Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: Cine ne sabotează imaginea de sine?
Imaginea de sine nu ne permite niciodată să acționăm într-un mod nepotrivit cu aceasta. În funcție de părerea pe care o avem despre noi înșine, despre ce credem că știm, putem, merităm, succesul nostru în orice domeniul al vieții, este creionat pas cu pas către a fi atins repede, ușor, sigur sau anevoios și cu timp nejustificat de lung. Din ce motiv se întâmplă să trăim exact ceea ce credem? 
...
Azi 09:02 open_in_new
Psihologul Lenke Iuhoș explică: Cum le cultivăm copiilor inteligența emoțională?
Atunci când vorbim de inteligența emoțională, ne referim în general la capacitatea unei persoane de a empatiza cu cei din jur și de a le influența emoțiile în sens constructiv. Copiii cu inteligență emoțională ridicată înțeleg instinctiv nevoile și reacțiile persoanelor din jurul lor (copii, adulți etc.) și reușesc să obțină maximum de beneficii din relațiile sociale, prin adaptarea comportamentului în funcție de context.
...
Azi 08:58 open_in_new
Cushman & Wakefield Echinox îl recrutează pe Andrei Ianculescu pentru coordonarea departamentului de Project Management

Cushman & Wakefield Echinox își consolidează departamentul de Project Management prin recrutarea lui Andrei Ianculescu pentru poziția de Head of Project Management.

...
2019-10-17 09:36 open_in_new
În România, peste 2 milioane de persoane au probleme cu auzul. Cum se pot trata?
Pierderea auzului este o afecțiune care afectează integrarea socială și are un impact major: nu putem comunica cu familia și prietenii, nu mai înțelegem conversațiile telefonice, nu auzim televizorul, muzica sau sunetele naturii.
...
2019-10-17 07:46 open_in_new
Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea: Ce poți face cu bunul simț într-o lume “rece”?
Natura lucrurilor este dată de interpretările omului, iar principiile noastre, poftele, dorințele, plăcerile, senzațiile, toate au caracter schimbător în funcție de interese. Mai mult decât atât, bunul simț este o stare a sufletului, trupului îi aparțin senzațiile și poftele, iar minții, inteligența.
...
2019-10-14 14:46 open_in_new
De Ziua Mondială a Educației, Asociaţia ROI lansează harta şcolilor care au început transformarea educaţiei în România!
Pentru a marca Ziua Mondială a Educației, Asociaţia ROI a lansat, la începutul lunii octombrie 2019, Harta Şcolilor Zburd, o inițiativă prin care sunt descoperite și puse în valoare şcolile care deschid drumul schimbării în sistemul de învăţământ din România. O astfel de platformă poate fi o sursă de vești bune și de optimism mai mult decât necesare pentru transformare, în contextul în care opinia publică este informată cu precădere despre ceea ce nu funcționează, fapt care acutizează inerția din sistemul de învățământ.
...
2019-10-13 18:09 open_in_new
Cushman & Wakefield Echinox preia administrarea centrului comercial Colosseum, extinzându-și portofoliul de retail din București

Departamentul de Asset Services al firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a preluat de la 1 octombrie administrarea centrului comercial Colosseum, extinzându-și astfel portofoliul în București cu un proiect aflat în plin proces de expansiune.

...
2019-10-12 08:51 open_in_new
Celebru hipnoterapeut dezvăluie: Subconștientul sau “îngerul păzitor” al minții noastre
Mintea umană poate fi considerată cu ușurință una dintre cele mai mari mistere ale lumii. Psihologi, filozofi, mari gânditori, cercetători, oameni de știință, teologi - toți au căutat (și încă o fac) cu fascinație să dezlege misterele complexe ale minții umane.
...
2019-10-12 08:34 open_in_new
Depozitarul Central distribuie sumele de bani pentru titlurile de stat FIDELIS, ediţia CENTENAR, emise de MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente plăţilor dobânzii anuale precum şi rambursării valorii nominale pentru titlurile de stat Fidelis, ediţia Centenar, emise de MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE (simbol R1808A, ISIN RO1618DBP016) ajunse la maturitate în data de 04.08.2018. Emitentul plăteşte deţinătorilor aceste sume de bani utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii anuale este 2,15 lei/titlu, iar valoarea nominală este de 100 lei/titlu.

...
2019-10-09 09:17 open_in_new
Ziua Cooperării Europene 2019: peste 900 de persoane au donat sânge în aria Programului România-Ucraina

Structurile de management ale Programului Operațional Comun România- Ucraina au marcat Ziua Cooperării Europene 2019 prin organizarea campaniei de donare de sânge „Europa pentru TINE! Tu pentru VIAȚĂ! Fii DONATOR!” în aria eligibilă a programului, în cele două state participante. 930 de persoane de pe ambele părți ale frontierei au mers la nouă centre de transfuzie participante în cadrul campaniei și au contribuit la donarea a peste 350 de litri de sânge care vor fi folosiți pentru salvarea celor care au nevoie urgent de acest ajutor.

