Ultimele Știri România

Ziarul de Bacau

Ultima oră! Se închide azilul de bătrâni din Onești. Rudele sunt chemate de urgență

Primăria municipiului Onești este nevoită să închidă azilul de bătrâni. Măsura este la stadiul de propunere și urmează să fie supusă aprobării Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Primarul Nicolae Gnatiuc a precizat că propunerea închiderii căminului de ...

Azi 14:09 open_in_new
A crescut numărul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, în județul Bacău

Numărul cazurilor de coronavirus în județul Bacău a ajuns la 19, de la debutul crizei. Casajurnalistului.ro a publicat cifrele pe care autoritățile refuză să le pună la dispoziția presei.

În județul Bacău, se înregistrează 19 cazuri confirmate, din care 4 decese, 1 în ...

Azi 13:05 open_in_new
Continuă programul de dezinfecție a scărilor de bloc. Vezi pe ce străzi acționează astăzi echipele Primăriei

Direcția de Salubrizare continuă să facă dezinfecția scărilor de bloc pentru a preveni astfel depunerea prafului care s-a dovedit că poate menține mai multe zile acest virus. Așadar, angajații primăriei stropesc cu soluție cu clor intrările în bloc. Astăzi vor lucra în special ...

Azi 12:01 open_in_new
PNL: „Ministerul Sănătății a dat bani pentru aparatul de testare COVID. Președintele CJ Bacău refuză să cumpere aparatură pentru ATI”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, Sorin Brașoveanu, a retras de pe ordinea de zi a ședinței de marți a CJ proiectul propus de Grupul consilierilor județeni PNL, prin care se dorea alocarea a 435.000 de lei, de la alte capitole bugetare, către achiziția de aparatură pentru ...

Azi 12:01 open_in_new
S-a îngregistrat al patrulea deces din cauza coronavirusului, în Bacău

S-a înregistrat al patrulea deces din județul Bacău, din cauza COVID-19 și al doilea care a avut loc la SJU Bacău. Este vorba despre o femeie de 84 de ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pacienta se internează în Spitalul Județean Bacău în data de 27.03.2020 în ...

Azi 10:57 open_in_new
Primarul Cosmin Necula, despre reducerea taxelor și impozitelor locale: „Din acești bani ducem lupta împotriva COVID-19. Lăsați ipocrizia!”

Primarul Cosmin Necula a dat o replică liberalilor, care l-au acuzat că nu vrea să reducă taxa de salubritate cu 50% și să acorde alte facilități fiscale băcăuanilor, refuzând un proiect al consilierilor PNL.

Edilul băcăuan susține că taxele și impozitele locale sunt cele ...

Azi 09:53 open_in_new
Se amenajează în regim de urgență etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău, pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus

Două etaje ale Spitalului Municipal Bacău vor fi amenajate de urgență, pentru a putea fi tratați pacienții diagnosticați cu noul coronavirus. Lucrările vor fi cofinanțate cu câte 50 de procente de Consiliul Județean și Primăria Bacău.

Autoritățile locale și județene au ...

Azi 08:49 open_in_new
Pambac Bacău nu poate onora în totalitate comenzile, deși susține că are stocuri

Pambac SA anunță într-un comunicat de presă că nu intenționează să scumpească produsele pe care le produce și comercializează.

“În contextual actual, al stării de urgenţă, am implementat şi urmărim cu stricteţe respectarea măsurilor recomandate  de ANSVA pentru a ...

Azi 07:45 open_in_new
Dulgheri și fierari betoniști pentru construcții în Germania

S.C. General Construct S.R.L. angajeaza dulgheri si fierari betonisti in vederea executarii lucrarilor de constructii contractate in Germania.

Relatii suplimentare la sediul firmei din Mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 102- Biroul Resurse Umane sau la telefon: 0230206076, 0729155678.

...
Azi 07:45 open_in_new
Coronavirus: Policlinica spitalului din Comănești s-a închis, începând de astăzi

Începând de astăzi, 1 aprilie, Ambulatoriul de specialitate al Spitalului din Comănești a fost închis. Primarul orașului, Viorel Miron, susține că decizia a trebuit luată pentru a pregăti spațiul în vederea îngrijirii pacienților suspecți de coronavirus.

„Policlinica ...

Ieri 17:52 open_in_new
Laborator pentru depistarea COVID-19 la Spitalul Comănești, cu bani din sponsorizări

Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr“ din Comăneşti va avea în scurt timp un aparat pentru procesarea testelor COVID-19. Primarul Viorel Miron a precizat pentru Ziarul de Bacău faptul că banii pentru achiziție provin din sponsorizări și donații.

