Capitalei care au domiciliul în proximitatea celor 10 stații nou create, oferind o alternativă rapidă de deplasare și pentru cei aproape 20.000 de angajați ai companiilor care au sedii în clădirile de birouri situate în zonele Eroilor – Progresului – Politehnică.

...
2020-10-26 07:01 open_in_new
2€ pentru o viață mai bună. Trimite „Iasmina” la 8832 și schimbă viitorul unei copile chinuite de boală

Copilăria trebuie să însemne libertate, joacă, energie, viață în cea mai frumoasă formă, nelimitarea bucuriei de a trăi. De aceea, locul unui copil nu trebuie să fie niciodată într-un scaun cu rotile.

...
2020-10-26 06:57 open_in_new
Psihologul Andra Tănăsescu: Oricât de clar am vorbi, tot nu suntem înțeleși. De ce?

De multe ori, avem obiceiul de a ne supăra pe ceilalți pentru reacțiile lor. Lucrul important care ne scapă din vedere este că răspunsul celui cu care vorbim este un feedback la modul nostru de comunicare. Ce înseamnă asta? Că nu suntem buni comunicatori? Că nu transmitem mesajul corect? Că nu ne iese să ne facem înțeleși?

...
2020-10-26 06:56 open_in_new
Digitaliada adaptează resursele educaționale și în limba maghiară

undația Orange lansează, în cadrul Digitaliada, primele resurse educaționale digitale open-source în limba maghiară. Astfel, sunt puse la dispoziția profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară, în mod gratuit, cele 8 ghiduri prentru predarea matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii DigitaleGhidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra.

...
2020-10-26 06:54 open_in_new