Ultimele Știri România

Ultimele Știri

Utilizatorii eSky din România vor să călătorească - ce s-a schimbat după pandemie

Agenția globală de Turism Online eSky a realizat un studiu al cărui scop a fost să verifice modul în care COVID-19 a schimbat percepția călătorilor români.

59% din participanții la sondaj nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. Respondenților le lipsesc călătoriile, deoarece vacanța și călătoriile i-ar ajuta să se relaxeze după carantină. Cei ce au călătorit activ vor să călătorească și mai mult.

Călătoriile creează dependență - 73% dintre clienții eSky.ro ce au răspuns întrebărilor, își planifică o călătorie în vara acestui an

...
Ieri 17:32 open_in_new
30 de orașe înscrise la Autism 24h Marea Neagră

Au rămas 10 săptămâni până la startul ediției a 5-a a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră. Pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va mai desfășura pe nisipul din stațiunea Mamaia, ci va avea loc în 30 de orașe din întreaga țară. Competiția este organizată de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptul la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, iar 30 de proiecte umanitare din întreaga țară vor putea fi finanțate grație sportivilor amatori sau profesioniști care își vor depăși limitele la acest eveniment.

...
Ieri 09:00 open_in_new
România la cea de-a III-a ediție a proiectului “Europa in Circolo. Incontri con scrittori europei contemporanei”

oi, 9 iulie 2020, ora 13:00, în cadrul proiectului Europa in Circolo. Incontri con scrittori europei contemporanei (Europa într-un cerc literar. Întâlniri cu scriitori europeni contemporani) – realizat de Biblioteca Europeană din Roma în parteneriat cu cluster EUNIC Roma – Accademia di Romania in Roma în parteneriat cu Concursul Literar Național “Lingua Madre” din Torino va prezenta pe pagina deFacebook a instituției https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/, nuvela L’altra forma dell’amore de Corina Ardelean, câștigătoarea Premiului Special Slow Food-Terra Madre în cadrul celei de-a XV-a ediții a Concursului Literar Național“Lingua Madre” - Salonul Internațional de Carte de la Torino 2020. Alături de autoare va vorbi Daniela Finocchi, inițiatoarea și coordonatoarea Concursului.

...
2020-07-08 06:57 open_in_new
Ce ne provoacă suferință în relații? Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu
În prezent, expresia „relație toxică” este folosită atât de des încât aproape că orice relație are un conflict mai mare ajunge să fie etichetată astfel. În cadrul relațiilor toxice, conexiunea și comunicarea dintre parteneri este deficitară sau lipsește, cel puțin unul dintre parteneri are un comportament dăunător sieși sau celuilalt, iar aceasta se concentrează pe nevoi, atașamente nesănătoase, șantaj, abuz, conflicte, tensiune etc.
...
2020-07-07 09:16 open_in_new
BLUE AIR prelungeste orarul call-center-ului, inclusiv in weekend

Incepand cu 1 iulie, Blue Air a reluat zborurile regulate catre un numar de 29 de destinatii. Din pacate acesta este la jumatate fata de numarul de destinatii planificat initial din cauza prelungirii restricitilor de zbor - care a generat un numar mare de anulari nedorite - spre si dinspre Marea Britanie, Belgia si Spania. Totusi, catre acest destinatii Blue Air continua sa opereze zboruri de repatriere pentru pasagerii de nationalitate romana pe masura ce acestea sunt aprobate de autoritati. Informatii deataliate se gasesc pe site-ul official Blue Air la rubrica “Zboruri la cerere” si acestea sunt actualizate continuu.

...
2020-07-06 08:32 open_in_new
UEFISCDI aniversează 5 ani de internaţionalizare a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc

Lansate în vara anului 2015 de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), platformele ERRIS şi StudyinRomania şi-au dovedit rolul determinant în creşterea vizibilităţii la nivel internaţional a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc.

...
2020-07-02 07:28 open_in_new
Krassimir Tanev este noul Director Comercial al Blue Air

Pentru a accelera eforturile companiei de a reveni la rădăcinile sale low cost, Blue Air îi urează bun venit lui Krassimir Tanev, unul dintre cei mai experimentați executivi din industrie

...
2020-07-02 07:12 open_in_new
Este bârfa un semn că îmbătrânim? Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru

Bârfa este o atitudine des întâlnită, o atitudine care nu doar deranjează, dar poate produce uneori chiar un rău iremediabil. Totodată, aceasta nu reprezintă o simplă informare, așa cum este deseori prezentată și nu este nici o conversație obișnuită deoarece, de obicei, “informația” este spusă cu intenția de a denigra și a produce un rău altei persoane. Uneori, poate să pară o remarcă binevoitoare, însă ea atacă persoana în mod indirect.

...
2020-06-26 08:39 open_in_new
Cocktail Holidays: Din 5 iulie, pornesc charterele către Grecia. Toate pachetele vândute au asigurare de călătorie și storno

Turoperatorul Cocktail Holidays anunță reluarea charterelor verii începând cu 5 iulie, prima destinație de vacanță pentru această vară fiind Grecia, țară care a ridicat restricțiile de călătorie impuse de pandemia cu Covid 19 și care se află pe lista INSP în zona verde (lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/autoizolare la întoarcerea în țară). Pachetele turistice vândute includ asigurare de călătorie și storno, iar tarifele încep de la 329 euro/pers pentru pachete cu avion și toate taxele incluse.

