Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Pe 28 februarie, Ziua Bolilor Rare este marcată la nivel mondial

Probabil toată lumea cunoaște pe cineva care suferă de o boală rară. Acestea afectează 1 din 20 de persoane, ceea ce înseamnă că în întreaga lume totalul numărului de oameni care suferă de astfel de afecțiuni se ridică la aproximativ 300 de milioane. Aceste boli afectează semnificativ calitatea vieții pacientului și complică diagnosticarea făcută de medici. Pentru cercetători, aceștia reprezintă o provocare presantă în vederea găsirii tratamentului potrivit. Pentru toți aceștia, 28 februarie este o dată specială - este Ziua Internațională a Bolilor Rare.

...
Ieri 11:10 open_in_new
Ce este valoros versus ce ne atrage la ceilalți?

Când spunem că ne place sau iubim pe cineva, experimentăm atracția interpersonală - forța plăcerii sau a iubirii noastre pentru o altă persoană. Analiza psihologică se poate aplica oricăror tipuri de relații. Atracția interpersonală apare între prieteni, membri ai familiei, în atracția romantică și între persoane în general, în orice context de viață.

...
2021-02-25 10:19 open_in_new
Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Cele 3 “stări de agregare” ale iubirii

Multe persoane sunt confuze în privința relației de cuplu sau chiar a iubirii însăși. Pe măsură ce creștem și ne dezvoltăm, puține persoane au ocazia să afle despre ce înseamnă iubirea cu adevărat, iar o parte dintre ele nici măcar nu au parte de ea.

...
2021-02-25 10:16 open_in_new
Ziarul Aqua City, primul ziar al unei comunități urbane din București

Locuitorii din zona Giulești-Crângași beneficiază de un ziar gratuit, care tratează subiecte de actualitate și relevante pentru comunitatea lor - o premieră pentru București, fiind primul de acest tip, dedicat unei comunități urbane. Ziarul a apărut ca răspuns la nevoia comunității de apartenență și de informare pe subiecte relevante din zona Giulești-Crângași-Lacul Morii și prezintă în paginile sale povești de viață ale oamenilor remarcabili din zonă, ale personalităților, istoria cartierului, informații legate de demersuri și investiții ale administrației sectorului 6 pentru modernizarea zonei.

...
2021-02-23 10:15 open_in_new
Vlad Pop aleargă 620 km, la 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021, de la Cluj-Napoca până la Constanța, pentru bursele MagicEDU

„Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă s-o trăiești ca pe ceva magic.” Albert Einstein
 

Din cauza pandemiei, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl poate opri pe Vlad Pop, ultramaratonistul Magic, să alerge.
Startul competiției virtuale va avea lor pe 1 Martie 2021, când Vlad va porni în ultra-maratonul Cluj - Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București.

...
2021-02-22 11:42 open_in_new
eSky face transformarea digitală cu Google Cloud și se înrolează în Google Hotel Ads
  • eSky, una dintre agențiile online de turism de top din România a ales Google ca partener în implementarea transformării digitale.
  • Cu produsele Google Cloud, compania va fi capabilă să inoveze și mai rapid și să își extindă afacerea, oferind clienților servicii de cea mai bună calitate la cele mai bune prețuri.
  • Grupul eSky a extins cooperarea cu Google în ceea ce privește Google Hotel Ads.
  • Ofertele de cazare disponibile la eSky vor fi vizibile pentru milioane de utilizatori Google din toate țările în care eSky Group își desfășoară activitatea. Datorită acestei cooperări, eSky intenționează să atragă un nou grup de clienți, precum și să își consolideze poziția pe segmentul hotelier.

 

...
2021-02-22 11:41 open_in_new
Profilaxia în Angioedem Ereditar, accesibilă acum și pacienților din România

Asociația ”HAERO” este o asociație de pacienți nou constituită care militează pentru protejarea drepturilor persoanelor diagnosticate cu Angioedem Ereditar de a avea acces la îngrijiri medicale și tratament adecvat.

...
2021-02-12 10:10 open_in_new
Takeda primește prestigiosul premiu EURORDIS 2021 Black Pearl pentru implicarea în îmbunătățirea vieții pacienților cu boli rare

Luni, 8 februarie, la Zurich (Elveția), Takeda a fost anunțată câștigătoarea Premiului EURORDIS 2021, ca recunoaștere a angajamentului ferm al companiei de a implica în mod colaborativ și constructiv comunitatea de pacienți cu boli rare în procesele și terapiile sale.

...
2021-02-12 10:08 open_in_new
Instanța a decis ca Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, să plătească daune morale Grupului IRIDEX si președintelui acestuia, dl. Corneliu Pascu

La 10.02.2021, Tribunalul București a emis o Hotărâre în procesul intentat de Iridex Group Import Export SRL şi Pascu Corneliu împotriva numitului Tudorache Daniel, fost primar al sectorului 1, prin care il obligă pe acesta la plata către Iridex Group Import Export SRL a sumei de 2.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la imagine și la plata către Pascu Corneliu a sumei de 1.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine al reclamantului.

...
2021-02-12 10:07 open_in_new
TOC TOC – o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova anunță premiera unui nou spectacol: TOC TOC – o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), scrisă de dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie.

...
2021-02-12 09:58 open_in_new