Aparatura de laborator va putea ...

Ieri 17:52 open_in_new
Poliția vă poate lua amprente. Cresc amenzile pentru cei care încalcă starea de urgență

Polițiștii băcăuani au verificat zeci de persoane care încălcau regimul autoizolării la domiciliu. Sesizările au venit de cele mai multe ori de la vecini, care știu foarte bine care dintre apropiați sau cunoștințe au fost plecate în străinătate și acum au revenit. „ În ...

Ieri 17:52 open_in_new
Consilierii locali PNL Bacău: „Primarul Necula refuză să acorde facilități fiscale pe durata epidemiei”

Reducerea cu 50% a taxei de salubritate pe toată perioada stării de urgență, diminuarea cu 50% a tarifelor pentru plata chiriilor, calcularea impozitelor pe clădiri și terenuri, pentru firme și persoane fizice, cu aplicarea coeficienților minimi prevăzuți în Codul Fiscal, scutirea de ...

Ieri 16:45 open_in_new
RAJA Onești: Comunicarea cu utilizatorii, exclusiv prin mijloace electronice

Asa cum am anuntat anterior, din data de 17 martie 2020 activitățile care presupun interacțiunea directă cu publicul au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată.

Cu toate acestea, RAJA gestionează în continuare relația cu abonații săi în sistem on-line și ...

Ieri 16:45 open_in_new
Un primar de comună s-a izolat la domiciliu, după ce i-au venit copiii din Anglia

Primarul interimar al comunei Livezi, Sorin Ichim, se află de trei zile în izolare la domiciliu, anunță unupetrotus.ro. Edilul-șef al comunei a luat decizia de a se autoizola după ce i-au venit copiii din Anglia.

“Copiii mei, care au locuit în Anglia, au venit acasă ca urmare a ...

Ieri 14:37 open_in_new
Spitalul Județean de Urgență Bacău acuză PNL că dezinformează. „Necesarul real este de 2,25 milioane euro, nu putem refolosi mănuși, măști, halate, botoși!”

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău a răspuns, în urmă cu câteva minute, acuzațiilor formulate de consilierii județeni PNL. Aceștia au susținut într-un comunicat de presă că SJU ar fi cumpărat materiale de protecție de 375.000 de euro, dar mai cere și de la ...

Ieri 13:33 open_in_new
Cinci pacienți confirmați cu COVID-19, internați la Spitalul Onești. Unitatea medicală așteaptă aparatură și echipamente de la Ministerul Sănătății

În Spitalul din Onești sunt în acest moment în tratament, internați, 4 pacienți confirmați cu Covid 19. Aceștia sunt într-o stare bună. Al cincilea pacient a ajuns aseară direct la ATI, din Comănești, starea lui fiind mai gravă, dar fără a fi intubat, după cum a confirmat ...

Ieri 11:26 open_in_new
Care sunt cele mai sănătoase încălțări, conform oamenilor de știință

Iti amintesti de ultima plimbare pe care ai facut-o pe o plaja? Probabil picioarele tale s-au simtit destul de obosite la finalul ei, nu-i asa? Acest lucru s-a intamplat fiindca, de fiecare data cand ai pasit, nisipul se indeparta de talpile tale, astfel incat muschii erau nevoiti sa depuna mai ...

Ieri 11:26 open_in_new
Liber la speculă pe timp de criză! Singurul angajat din Bacău al Consiliului Concurenței stă acasă, iar instituția nu a dat nicio sancțiune până acum

Chiar și în situații de criză, sunt unii comercianți care nu se dau înapoi de la orice practică pentru a face bani, aici fiind incluse și farmaciile și marile magazine, dar și cele de cartier.

Din cauza speculanților, un cub de drojdie a ajuns să coste 2 lei, de la 45 de bani, ...

Ieri 09:22 open_in_new
SC angajează dulgheri și fierari betoniști pentru construcții în Germania

S.C. General Construct S.R.L. angajeaza dulgheri si fierari betonisti in vederea executarii lucrarilor de constructii contractate in Germania.

Relatii suplimentare la sediul firmei din Mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 102- Biroul Resurse Umane sau la telefon: 0230206076, 0729155678.

...
Ieri 08:20 open_in_new
A început dezinfecția lifturilor și a scărilor de blocuri din municipiul Bacău

Primăria Bacău a început, de astăzi, dezinfecția lifturilor și a scărilor din blocuri, de la parter până la utimul etaj, a anunțat primarul Cosmin Necula.

Acțiunea a început din zona de nord a orașului și se va realiza periodic, substanțele folosite având o remanență de ...

2020-03-31 21:42 open_in_new