...
2020-06-24 09:55 open_in_new
10 ani de adrenalină, libertate și prietenie alături de TNT BROTHERS!

TNT Brothers, cea mai mare asociație de parașutism din România și una dintre cele mai mari din SE Europei, a împlinit săptămâna trecută 10 ani de adrenalină, libertate și prietenie, reușind să dea startul sezonului de parașutism 2020 și să reia activitatea în condiții de siguranță. În prezent sunt singurii din domeniul parașutismului care au organizat evenimente naționale precum Campionatul Național Formation Skydiving 4-way sau internaționale, cum este festivalul de parașutism Bucharest Skydiving Boogie, contribuind major în ultimul deceniu la evoluția parașutismului românesc.

...
2020-06-24 09:54 open_in_new
4 metode prin care “acceptăm” să fim ... manipulați. Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu

Programarea neuro-lingvistică (acronim internațional: NLP, după denumirea din engleză: Neuro-linguistic programming) este un ansamblu coordonat de cunoștințe și practici din domeniul psihologiei, creat de Richard Bandler și John Grinder în California, Statele Unite, în anii 1970. Creatorii săi pretind o conexiune dintre procesele neurologice (neuro-), limbă (lingvistic) și modele de comportament învățate prin experiență (programare), și că acestea pot fi modificate pentru a atinge țeluri specifice în viață.

...
2020-06-23 09:27 open_in_new
„Ziua Universală a Iei 2020” sărbătorită on-line de Accademia di Romania in Roma

Accademia di Romania in Roma, cu patronajul Ambasadei României în Italia și în parteneriat cu creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București șiAsociația Culturală „Isvor” din București, va sărbători Ziua Universală a Iei 2020 printr-o serie de proiecte din diferite domenii precum: literatură, muzică și film – proiecte ce vor fi prezentatepe pagina Facebook a instituției (https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/). 

...
2020-06-23 09:03 open_in_new
Pandemia și abilitățile de supraviețuire. Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru

Perioada pandemiei, ca orice schimbare din viața oamenilor, a venit și cu plusuri și cu minusuri. Înainte de toate, în plan profund, această situație ne-a provocat și la propriu și la figurat abilitățile de supraviețuire, fie ea fizică, fie socială, financiară, de învățare etc.

...
2020-06-23 08:37 open_in_new
Conferință online de anvergură dedicată strângerii de fonduri pentru Bursele Rotary Academica

Invitatul special al evenimentului „Viața și Pandemia” este Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București. Fondurile colectate din donații vor fi direcționate către programul de burse ROTARY ACADEMICA.

...
2020-06-22 07:51 open_in_new
Tangible Utopias, singurul proiect VR românesc selectat la CANNES XR 2020.

Tangible Utopias, cel mai recent proiect artistic al regizoarei Ioana Mischie, a fost selectat la CANNES XR, programul internațional de entertainment imersiv care se va desfășura online în intervalul 22-26 Iunie 2020. Cannes XR și Kaleidoscope au selectat 23 de prototipuri XR inovatoare din 14 țări. Programul va consta în sesiuni de pitching, mentorat și showcase găzduite de Museum of Other Realities. Evenimentul aduce împreună artiști inovatori, investitori și lideri din industria XR reprezentanți ai unor companii de top precum Google, Microsoft, Intel Studios, HTC Vive, Epic Games, Unity, Magic Leap sau RYOT.

...
2020-06-20 07:57 open_in_new
7.800 de pacienți laringectomizați cer Ministerului Sănătății să le fie decontate filtrele respiratorii

Sănătatea pacientului laringectomizat depinde în mare parte de calitatea respirației și protecția împotriva virusurilor și a bacteriilor din aer. Pacientul laringectomizat este un pacient defavorizat care se luptă pentru reintegrarea socială și pentru recalibrarea modului de viață afectat de boală și de intervenția chirurgicală. În România sunt 7.800 de pacienți laringectomizați.

...
2020-06-19 08:58 open_in_new
La numai doi anișori trece prin chinuri cumplite

Se spune că ce nu te omoară te face mai puternic. Cât de puternic poți fi însă la o vârstă fragedă, când loviturile par să nu se mai oprească?

La doar 2 anișori, Darius Oprea are meningoencefalită herpetică, tetrapareză spastică și epilepsie rezistentă la tratament.

...
2020-06-18 07:51 open_in_new
Despre omul “sintetic” și soluții la boala mileniului III - depresia. Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea
În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des întâlnită, omul nu și-a mai găsit liniștea. A primit mai mult decât putea duce: a văzut la alte persoane ce el nu avea sau făcea, iar dacă o tradiție făcea într-un anumit fel, a ajuns națiuni întregi să împrumute acele obiceiuri, afirmă psihologul Alexandru Pleșea.
...
2020-06-17 10:51 open_in_new
Sărbătoarea Muzicii de la Roma 2020

Concertul „MozartON 2020”

prezentat on-line cu ocazia Sărbătorii Muzicii de la Roma 2020

...
2020-06-17 10:38 open_in_new