...
2019-10-09 07:33 open_in_new
Studiu: „Student român, caut garsonieră în chirie”

Un studiu realizat de OLX Imobiliare arată ce preferințe în materie de locuire au studenții din România

...
2019-10-07 07:25 open_in_new
Mami, vor râde copiii de mine la școală pentru că mi-am pus aparat dentar?
Odată cu terminarea vacanței, începerea școlii este un moment favorabil și pentru un control ortodontic la copiii de clasa a I-a până la adolescenții de 14-18 ani, deoarece problemele dentare și osoase descoperite la aceste categorii de vârste pot fi rezolvate mult mai ușor și într-un timp mult mai scurt.
...
2019-10-03 08:37 open_in_new
Inteligența corporală ne ajută să ... prosperăm? Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru
Primul impuls, atunci când ne gândim la prosperitate, este să considerăm că vorbim despre partea financiară. Este un punct de vedere, însă nu complet argumentat. Prosperitatea în sine se referă la a trăi bine, cu împlinire, mulțumire și liniște interioară pe toate cele 3 mari planuri ale existenței: sănătate, relații, bani.
...
2019-10-03 08:36 open_in_new
Proiect unic în educație, pornit din Turda: Prima Școală Mobilă din România
Municipiul Turda (județul Cluj) a lansat un proiect educațional unic în România, menit atât să combată fenomenul abandonului școlar, cât și să îi conștientizeze pe cetățeni asupra importanței educației. Parte a acestui proiect este și conceptul care se bazează pe ideea unui “atelier de școală mobilă”.
...
2019-10-02 08:46 open_in_new
Psihologul Lenke Iuhoș explică: Drama generației cu telefonul în pat
Tinerii de astăzi, numiți de specialiști drept Generația Internet, s-au născut și au crescut mult diferit de generațiile anterioare. În ziua de azi, aproape orice tânăr s-a născut și a crescut cu laptopul în brațe, adoarme cu smartphone-ul lângă el, iese foarte rar afară, iar acest stil de viață este cauza principală pentru stările de depresie și nefericire.
...
2019-09-30 18:07 open_in_new
Rezultatele H3RO by TriChallenge: noi campioni naționali și câștigătorii de Cupă Europeană

Organizatorii H3RO by TriChallenge anunță, astăzi, rezultatele competițiilor din cadrul weekend-ului festival de triatlon, desfășurat în Mamaia.

...
2019-09-29 08:42 open_in_new
Apple premiază 2 ingineri români, parte a comunității Digital Nation, care au descoperit și comunicat producătorului american o vulnerabilitate globală în sistemele sale

Apple a oferit recent aprecieri și recompensă inginerilor români care au semnalat în cursul lunii iulie o problemă de securitate ce afecta device-urile sale. Cei doi specialiști IT, parte din comunitatea Digital Nation și activând în prezent în sfera cloud și securitate cibernetică, au descoperit o funcție nesecurizată în softul iOS și au raportat-o direct producătorului. Funcția, folosită atunci când consumatorii utilizau smart watch-ul pe post de walkie-talkie, a fost blocată imediat de Apple la nivel global, și adresată în urma sesizării.

...
2019-09-29 08:39 open_in_new
Conferința Internațională de Coaching, organizată de o echipă români, la Bruxelles
Conferința Internațională de Coaching AGAPE - “Leading Change Embracing Transformations: What makes coaching work?”, care va avea loc în data de 28 octombrie 2019, în “capitala” Uniunii Europene (Maison des Associations Internationales, Rue Washinghton 40, Bruxelles, foarte aproape de Ambasada României la Bruxelles) este organizată de o echipă de experți în business din România.
...
2019-09-29 08:32 open_in_new
Depozitarul Central va distribui dividende pentru ANTIBIOTICE S.A.

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 20.09.2019 – 19.09.2022, distribuie dividende pentru acţionarii ANTIBIOTICE S.A. (simbol ATB). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2018, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,009991506  lei.

...
2019-09-24 07:42 open_in_new
H3RO by TriChallenge, la start: 1300 de participanți, dintre care 200 de străini, din 38 de țări
Organizatorii H3RO by TriChallenge, cea mai mare competiție de triatlon din Sud-Estul Europei, anunță astăzi că ediția ce se derulează în intervalul 20-22 septembrie confirmă, la start, nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de sportivi veniți din toate colțurile lumii.
...
2019-09-21 09:08 open_in_new